Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

są na forum właściciele yorków lub maltanczykow?

Polecane posty

Gość gość

Bardzo poważnie myślę nad psem. Bardzo go pragnę i przemyślałam już wszystkie możliwe aspekty. Mam czas, warunki, wszystko jak trzeba. Jedyna rzecz która mnie naprawdę powstrzymuje, to sierść. Miałam przez większość swojego życia psa - teriera tybetańskiego. Kupa szczęścia, ale też kupa kłaków, na którą drugi raz w życiu się nie zdecyduję. Naprawdę pragnę mieć zwierze i staram się podejść do tego bardzo odpowiedzialnie, dlatego biorę pod uwagę każdy aspekt. Nie mam problemu ze spacerami etc, ale jak wracam od znajomych z psami (najczesciej krótkowłose) i sweter, za który dałam kupe pieniędzy, muszę potem 3 dni obierać z kłaków.. kompletnie frustruje. Słyszałam opinie, że są rasy psów.. maltanczyk i york, które mają włosy i nie ma problemu z ubraniami, gdy taki piesek jest w domu. Słyszałam też opinie, że yorki są głupiutkie i pod tym względem odstają od pozostałych ras. Nie mam doświadczenia z ta rasa.. jedyne co pamiętam, to yorka mojej koleżanki z podstawówki. Porównując go do mojego teriera.. faktycznie był "inny".

Gość gość
ja mam yorka i jest naprawdę ulozonym pieskiem bardzo przyjazny do ludzi nigdy nikogo nie ugryzł caly czas chętny do zabawy ma 10 lat

Gość gość
nie napisałam, że będę mu wiązać kokardki.

Gość Pomponia
Maltanczyk nie zostawia włosow jeśli jest systematycznie czesany.U mnie zostaja czasem na dywanie jak nie czesze jej kilka dni, nigdy nie mam klakow na ubraniach. Pies madry, nie szczekliwy jak York. Wymaga sporo zabiegow pielegnacyjnych ale jesli jestes zdecydowana to nie bedzie dla ciebie problemem. Moj zostal pupilem rodziny i nie wyobrazam sobie juz domu bez psa, choc kiedya pies w domu kojarzyl mi sie z klakami wszedzie.

Gość gość
Ja mam maltańczyka,dziewczynkę.Bardzo mądry,grzeczny piesek,niesamowicie towarzyski,zero włosów ale niestety trzeba ciąć,czesać i dbać.Moja ma cztery kilogramy ale miniaturowe też są.Fajna rasa,bardzo gibka gdzie położysz tam jej pasuje.

Gość gość
Wydaje mi się, że każdy pies przy odpowiedniej pielęgnacji, zarówno specjalnymi akcesoriami, jak i produktami kosmetycznymi, które możesz kupić w https://www.naszezoo.pl/pl/c/Pielegnacja-psa/69 nie będzie zostawiał Ci "kłaków" wszędzie. Ale jeśli aż tak bardzo boisz się to może rzeczywiście wybierz maltańczyka. Albo buldożka - też nie będziesz mieć problemów z sierścią ;)

Gość lawlieeet
Ja mam owczarka niemieckiego i szkockiego :P

Gość gość
ja mam dwa jorki i nie są w ogóle nadmiernie głośne. Szczekają jak każdy pies, czyli jak ktoś przychodzi do domu, to chyba nie jest jakoś za dużo? Do tego są bardzo mądre i kochane, więc polecam :)

Gość gość
Ja mam suczkę yorka, przekochane 2 kg szczęścia i radości ;-) popieram jak gość wyżej- moja szczeka tylko na gości i tylko przez chwile - sygnalizuje obcych. A tak ogólnie cicha i grzeczna. Chodzi bez smyczy przy nodze, reaguje na komendy, daje "głos" za przysmak. Jedyne co trzeba to regularne wizyty u psiej fryzjerki bo włoski trzeba przycinać (jak u ludzi) Mały, mądry, czysty piesek. Polecam yorka :-)

Gość gość
Szczury sa ladniejsze i madrzejsze!

Gość jaMadziaja
Tez polecam Yorka.Uważałam, ze sa glupie itd ubranka,cuda totalny obciach...od roku mam yorasa i jest przekochany i przemadry...

jorki chorują, wymagają diety, obcinania Czy są głupie to nie wiem ale leniwe i nieposłuszne mogą być chyba że masz smakołyka. Mój da Ci "cześć"