Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna90

bardzo prosze o pomoc nie wiem jak sobie poradzic

Polecane posty

Gość bezradna90

Witajcie,jestem już zdesperowana.. nie wiem jak mam sobie poradzić,od kilku lat mam ranę na nodze.. wcale nie chce się goić,swędzi,robi się strup i na nowo wszystko nawraca,dermatolog sam nie wie co to może być,miałam robione badania na pasożyty i nic nie wykazało co najgorsze tych ran zrobiło się coraz więcej,wszystkie znajdują się na wysokości kostki,czy ktoś z was może miał podobny problem? Dodam również,że cukrzyca także odpada

Gość gość
uczulenie na skórę butów apreturę bądź na sztuczne tworzywo z jakich są wykonane buty . jakie obuwie nosisz?

Gość gość
może to wina obuwia i skarpetki a jak często się myjesz bo jak codziennie np. bierzesz prysznic to jak namaczasz ranę to ona się w tedy nie goi może przemywaj spirytusem albo kup maść z antybiotykiem

Gość gość
Babcia przemywała wszelkie rany denaturatem. a ciężko pracowała i wojnę przeżyła i była często poraniona. śmierdzi ale skuteczny.

Gość bezradna90
w sumie obuwie noszę skórzane i oryginalne, myję się codziennie ale używam kosmetyków hipoalergicznych,fakt po umyciu bardziej się paprze ale gdy uzywalam silnego antybiotyku niby się zagoiło ale nadal było to miejsce zgrubiałe i po jakimś czasie nawróciło,dermatolog nie kazał polewać spirytusem ani woda utlenioną bo wtedy rana się wysusza i pęka i jest gorzej.. ja już nie wiem co ronić w niektórych miejscach widać aż "mięso" ;( moje nogi są strasznie szpetne :(

Gość gość
drogie są i czasochłonne ale robiłaś testy na alergeny?

Gość gość
Tylko,że to już nie jest taka zwykła rana,ona już kilka lat jest i też pojawiają się inne,strasznie bolą jak dotknę a gdy swedzi nie mogę wytrzymać..

Gość gość
może chodzi o to że buty trą ci ranę i ona się zagoić nie chce może pochodź w laczkach i nie ubieraj skarpetki

Gość gość
własnie nie robiłam,lekarz nie chciał mi ich zlecić.. uznał,że to jest problem dermatologiczny a nie alergiczny..

Gość gość
Może to łuszczyca ? Miałam podobne objawy.

Gość gość
a może to nie rana a łuszczyca czasami łuszczyca wygląda jak rana ja mam na łokciach dwóch dermatologów mówiło że to alergia ale to jest łuszczyca leci mi czasami krew też się paprze ale mi się za gaja i co kilka miesięcy się to odnawia

Gość gość
O jezu,ale od czego to może być..w sumie to może przypominać łuszczyce.. robi się biale a pozniej na nowo .ehh ale od czego to może sie dziac ? jest jakiś sposob zeby tego sie pozbyc? jezeli faktycznie to jest to,to moze przeniesc się to na inne czesci ciala ?

Gość gość
to moze być egzema, kiedyś moja była tesciowa pielęgniarka opowiadala mi jak bratu mojego chłopaka, jej syna jak poparzyl noge bardzo to ze nie mieli nic pod ręką i kazala mu nasiusiac na tą rane i podobno dzięki temu mu się to wygoilo, mówię całkiem poważnie, blizne miał ledwo było znac a podobno oparzenie glebokie, także możesz sprobowac...i co jeszcze polecam kupic sobie kit pszczeli i smarowac tym rane, kit jest prawie na wszystko dobry na problemy z skórą, rany itp..także warto próbować

Gość gość
fujjj ale jesteście obrzydliwe

Gość gość
Jakie obrzydliwe, jakby cię tak bolało, że nie mogłabyś wytrzymać i nic by nie pomagało, to bys własną kupę zjadła, uwierz mi. Nasiusianie na rękę to pikuś. Autorko wymuś na lekarzu skierowanie na badania, albo idź do jakiegoś dobrego specjalisty, poszukaj w necie, warto zapłacić nawet ze 200 zł za wizytę, ale żeby pomógł skoro ten problem już tyle trwa.

Gość gość
daj fote tej rany

Gość gość
wstawiłabym ale szczerze nie wiem jak ;/ macie może gg? tam bym bez problemu wstawila

Gość gość
Jesli masz mozliwośc kupna kwiatka żyworódki(na allegro),poczytaj o niej w necie albo kup sobie w sklepie zielarskim z tego kwiatka maść.Rewelacja na takie schorzenie.Dobrze też działa babka lancetowata

Gość gość
Choroby, w leczeniu których pomaga żyworódka Choroby skóry. Sok z liści żyworódki jest stosowany przy leczeniu ropiejących ran, owrzodzeń, trądziku, odleżyn, oparzeń, egzem. Chore miejsca smarujemy kilka razy dziennie sokiem z żyworódki. Na trudno gojące się rany i oparzenia należy przykładać nasączony sokiem gazik. Sok z żyworódki złagodzi również swędzenie i opuchliznę po ukąszeniach owadów.Choroby jamy ustnej i gardła. Żyworódka jest pomocna przy stanach zapalnych jamy ustnej, paradontozie, zapaleniu dziąseł, zapaleniu migdałków, nieżycie gardła. Likwiduje również nieprzyjemny zapach z ust. Umyty kawałek liścia żyworódki należy żuć przez 15 minut i powtarzać czynność w razie potrzeby. Choroby układu oddechowego. Ze względu na właściwości immunostymulujące, żyworódka jest pomocna w leczeniu astmy oskrzelowej i alergicznej, zapaleniu oskrzeli, zapaleniu płuc, anginie. Przy wyżej wymienionych schorzeniach należy wypijać 30 kropli soku z żyworódki dziennie. Choroby kobiece. Żyworódka leczy stany zapalne narządów płciowych (sromu i pochwy). Żyworódkę wykorzystuje się też w leczeniu nadżerki szyjki macicy oraz przy zapaleniu sutka u karmiących matek. Choroby układu pokarmowego. Sok z żyworódki pomaga w leczeniu wrzodów żołądka i zgagi. 20 kropli soku z żyworódki należy pić trzy razy dziennie przed posiłkiem.

Gość gość
Zrobiło Ci się tzw. "dzikie mięso". Dobra byłaby Detreomycyna w maści, na receptę , kosztuje ok.8-10 zł. To maść antybiotyków na bazie penicyliny. Być może coś Cię ugryzło. Mnie kiedyś ugryzł pająk, i miałam coś takiego.

Gość gość
A z takich " zolnierskich" sposobów...nie śmiej się...nasikać kilka razy na tę ranę. Piszę powaźnie, nie zartowałabym w takiej kwestii.

Gość gość
Mocz w roztworze szarego mydła albo przemywaj szarym mydłem, oryginalnym.

Gość gość
Potwierdzam! Mam troche lat i wiem bo sama stosowalam. Wlasny mocz to najlepszy i najbezbieczniejszy z antyniotykow! Posikaj troche na opatrunek a nastepnie skrop woda utleniona ale nie za duzo!

bezradna90 2016.01.27 , koniecznie zacznij stosować preparat Beta-Skin Skin Care Cream: https://sklep.betaskin.pl/pl/p/Beta-Skin-Skin-Care-Cream-75-ml/112 Receptura kremu oparta jest na cynku, srebrze koloidalnym i krzemie, wykazuje on działanie regenerujące oraz kojące. Z powodzeniem stosowany jest otwarte nie gojące się rany. Koniecznie napisz o rezultatach!