Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ojciec nieznany? Rejestracja urodzenia

Polecane posty

Gość gość

Mój narzeczony z którym byłam 10 lat, okazał się bydlakiem. Zdradzał mnie i ukradł mojemu ojcu 30 tys. Jestem w ciązy, nic od niego nie chcę, nie chcę by dziecko miało takiego ojca. Co bdzie wpisane w akt urodznia? Ojciec nieznany, kurczę słabo to brzmi. Mój ojciec powiedział mu, że ma się wynosić z mojego życia, i za te 30 tys nie zgłosi sprawy na policje tylko ma się trzymać od nas z daleka i od dziecka też! Jak to wygląda z prawnego punktu widzenia?

Gość gość
z tego co wiem wpisywanie 'ojciec nieznany ' jest nagminne w takich przypadkach

Gość gość
olałabym wpisać bydlaka, ni ojciec nieznany- jak to świadczy o Tobie? nikt nie będzie wnikał, co zrobił facet, zawsze będziesz postrzegana jako latawica, a Twoje dziecko będzie się potem wstydziło za nn w rubryce "ojciec"

Gość gość
właśnie wiem jak będę postrzegana i bardzo chcę tego uniknąć. A nie jest przypadniek tak, że wpisuje się wtedy np. Jan Kowalski, czy inne tego typu imię i nazwisko. Jeśli nn to nie zrobię tego dzieku i będę musiała podać jak jest. Ten facet wyrządził mi olbrzymią krzywdę, a jeszcze miesiąc temu wybieraliśmy meble do nowego mieszkania......

Gość gość
Zanim dziecko przeczyta swoj akt ur. to sobie kobita znajdzie jakiegos faceta przeciez. A tak to te bydle pewnie za 10 lat sie obudzi i bedzie chcial sie widziec z dzieckiem

Gość gość
Jest prawdopodobnie tak jak piszesz. Nie wpisują że ojciec nie znany, ale właśnie Jana Kowalskiego czy Nowaka. Jedno z najpopularniejszych imion i nazwisk, bez reszty danych osobowych ojca.

Gość Eluviette
W akcie urodzenia mojego synka jest tak, że w rubryce "ojciec dziecka" jest wpisane moje nazwisko, a imię ojca jest losowo wybrane przez urzędnika ;) Jestem w trakcie sprawy sądowej o alimenty i ustalenie ojcostwa, ale w pozwie jest zastrzeżenie, że chcę aby dziecko nosiło moje nazwisko, a ojciec był pozbawiony władzy i praw rodzicielskich :)

Gość LedZetNaczelnaGrzesznica
Tego idiotę od wpisu z latawicą powinni zbanować dostawcy internetu za głupotę. Jak nie chcesz to dawaj ojciec Adam, nazwisko Matki i koniec! Znam osobiście takie dwie sytuacje i nikt nigdy nie dociekał kto co jak i kiedy, pomimo, że jedna z tych osób jest po 50, a druga jest nastolatkiem.

Gość Eluviette
No i poza tym nie ma innych danych ojca dziecka oczywiście ;)

Gość gość
Z tego co wiem to jeśli chciałbyś podać imię i nazwisko ojca to on musi być przy tym i uznać dziecko (u mnie tak wyglądało no nie mamy ślubu) chyba ze dziecko będzie miało twoje nazwisko to imię jest wtedy losowe

Gość gość
no to już jakaś informacja. Jeśli jest możliwość podam swoje nazwisko i wybrane imię. Alimentów nie chcę i nie będę chciała.

Gość gość
Led pie/rdolnij się z rozpędu w główkę, to może zmądrzejesz, bo j napisałam jak to zazwyczaj odpiera społeczeństwo kretynko, jak nie potrafisz czytać ze zrozumienie, wróć do szkoły podstawowej

Gość gość
A z alimentami akurat to na twoim miejscu bym sie zastanowiła. Mówisz ze jest winień sporą kasę twojemu tacie. To również niestety jego dziecko wiec powinien przynajmniej na nie lozyc i odczuć konsekwencje swoich czynow

Gość gość
*odbiera

Gość gość
Jeżeli nie mieliście ślubu i tak dziecko będzie miało Twoja nazwisko, bo przy rejestracji w takim przypadku musielibyście być oboje, jeżeli mają być dane ojca dziecka w akcie urodzenia. Jeżeli tylko ty będziesz rejestrowała dziecko to będzie miało Twoje nazwisko tak czy inaczej, w rubryce "ojciec dziecka" będzie również Twoje nazwisko i losowo wybrane imię (u mnie ja wybierałam sobie jakie tylko chciałam- mogłam nawet podać Ebenezer jako imię ojca - nie musiało być prawdziwym imieniem "kochanego" ojczulka :) )

Gość gość
i ulżyło ci jak mój wpis usunęłaś?

Jak Twoje społeczeństwo to "odpiera" to już nie moja sprawa :)

Gość gość
Led jednak to prawda, że rozumem nie grzeszysz, a ja z idiotami w polemiki się nie wdaję

Gość gość
Dzięki dziewczyny. ALimentów nie chcę na pewno, mam swoje dochody, spore oszczędności i mieszkanie. Rodzice w razie czoego tez pomogą. Nie muszę się martwić o pieniądze. Chcę po prostu, żeby ten człowiek zniknął z mojego życia raz na zawsze. Okazało się, że ma "udziały" w jednym z burdeli, testuje nowe panienki, nie stroni od narkotyków. Znałam innego człowieka, jego druga twarz mnie zaskoczyła, nie chcę go znać!

Ojej 😭 Spadaj. :)