Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyPiSowaMamaa

Do wszystkich matek dzieci poniżej 6 rż, które głosowały na PiS.

Polecane posty

Gość AntyPiSowaMamaa

Dobrze wam tak głupie krowy. Jak się polasilyscie sie na 500 zl to teraz za to zyjcie idiotki bo do pracy pójść długo jeszcze nie będzie coniektorym dane ! W przedszkolach brak miejsc nawet dla dziec****ecioletnich. Bo muszą zostawić 6 latki i przyjąć wszystkie, które zostaną zapisane. W szkołach do zwolnienia tysiące nauczycieli klas 1-3. Tragedia ! Coś narobił głupi narodzie ! Boże widzisz i nie grzmisz !!

Gość gość
rowna ilosc kobiet i mezczyzn glosowala na pis

Gość gość
Dokładnie, święta racja!

Gość AntyPiSowaMamaa
Ja piszę do matek bo to kobiece forum blondynko.

Gość gość
u nas zerówki przenieśli do szkół żeby n-le mieli prace a dzięki temu do przedszkola przyjmą wszystkie trzylatki

Gość gość
Naród nie jest głupi. Głupie są takie jednostki jak Ty. Co z tego, że znieśli obowiązek szkolny na 6latków? Ktoś Ci broni wysłać dziecko wcześniej? Nie. A zmuszać nie jest w porządku, bo moja córka np. poszłaby jako pięciolatka! Są takie procesy rozwojowe jak tworzenie synaps, jak lateralizacja, które potrzebują czasu, a ponaglanie może poważnie zaburzyć rozwój dziecka. To raz. Dwa. Kto tu jest dla kogo?! Nauczyciel to zawód z powołania, trzeba wysyłać biedne dzieci bo PełO wymyśliło sobie, że wyśle dzieci wcześniej do szkoły, żeby w perspektywie szybciej i na dłużej poszły do pracy tyrać na tych darmozjadów z Wiejskiej i ich długi? W górnictwie, administracji, medycynie itp itd. wszędzie są problemy, są zwolnienia. Nie pisz głupot! Jakoś za moich czasów dało się stworzyć tyle państwowych przedszkoli, ze pokolenia wyżowe miały gdzie chodzić, a teraz przy niżu, wręcz ujemnym przyroście jest taki problem? To ze społeczeństwem jest coś nie halo czy z superaśną polityką "pro"rodzinną?!

Gość gość
Nie ma takiej opcji. Rodzice o tym decydują. I zostawiają dzieci w przedszkolach. Ja mam dane z pierwszej ręki. Piszesz brednie kolezanko.

Gość gość
ja mam wysłac swoje dziecko wcześniej do szkoły żeby twojemu zrobić miejsce??? ha ha ha już lecę!

Gość gość
akurat to że nauczyciele stracą pracę najmniej mnie obchodzi :) i tak jest ich za dużo, większość to lenie i nieroby.

Gość AntyPiSowaMamaa
Po zrobilo miejsce w przedszkolach idiotko ! W tej chwili w moim mieście jest 170 dzieci 7 letnich. Na całe miasto. Gdyby mój syn miał iść teraz do przedszkola pierwszy rok to mogę zwijać interes i zamknąć się w domu bo nawet przedszkola prywatne informują o ograniczonej ilości miejsc. Dalabys mi na życie Ty albo inna Twego pokroju baba ? Nie. wiec siedz cicho. Oczywiscie, ze wysle moje dziecko w wieku 6 lat do szkoly jeśli będzie taka możliwość. Jak najbardziej. Moja koleżanka chce posłać córkę a nie może bo cholera wie gdzie to dziecko by wyladowalo. Tylko tam gdzie pierwsza klasa zostanie utworzona a o to nie będzie łatwo. Program w szkołach jest dostosowany do dzieci 6 letnich. To samo będą robić w przedszkolu jeżeli do programu wróci nauks liter i cyfr oraz pisania ! Więc nie pierdziel mi tu o tym, ze to za wcześnie na szkołę. Uczą się w niej tego czego kilka lat temu jeszcze uczyły nauczycielki w przedszkolach! Na całym świecie dzieci chodzą do szkoły jako 6 latki. Tylko Polska oczywiście się cofa. Nasze dzieci nie muszą się uczyć i być wykształcone. No bo po co ?! Najlepiej nar***** se po kilkoro i żyć za podatki innych. Bo rząd da. Taa jasne. To ja dam i inni podatnicy, rodzice jedynakow nie żyjący w skrajnej biedzie.

Gość gość
Inaczej byś śpiewała jakbyś była w gronie tych nauczycieli głupia bzdziagwo :)

Gość gość
Po zrobilo miejsce w przedszkolach idiotko ! W tej chwili w moim mieście jest 170 dzieci 7 letnich. Na całe miasto. Gdyby mój syn miał iść teraz do przedszkola pierwszy rok to mogę zwijać interes i zamknąć się w domu bo nawet przedszkola prywatne informują o ograniczonej ilości miejsc. Dalabys mi na życie Ty albo inna Twego pokroju baba ? Nie. wiec siedz cicho. Oczywiscie, ze wysle moje dziecko w wieku 6 lat do szkoly jeśli będzie taka możliwość. Jak najbardziej. Moja koleżanka chce posłać córkę a nie może bo cholera wie gdzie to dziecko by wyladowalo. Tylko tam gdzie pierwsza klasa zostanie utworzona a o to nie będzie łatwo. Program w szkołach jest dostosowany do dzieci 6 letnich. To samo będą robić w przedszkolu jeżeli do programu wróci nauks liter i cyfr oraz pisania ! Więc nie pierdziel mi tu o tym, ze to za wcześnie na szkołę. Uczą się w niej tego czego kilka lat temu jeszcze uczyły nauczycielki w przedszkolach! Na całym świecie dzieci chodzą do szkoły jako 6 latki. Tylko Polska oczywiście się cofa. Nasze dzieci nie muszą się uczyć i być wykształcone. No bo po co ?! Najlepiej nar***** se po kilkoro i żyć za podatki innych. Bo rząd da. Taa jasne. To ja dam i inni podatnicy, rodzice jedynakow nie żyjący w skrajnej biedzie. x Po pierwsze nie głosowałam na PIS. Po drugie odrobinę kultury mamusiu. Po 3 cofnięcie tej reformy i danie rodzicom wyboru to jedna z niewielu rzeczy która się tej ekipie udała. Wiesz dlaczego? Bo przynajmniej mój 6 latek nie będzie musiał siedzieć w świetlicy w godzinach 8-11, a dopiero później w klasie. Dasz mi na nianię żeby zaprowadzała dziecko na 11 do szkoły? Ty albo twojego pokroju baba? Na szczęście nie potrzebuję. Nie widzisz różnicy szkoła i przedszkole? Nie? To zostaw 6 latka w przedszkolu. Ja różnicę widzę. Po 4 nie gorączkuj się tak, bo masz wybór. Mało 6 latków pójdzie do szkoły? No to chyba świadczy to o czymś. Nie sądzisz?

Gość gość
Tak świadczy o wygodnictwie narodu. W przedszkolu dziecko ma opiekę od gwizdka do gwizdka ktoś nad nim czuwa. A w szkole po zajęciach jest na świetlicy i tam nikt mu czasu nie organizuje choc i to nie tak do konca bo ktos dorosly na tej swietlicy siedziec musi. W szkole nikt nie będzie pilnował żeby dzieciak łaskawie zjadł śniadanie czy obiad na szkolnej stołówce. W przedszkolu Panie siedzs nad dzieckiem aż zje choć trochę posiłku. Ot cala różnica ! Całe pokolenia siedziały na świetlicy i nikt od tego nie umarł nie jest uposledzony ani skrzywiony. Przestańcie trzymać te dzieci pod kieckami matki kwoki. Ja miałam klucze i wracałam do domu sama ! Co za różnicą czy Twój dzieciak będzie siedział na świetlicy teraz czy za rok ? Przecież za rok nie zrezygnujesz z pracy nagle. I pierwsze słyszę żeby lekcje w szkole zaczynały się o 11 ! Co za bzdura ze dziecko na świetlicy od 8 do 11 !

Gość kosiaraumysłow
"gość dziś Tak świadczy o wygodnictwie narodu. W przedszkolu dziecko ma opiekę od gwizdka do gwizdka ktoś nad nim czuwa." No własnie i dlatego moje dziecko zostanie rok dłużej w przedszkolu (tak jak 90 % jej kolegów i koleżanek z grupy ) . Tam ma opiekę od rana do godz 16.30 . Jako dziecko nasiedziałam sie w szkolnej świetlicy i wiem jakie to "z******te" spędzanie czasu . Moja córka i inne dzieci pojda do szkoły tak jak my (jestem rocznik 82 ) i wreszcie wszystko jest tak jak byc powinno:))))

Gość gość
Całe pokolenia zaczynały szkołę w wieku 7 lat i też żyjemy. Nie każdy mieszka w małej mieścinie. W szkole dziecka mojego brata jest 11 pierwszych klas. I owszem 2 razy w tygodniu zaczynają lekcje po 11 - bo nie ma miejsca. To, ze ty nie słyszałaś o takich przypadkach to nie znaczy, że takie nie mają miejsca. Jeżeli dla ciebie to zadna róznica to nie piej tak i zostaw dziecko w przedszkolu. Dla mnie spora róznica bo każdy zmęczony hałasem nie przyswoi tak wiedzy jak wypoczęty.

Gość gość
Mnie to nie dotyczy bo mój syn już na szczęście do przedszkola chodzi od września 2015. Żal mi jest tych matek, które chcąc nie chcąc beda musiały kolejny rok spędzić w domu. A jest kilka takich w moim otoczeniu których dzieci miały rozpocząć przedszkole we wrześniu tego roku i nic z tego. A potrzebują pracy. I iskierka nadziei jaka dało PO robiąc miejsca w przedszkolach została zdmuchnieta w mgnieniu oka ! Troche wspolczucia dla innych !

Gość kosiaraumysłow
"I pierwsze słyszę żeby lekcje w szkole zaczynały się o 11 ! Co za bzdura ze dziecko na świetlicy od 8 do 11 !" Ojej widać ze pochodzisz z jakiejś "pipidówy" skoro taka wiadomość jest dla ciebie szokująca hehe

Gość gość
Co za różnicą czy Twój dzieciak będzie siedział na świetlicy teraz czy za rok ? Przecież za rok nie zrezygnujesz z pracy nagle. x I odniosę się jeszcze do tego zdania. Dal mnie duża różnica. Chocby dlatego, że krócej będę musiała opiekunkę opłacac żeby mi to dziecko ze szkoły odbierała i szybciej puszczę z kluczami na szyi.

Gość kosiaraumysłow
gość dziś wzruszające :) nie martw sie jak chce iśc do pracy to pójdzie :)

Gość gość
Moja droga js nie mieszkam w malej miescinie. W malych miejscowosciach miejsc nie braknie bo jest malo dzieci. To w miastach wiekszych bedzie katastrofa. W innych krajsch 6 latki chodzą do szkoły i nikt nie robi z tego dramatu. Kwestia organizacji się kłania. Obrotni rodzice zrobią tak aby dzieciom zminimalizować pobyt na świetlicy. I tyle. I nie trzeba mieć niani. Ja siedziałam na swietlicy jeśli chciałam. Jeśli nie to szłam do domu. Rodzice podpisali zgodę na samodzielny powrót do domu i wszystko w temacie. Miałam sześć lat. Siedem skończyłam w listopadzie. Umiałam przejść przez *****iwa ulicę bezpiecznie i siedziałam sobie w domu do powrotu rodziców. Da się ? Da !

Gość gość
Tak pójdzie do pracy jak chce. Z dzieckiem i boku lub po to aby oddać niani cala wypłatę. Bardzo sensowne i logiczne myślenie :o Idę układać puzzle z moim synem, szkoda mi na Was czasu matki wariatki. Jesteście znieczulone na innych az boli. Pozdro

Gość gość
a to zgodne z prawem ze sama chodzi?i sam jest w domu??

Gość kosiaraumysłow
gość dziś W sumie to o co ci chodzi ? jako rodzic mam prawo posłać córkę do szkoły w wieku 7 lat Ty możesz sobie posłać swoje dzieci w wieku 6 lat . Masz do tego prawo wiec co sie tak spinasz?

Gość gość
Kochanie masz wybor! A ze inni zrobia inaczej? Widac wola poslac dzieci w.wieku 7 lat. I kij ci do tego.

Gość gość
A to zgodne z prawem, ze dzieci ns plac zabaw wychodzą same ? Bądź pograć w piłkę z kolegami na boisko dwa bloki dalej itp ? No przecież nikt za dzieckiem krok w krok nie chodzi !

Gość gość
Juz widze 5 latke wracajaca sama z kluczami na szyi ( corka w grudniu konczy 6 lat). Zwlaszcza ze do 7 rz prawnie to nie jest mozliwe. O ile nikt nie sprawdza ile lat maja dzieci na placu o tyle zaden nauczyciel nie wypusci 5 letniego dziecka. Na leb upadlas. Piszesz ze to zadna roznica (szkola i przedszkole) to o co sie ciskasz? Mozesz zostawic w przedszkolu wszak to zadna roznica.

Gość gość
Nikt tego nie zrozumie kto nie jest w takiej sytuacji. Mądrze wam się gada bo wasze dzieci mają zapewnione miejsca w przedszkolach. Nie wyjezdzaj mi tu z 5 letnim dzieckiem. Mowa jest o 6 latkach.

Gość gość
a ja się bardzo cieszę, głosowałam na Pis, płacę 1000 zł/mc za przedszkole prywatne i tam dziecko będzie chodziło do zerówki

Gość gość
Ale w jakiej sytuacji? Bo nie do konca rozumiem?

Gość gość
. W szkołach do zwolnienia tysiące nauczycieli klas 1-3. To proszę wskazać dane o tych tysiącach zatrudnianych do szkół we wrześniu 2015.