Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otylywieloryb

pomozcie mi schudnac ze 115 kg do 75 kg tj 40 kg do lipca

Polecane posty

Gość otylywieloryb

juz nie daje rady, nie umiem sie nawet schylic zeby buty ubrac:( spaslam sie 30 kg od maja!!

Gość otylywieloryb
173cm wzrosti i waga115kg

No to rzeczywiście się spasłaś bo na liczniku BMI wyszło mi że jest to otyłość II stopnia czyli kliniczna.

Strasznie przytyłem jak rzuciłem fajki. Miałem 42 BMI ale zacząłem jeść regularnie 5 posiłków dziennie co 3 godziny z czego 2 posiłki były lżejsze (jogurt + banan). Zacząłem jeść śniadania i nie obżerałem się na noc. Porzuciłem fast foody i słodkie napoje a zamieniłem je na ciemne pieczywo nabiał warzywa ryby. Piłem mocną gorzką herbatę pomiędzy posiłkami żeby nie wytwarzała mi się ślina i żeby zapełnić żołądek. W ten sposób schudłem 45 kg Trzeba jeszcze uprawiać jakiś sport najlepiej jazda na rowerze (nie cierpią stawy) oraz basen.

napisze to jeszcze raz - mam takie plany jak w tytule :P JoNasz - - jesteś wielki :D

Gość otylywieloryb
Jonasz dziekuje !! to mala do dziela! zaczynamy od dzis

Gość gość
zrób sobie badania na tarczycę, bo takie szybkie przytycie nie jest normalne

Gość JeszczePokazeZePotrafie
Hej ja prawie tyle co ty waze. Potrzebuję też wsparcia i chętnie cię wespre :)

Gość gość
Jonasz faktycznie jest wielki! Najgorsze to wytrwać Masz 6 miesięcy i to dobry czas. Też w młodości tyle schudłam ale to był hardkor:)

Gość otylywieloryb
mialam badania krwi ths mam 1,1 i lekarz powiedzial, ze jakbym miala powyzej 5 to by cos znaczylo. Chcialabym zrobic badanie ktory by na 100% pokazalo czy mam porblem z tarczyca czy nie. Usg to wykaże ?

Gość vitavitella
Hej dolaczam do was :) Też mam 173 wzrostu i dziś na liczniku było 110 kg. Wczoraj wyciagnal mi znajomy zdjecie z mlodosci i razem z mężem powiedzieli ze nie osiagne tego efektu. To fota sprzed prawie 10 lat. Waze teraz 30 kg wiecej niz wtedy ale ubralam sie tak samo umalowalam i faktycznie twarz na zdjeciu teraz jest otluszczona i nie ma efektu. Zatem ruszamy :)

Gość vitavitella
Ja dziś się nie wazylam, a jestem juz po snaidaniu. Dwie kanapki z pastą z makreli i razowcem. Ja też chcę żywic sie zdrowo zatem wedzona makrela nie jest ok ale.czym ja zastąpić?

Gość limonella
Hej:). Może razem będzie łatwiej? Dążę do tej samej wagi. Na razie 95 kg. Kobieta 30 l, 160 cm. Zaraz lecę do lekarza. Przygarniecie:)?

Gość gość
Od tygodnia dieta od dietetyczki ktora juz kiedys robiłam i ok 3-4 kg miesięcznie leciały. Moja bariera nie do przejścia jest 80. Tam stoje i 7 z przodu to marzenie.

Gość limonella
10:04 to ja limonella

Gość otylywieloryb
mozesz napisac ta diete?

Gość gość
Przy tak duzej nadwadze nie obędzie się bez wizyty u dietetyka oraz trenera personalnego, którzy opracuja długofalowy plan dzialania, który przyniesie efekty. Po odpowiedniej konsultacji i pod warunkiem ze regularnie trenujemy można wspomóc się spalaczami z http://www.elitesportfood.pl/#start, dzieki nim szybciej uda się zredukowac tkanke tluszczowa

Gość vitavitella
Niestety... mój dzień dziś nienajlepszy. Mała aktywność: 40 minut spaceru oraz 10 minut na orbitreku (od razu po spacerze). I tona złego żarcia: Na śniadanie jak pisałam 2 kanapki z razowcem i pastą z makreli. Ponawiam pytanie: czym zastąpić makrelę na tej kanapce? JAką rybą żeby było zdrowo? I jak ją przyrządzić? Obiad: 3 gołąbki z mięsem mielonym i ryżem Podwieczorek: Jeden naleśnik z farszem mięsnym (użyłam zdrowych przypraw: curry, chili, kurkuma i trochę sypnęłam solą morską, ale odrobinę). Zielona herbata 1, Inka 1, woda, czarna herbata 2. I NIESTETY: zjadłam z 10 minipączków :/

Gość gość
wiesz, to nie makrela jest problemem - jak Ci smakuje to ją jedz. Widzę w rozpisce 3 posiłki - a powinno być 5. Co z drugim śniadaniem? Co na kolację? Ruch nienajgorszy na początek, pączkami się nie przejmuj, wpadka przy pracy w karnawale.

Gość Witamineczka
Witaj jak najprędzej wykonaj badanie genetyczne GeneticLab bo tyle kg więcej to może się okazać,ze coś się dzieje w Twoim organizmie.Jak już otrzymasz raport z badania polecam wybrać się do lekarza a następnie do dietetyka oraz trenera personalnego w celu ustalenia odpowiedniej diety oraz treningów.Więcej na temat badania znajdziesz na stronie geneticlab.com.Nie ma na co czekać działaj.

Gość gość
Kup sobie rower e bike i dużo jeżdzij i na mnie też możesz pojeżdzić bo lubię takie babki

Gość vitavitella
Przeważnie jem te 5 posiłków, ale jak już mam pączki w garści to kurcze z czegoś trzeba zrezygnować: dziś 2 posiłkiem miał być serek wiejski z warzywem a 4 garść orzechów. Dla makrela jest problem, bo jest niezdrowa gdyż wędzona, ale nie wiem czym ją zastąpić. Chciałabym coś rybnego, podobnego :)

Gość vitavitella
I co? Wątek upadnie? Szkoda bo myslalam,ze tu się zadomowie. Wieloryb gdzie jesteś? Masz podobne do mnie wymiary, myslalam że będziemy wspólnie się motywować. Zauważyłam, że mam problem z podjadaniem. Dzis.np sniadanie: 2 kanapki z.razowym.chlebem.zoltym ogórkiem 2 śniadanie: Pomidor Obiad: 2 duze pulpety w sosie pomidorowym, buraczki, pol torebki ryzu brazowego Na kolacje mial byc pulpet z.surowka.z.kiszonej kapusty. Niesety nie będzie, bo..... po drodze zjadlam batonika

Gość Limonella
Dziewczyny opisałam się 3 posty i co? Gdzie one są?

Gość Limonella
Diete opisałam itd itp :(

Gość gość
2 duże pulpety w sosie na obiad a diecie??? serio? jestem na diecie, mój obiad to zazwyczaj kawałek piersi z kurczaka, łosoś lub jakaś inna ryba, przyrządzone na parze, do tego porcja kaszy jaglanej/ryżu/2 ziemniaki i sterta surówki i to wydaje mi się za dużo, a 2 duże pulpety w sosie to mój mąż je bez diety