Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość pacjentka

Powinnam skarzyc do sadu prywatna placowke zdrowia czy firme techniczna?

Polecane posty

Gość gość pacjentka

W piatek przezylam upokorzenie w pewnej placowce zdrowia ktorej nazwy na razie nie wymienie bo jeszcze nie wiem czy oni sa winni czy osobna firma techniczna. Na piatek mialam wyznaczona wizyte w prywatnej a wiec platnej placowce. Chodzilo w wykonanie USG jamy brzusznej bo bylo podejrzenie zastoju moczu w nerce. Na NFZ zaden lekarz nie chcial mi zrobic badania bo podobno brak bylo specjalistow a USG wykonywal internista wiec dalam sobie spokoj z publiczna przychodnia i poszlam prywatnie. To byla moja pierwsza wizyta w tej placowce i nie znalam tam ludzi. Kiedy weszlam do gabinetu ze skierowaniem i podalam doktorowi (wtedy myslalam, ze to doktor) to ten kazal mi sie rozebrac. Bylam zdziwiona ze mam zdjac z siebie wszystko ale pomyslalam, ze lekarz chyba wie co rob i wiec sie rozebralam jak kazal do naga. Moje podejrzenia wzrosly kiedy zamiast rzeczowego badania zostalam obejrzana ze wszystkich stron i to wszystko. Kazal mi sie ubrac i wyszedl z pokoju. Czekalam sama z 10 min nim przyszedl nastepny czlowiek. Jak sie potem okazalo ten byl prawdziwym lekarzem a poprzednik jakims technikiem od aparatury medycznej ktory nie mial zadnych praw robic jakiekolwiek badania pacjentom nie mowiac o nakazaniu rozebrania sie. Wpadlam we wscieklosci i powiedzialam ze nie popuszcz tej sprawy. Dzis z rana zadzwonilam do tej placowki z zadaniem rozmowy z ich dyrektorem ale recepcjonistka powiedziala, ze nie bedzie dzis ich kierownika (uniki?) i powiedziala jeszcze, ze slusznie robie chcac wystapic na droge sadowa ale powinnam skarzyc nie placowke zdrowia tylko osobna firme techniczna bo to ich pracownik dokonal tego niby badania. Troche w tym racji i teraz sama nie wiem co robic. U adwokata na razie nie bylam bo zdarzenie bylo w piatek a ja dopiero dzis po pracy czyli po 15 zaczne dzialac.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować