Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myslicie ze miód moze miec az takie wlasciwosci?

Polecane posty

Gość gość

Mam 10-letnia corke. Zawsze dosc czesto chorowala, chodzi o infekcje przeziebieniowe. Dwa lata temu juz od wakacji podawalam jej lyzeczke dziennie miodu wrzosowego (z pasieki). Tylko smak wrzosowego akceptowala. Dawalam caly rok szkolny i to byl pierwzy rok, kiedy corka nie opuscila ani jednego dnia w szkole. W roku 2014 nie miakam dostepu do tego miodu i nie podawalam zadnego. Choroby juz od wrzesnia, ale jeszcze nie wierzylam w cudowna moc miodu, raczrj sadzilam, ze to przypadek. Wtym roku juz od wakacji lyzka dziennie. Jest luty, a corka jeszcze niebyla chora (tfu, tfu). Nieraz zbieralo ją na przeziebienie, ale organizm sam to zwalczal jeszcze w zarodku. Co sadzicie?

Gość gość
Miód jest zdrowy, naturalne lekarstwo. Nie znam niestety dokładnych danych na temat tego, co w miodzie się znajduje, ale ja sama lecze się herbata z miodem i cytryną, już dawno nie chorowałam. Nie mówię oczywiście o Katarzyna czy lekkim kaszlu, ale nie rozlozylo mnie już bardzo długo. Podawaj miód dziecku, sama widzisz, że pomaga :-) i córka nie narzeka

Gość gość
Moje dziecko od kiedy skończyło rok codziennie pije mleko z miodem ma teraz 5 lat nigdy nic nie brał antybiotyków chodzi do przedszkola chodził w PL chodzi w Norwegii tutaj wszystkie dzieci kaszla wypływając płuca ale oni codziennie sa na dworze 2 godz czy pada czy wieje nie reguly, siedza na ziemi tak sie bawia mój syn teraz ma tylko katar .

Gość gość
Ciekawe jak to jest. U mnie dużo chorób moje dziecko na szczęście nie przechodzi, a jeśli już coś przyniesie, to bronimy sie syropem pelavo multi. Jest pomocny.

Gość TezLubiePowedrowac
Ja nie mysle, ja wiem ze ma :) Pod warunkiem ze mowimy o PRAWDZIWYM miodzie, z mleczkiem pszczelim i propolisem a nie o popluczkach sprzedawanych w supemaketach pod nazwa "miod". Moja corka tez codziennie je na sniadanie gzanki z miodem, czasami jeszcze w ciagu dnia lyzeczke czy dwie zje. Ma 7 lat, nie choruje prawie wogole, przez pierwszy rok przedszkola opuscila moze w sumie 5 dni, teraz, od 3 lat, zadnej nieobecnosci a antybiotyku nie brala nigdy w zycu.

Gość gość
Miodek jest dobry, ale jak dla mnie w obrzydliwy sposób robiony przez pszczoły (biorą do mordki, wypluwają... bleee;-)

Gość gość
Miód jest zdrowy i ma ogromne właściwości lecznicze, tak jak rośliny z których pszczolki zbierają pyłek :) kiedy zaczyna mnie coś rozkładać nigdy nie biorę żadnych specyfików tylko łyżkę miodu albo pije mleko z miodkiem, zawsze pomaga.

Gość gość
My też razem z dziećmi, codziennie na czczo wypijamy szklaneczkę wody z prawdziwym miodem. Na szczęście wszystkim nam smakuje a i naprawdę nie chorujemy..