Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wyraziłyście zgodę na szczepienie dziecka w pierwszej dobie życia

Polecane posty

Gość gość

Bo ja się nad tym zastanawiam. Za 3 tygodnie ma przyjść na świat nasze drugie dziecko i zastanawiam się, czy wyrazić zgodę na jego szczepienie na gruźlicę i wzwB. Za pierwszym razem byłam w takim szoku, że mam wyrazić zgodę na szczepienie, że podpisałam wszystko bez zastanowienia. Byłam może 20 minut po cc, zaskoczona zupełnie, że taką kruszynkę się szczepi. W 8 dobie w serduszku synka pojawiły się szmery. Okzało się, że ma przetrwały przewód Bottala i przecieki wewnątrzkomorowe. Wszystko nieoperacyjne, ale nadal jeździmy na kontrolne wizyty do kardiologa (już 3 lata). Teraz podchodzę do porodu zupełnie inaczej i zastanawiam się czy nie odmówić szczepień, a już najbardziej na gruźlicę, która jest szczepionką żywą. W zasadzie dziecko, które ledwo wyszło z brzucha atakowane jest bakterią.

Gość gość
Ja tak i zaluje

Gość gość
Dlaczego żałujesz

Gość gość
nie, i okazała się, ze miałam nosa dziecko w 7 dobie dostało sepsy

Gość gość
Wyrazilam zgode i z dziewczyn z ktorymi lezalam na poporodowej (troche sie ich przewinelo bo lezalam 3 tygodnie) nie bylo ani jednej ktora by odmowila szczepien. Nie swiruj.

Gość MamaMloda39
Zgodzilam sie i drugie też zaszczepić. Głupota jest nie szczepic A później płakać ze dziecko chore i szukać pomocy Bóg wie gdzie.

Gość gość
Autorko widać ze się budzisz i szukasz problemów :-P pózniej sobie lataj po lekarzach bo dziecko chore

Gość gość
no 1 d zaszczepiłam i wiecie jaki ma poziom przeciwciał na wzwB w wieku 5,5 roku? 0,5, znacie się trochę na tym? jest chroniony czy nie? otóż nie, albo tak bezsens szczepić jak musimy teraz doszczepić lub nie, opinie są podzielone wśród lekarzy a ja problem i nie wiem co zrobić

Gość gość
i co taka cisza? dajcie poradę, mam odszczepić czy nie

Gość gość
Ja szczepie

Gość gość
no ja też szczepię fajnie napisać, "ja szczepię" i dalej nie ogarniać tematu, bo ja szczepię ale poziom przeciwciał mówi sam za siebie

Gość gość
No to nie szczep kogo to obchodzi ?

Gość gość
"fajnie napisać, "ja szczepię" i dalej nie ogarniać tematu, bo ja szczepię ale poziom przeciwciał mówi sam za siebie " x rozumiem, że swoją decyzję uzależniasz od wypowiedzi nieznanych osób na anonimowym forum :)

Gość gość
od nikogo nie uzależniam nie pytam się czy szczepić bo szczepiłam tylko mam problem co teraz, bo poziom przeciwciał jest tak niski jak widać, bliski 0 wiec zaczęłam się zastanawiam jaki to miało sens? i co z pozostałymi szczepieniami, oczywiście obowiązkowymi, czy moje dziecko jest chronione ale patrząc na wynik przeciwciał na wzwB to kopara mi opada i jestem wściekła

Gość gość
czy już was zatkało po moim wpisie zawsze tyle kłótni w tym temacie było

Gość gość
Jasne, że szczepiłam. Nie widzę powodu, by tego nie robić. Nie mam zamiaru cofać się cywilizacyjnie do epoki kamienia łupanego.

Gość gość
Aha, czyli chcesz wywołać kolejną kłótnię? W takim razie ja się w tym temacie wypowiadać nie będę, bo nie lubię uczestniczyć w kłótniach. Nara!

Gość gość
Doszczepiaj, bo szczepionka ma sens tylko, jezeli zostaly podane odpowiednio trzy szczepionka przeciw wzw. Dopiero po tym sprawdza sie poziom. Zreszta stezenie tych przeciwcial nie ma znaczenia, Bo mowi o tz pamieci komorkowej.

Gość gość
wyraziłam zgodę na to szczepienia, kolejne szczepienia również dziecko ma zgodnie z kalendarzem i będziemy się tego trzymać

Gość gość
Autorko, czy Ty byłaś szczepiona jako dziecko? Podejrzewam, ze tak, bo dawniej nie było takiej psychozy związanej ze szczepieniami. Szczepiono wszystkich, Ciebie również, wszyscy żyją i Ty również. Znam taką jedną matkę , która nie szczepiła. dziecko urodziło się w lipcu i póki co nikt go nie widział z rodziny, bo rodzice boją się chorób. 7-miesięczne dziecko zna tylko ojca, matkę i brata. Paranoja