Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy pierwsze zabawki i jakie???

Polecane posty

Gość gość

Kiedy kupowalyscie pierwsze zabawki dla noworodków i jakie???

Gość gość
Nie ma sensu kupować zabawek dla tak małych dzieci. Najwcześniej to myślę około drugiego miesiąca życia, ale w zupełności wystarczy coś w jaskrawym kolorze do powieszenia przy łóżeczku i oglądania. Niekoniecznie karuzela;-) Wystarczy jakaś mala maskotka, balonik itp. Niekoniecznie karuzela ;-) Dla mnie to zbędny grat. Wszelkie zabawki do wieszania, dotykania, chwytania z mojego doświadczenia jak dziecko ma okolo 3 miesięcy.

Gość gość
U mnie też pierwsze próby z grzechotkami czy gryzakami były ok. 3 miesiąca. Wcześniej to tylko pokazywanie różnych przedmiotów. Dla noworodka najlepiej kontrasty czarno-białe, bo i tak kolorów za bardzo jeszcze nie widzi. Nawet sama możesz zrobić kilka kartoników z namalowanymi flamastrem kształtami.

Gość gość
Moja córka zaczęła się interesować zabawka dopiero w 3 miesiącu życia. Noworodek widzi tylko czarno białe barwy i jej ulubioną zabawka" była czarno biała tapeta e naszym pokoju:) patrzyła się na nią godzinami przez kilka pierwszych tygodni życia :)

Gość Roman77
Ja bym mimo wszystko zadbał o to, by zabawki, którymi będzie się otaczało dziecko, były przede wszystkim bezpieczne. Wiem, że bardzo uważają na to w sklepie https://fokastara.pl/ więc warto tam zajrzeć. Szczególnie atrakcyjne jest to, że z kodem "START2016" dostajecie 5% rabatu na pierwsze zamówienie. Mi się to bardzo podoba, więc mogę też Wam to polecić :)

Piękna zabawka w kształcie diamentu to może być świetna propozycja na prezent dla niemowlaka! Zabawka rozwija koordynację wzrokowo – ruchową! Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl . Jest w niskiej cenie.

Gość gość
W 3 miesiacu już zaczynał się interesować i powoli zaczynał dotykać i chwytać. Zabawki najlepiej bez jakichś elementów które dziecko może zjeść bo w tym wieku WSZYSTKO ląduje w buzi. Także jakieś nitki latające i klaki na miśkach trzeba uważać. Najlepsze są gryzaczki wodne i jakieś wiszące nad leżaczkiem czy matą do zabawy