Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienie z nosa u dziecka w nocy.

Polecane posty

Gość gość

Moja córka (3lata) często krwawi z nosa w nocy. I nie jest to zadrapanie tylko normalnie kapie jej krew. Do lekarza idziemy ale do tego czasu chciałam wyszukać informacje.

Gość gość
długo tak krwawi? tzn ile lat, miesięcy, jak często to się zdarza?

Gość gość
Pierwszy raz było to kilka miesięcy temu , ale zawsze towarzyszył temu katar itp wiec sądziłam ze to od tego. Ale dzis pierwszy raz w nocy zobaczyłam jak jej krew mocno kapie z noska. Czego to moze byc objaw ?

Gość gość
ok więc najpierw zapytam czy robiłaś jej kiedykolwiek morfologię krwi i czy wszystko było tam ok? czy nie zaczyna się jakas infekcja?, tu trzeba poczekać do jutra rana, bo czasem dzieci krwawią a następnego dnia jest infekcja czy robiony miała kiedykolwiek czas krzepnięcia? no i teraz ewentualne przyczyny, poza ww.: krzywa przegroda noska suche powietrze w domu

Gość gość
Ona w ogóle nie choruje ( nie liczymy kataru ). Nigdy nie dostawała antybiotyków itp. Jest dużo na podwórku. Wykluczam przeziębienie itp. Nic na to nie wskazuje. Ostatnie badanie krwi było rok temu ( w związku z wysoką gorączką)

Gość gość
katar to też choroba, jest infekcją, a infekcja to choroba i nie ma, ze nie choruje, ogólnie nazywamy każdą infekcje chorobą choroby są też o innym podłożu, ale nie o tym antybiotyki też nie mają tu znaczenia do rzeczy pytałam czy w morfologii było wszystko dobrze? i czy ta morfologia była robiona zanim zaczęły się krwawienia? i piszesz o gorączce czyli jednak nie tylko katary oj oj bronicie się przed ta nazwą choroba, nie bardzo wiem czemu, ale to już wasz wybór

Gość gość
i nigdy nie możesz wykluczyć kolejnej infekcji, bo na razie może być jej jedynym objawem krwawienie z noska

Gość gość
halo halo autorko jesteś?

Gość gość
Miala robione badanie na podwyższone crp i wszystko było w normie.

Gość gość
moja ma problemy z przewlekłymi katarami (3. migdał się przerasta, ale póki co jeszcze sam się obkurcza i walczymy) i krwawi zawsze na zaostrzenie objawów (na pocz. kataru), albo po infekcji, jak ten nos jest wymęczony, albo jak jest za gorąco i za sucho. Mieliśmy robioną krzepliwość i laryng. uznał, że taka uroda kruchych naczyniek krionosnych (ma to po tatusiu). Nie moze używać otrivinu itp. (w zamia wodę hipert.), ani mucfluidu, ani sterydu do nosa, bo to zawsze jej rozkrawawi. Odkąd płuczemy sinus rinse - nos jest nawilżony i nie ma ekscesów, choć rinopanteiną do przedszkola muszę smarowac (bo tam sucho i gorąco). Na wszelki więc wypadek przy kolejnej morf. trzeba wykonać też krzepliwość, ale niektóre typy tak mają:-(

Gość gość
tak jest polecam raz jeszcze morfologię i zwrócenie uwagi na PLT oraz HGB poza tym koagulogram jeśli tu jest ok to kruchość naczynek, albo krzywa przegroda na kruchość może brać rutinoskorbin no i jak autorko nie ma infekcji córcia?