Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedys kobiety byly cieple, uczuciowe, wrazliwe, dzisiaj mam wrazenie iz....

Polecane posty

Gość gość

te cechy zanikly ktos ma podobne spostrzezenia? :)

Gość gość
Kto ci takich bajek naopowiadał?

Gość gość
może dlatego, że kiedyś faceci byli silni, odpowiedzialni i opiekuńczy. To mozna było sobie pozwolić na wrazliwość. Ja tam jestem ciepła i wrażliwa, ale jak do tej pory kilku sk...tylko próbowało to wykorzystac. Więc nie truj, ze to jest typ kobiety, która szanujecie i której szukacie

Gość gość
winę za to ponosi państwo i cała ta lewacja ideologia. Rodzice nie moga teraz dac dziecku klapsa, nauczyciel krzyknac na ucznia bo od razu jest wielka afera, a w takiej Szwecji to nawet policja wkracza do akcji :( W Polsce dodatkowo jest bieda i zbyt duza ilośc obowiązków. Ludzie zajeci sa pracą i dorabianiem i nie maja czasu dla dzieci. I rosnie pokolenie delikatnych i roszczeniowych ludzi A poza tym mamy równouprawnienie. Skoro kobiety są obecnie takie silne i zaradne, obejmują stanowiska premierów, prezydentów, prezesów to niby czemu to mężczyźni maja sie nimi jeszcze opiekować? Jeżeli w pracy muszą dosłownie walczyc o przetrwanie, aby zarobić te nędzne grosze i nie zostać wygryzionym, znosić upokorzenia ze strony przelożonych to chyba odbija się to na ich psychice? Kobiet zresztą też. Dzisiejszy świat jest inny niz ten , jaki znały nasze babki i dziadkowie

Gość gość
no wlasnie ja bym wolal bysmy nadal zyli w swiecie naszych babc i dziadkow mezczyzna zarabia pieniadze i jest glowa rodziny, kobieta zas zajmuje sie domem i wychowaniem dzieci

Gość gość
A ja nie sądzę, by wasze fantazje o przeszłości były prawdą. Kobiety zdradzały facetów, manipulowały nimi, tylko co najwyżej lepiej się pilnowały i może wyglądały bardziej kobieco. To tak jakby napisać, że ludzie kiedyś byli lepsi - kiedyś też się zabijali na wojnach.

Gość gość
gość dziś Dotyczyło to przede także mężczyzn. Szczególnie w tzw. wyższych sferach, gdzie małżeństwa były układami rodzinno-majątkowo-towarzyskimi. W innych środowiskach kobiety nie miały wielkich możliwości prowadzenia podwójnego życia, bo siedziały w domu i harowały od świtu do nocy w obejściu. A mąż po pracy szedł na wódkę i prostytutki.

Gość gość
a dlaczego to kobiety mają być bardziej uczuciowe i wrażliwe przecież kobieta to taki sam człowiek jak mężczyzna fakt że obie płcie różnią się fizycznością ale nie psychiką to facetom się w mawia że muszą być twardzi nie okazywać emocji a to jest kompletna bzdura każdy ma prawo do okazywania emocji

Płcie różnią się psychiką. Zostało zweryfikowane naukowo istnienie tzw płci mózgu...

Gość Dasertyn
Kiedyś kobieta była zmuszona siedzieć cicho, bo jak zaczynała marudzić lub walić fochy to dostała "strzała" i przechodziły jej humorki, a obecnie głupota kobiet rozwija się bez ograniczeń, bo facet został pozbawiony możliwości temperowania zrypanych zachowań samiczek.

Gość gość
Ja jestem ciepła, uczuciowa i wrażliwa i dlatego jestem starą panną... bo do tego naiwnie wierzyłam, że jak facet jest z kobietą to znaczy, że kocha, a jak kocha to się oświadczy... idealistka ze mnie. Kobiety wyrachowane jednak mają łatwiej i w pracy i w związku. Mniej wkładają starań, są bardziej szanowane i mają rodziny... a ja cóż, sama, kolejny rok.

Gość gość
Kshatrya dziś x Mój mózg jest płci męskiej ale ja jestem kobietą. Mam cechy charakteru, zainteresowania typowe dla mężczyzn. Wkurza mnie to, że kobiecie się wmawia że musi być uczuciowa. Ja nie jestem i nie czuję się mniej kobieca od innych.

Gość gość
Dasertyn dziś Tacy jak ty po prostu nie mogą przeżyć, że kobiety potrafią dać sobie radę bez mężczyzn. Ba! Czasami lepiej im samym bez balastu w postaci szowinistycznego nieroba. Wystarczająco długo wmawiano kobietom, że są głupie, mają potulnie siedzieć w domu i nie mają prawa dysponować nawet własnym majątkiem, bo mąż wszystkim zajmie się lepiej. Tyle że większość z was ma łeb do przep*****lania kasy na wódę i k***y, a nie do zarządzania. Taka prawda. A kobieta, jako istota o podzielnej uwadze i przystosowana do wielozadaniowości, lepiej nadaje się na menadżera/szefa/zarządcę.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona znane piwa z browaru namysłów to zamkowe złoty denar kuflowe rycerskie namysłów pils

Gość gość
"A kobieta, jako istota o podzielnej uwadze i przystosowana do wielozadaniowości, lepiej nadaje się na menadżera/szefa/zarządcę. " takich kobiet to jest może 10%

Gość gość
gość dziś Miałam podobnie. Ale wystarczyło zrobić jedną rzecz. Do tego ciepła, uczuciowości i wrażliwości dołożyć wymagania, domagać się tego samego w zamian. Dawać tyle, ile się dostaje. To nie jest wyrachowanie, tylko instynkt samozachowawczy.

Gość gość
gość dziś Tylko 10%? A co z tymi domowymi menadżerkami, łączącym pracę zawodową z obowiązkami domowymi, opieką nad dziećmi i pilnowaniem domowego budżetu? Już widzę jak mężczyzna daje radę z tym wszystkim. :D Znam jednego, który tak potrafi i jest to mój ojciec. A kto go tego nauczył? Jego matka.

Gość gość
kiedys obie plcie byly po prostu bardziej zdesperowane na punkcie malzenstwa i dzieci i te zwiazki byly o wiele mniej dobrane i tym samym o wiele bardziej mieli siebie dosc a co do kobiet to zobaczylbys jak plakal moj wujek pulkownik wojska jak tesciowa z zona wziely na warsztat i wtedy nie wypadalo powiedziec w*********j tak sobie ludzie sie nie rozwodzili

Gość gośćja
a ja mimo ze mam 30 lat nadal jestem uczuciowa, romantyczna, lubię pokazywać że mi zależy i że czuję coś do drugiej osoby. Niedawno dopiero znalazłam faceta, który jest cudowny, szanuje mnie, jest męski i mega romantyczny. Przy nim czuję sie jakbym żyła w filmie <3