Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jak mozna uważać że Nothing Else Matters to najlepszy utwór Metallicy?

Polecane posty

Gość gość
Ciebie idiotko to nawet na świecie nie było, jak Metallica nagrała ten utwór:D

Gość gość
A huj kogo obchodzą jakieś szarpidruty

no i co w związku z tym? argumentum ad personam w najbardziej kretyńskim wydaniu, możesz sobie pogratulować :D Podejrzewam ze przesłuchałam w życiu więcej muzyki metalowej niż ty i wszyscy twoi znajomi razem wzięci i pomnożeni przez 40, bo nie sądze, żeby w twoim otoczeniu była jakaś osoba znająca się na tej muzyce, a samej Metallicy słucham od 8 lat. Nothing else matters to jest utwór radiowy zrobiony pod publiczke, dla właśnie takich odbiorców jak ty, a nie dla publiczności przyzwyczajonej do dobrego metalu z pierwszych albumów Metallicy.

W sumie to przez większosc życia słuchałam w większości muzyki nagranej przed moim urodzeniem, zwłaszcza w czasach gdy słuchałam głównie thrash metalu a nie blacku jak teraz i znam się na niej dobrze. Dla ciebie pewnie odbiór muzyki ogranicza się do słuchania tego co jest na czasie i leci w radiu, skoro posłużyłes/łaś sie takim kretyńskim argumentem że utwór ten nagrano przed moim urodzeniem, w związku z czym pewnie mam się na tym nie znać, albo znać słabo :D

Gość gość
MizantropiaOdraza1994 -Taki stek bzdur to może napisać tylko kobieta, która jest najmądrzejsza, wie wszystko, a inni są beee ;)

Gość gość
Taaa, pozuj dalej na intelektualistkę za jaką się pewnie uważasz. A ja się pośmieje ;)

Gość gość
Moja siostrzenica jest fanką Metalliki. Ostatnio dokupiłem jej dwie płyty: koncertowe S&M i St Anger.

Sam się ośmieszasz ciągle stosując argumenty ad personam mimo iż dwukrotnie ci to wytknięto. I znowu, trzeci raz - w międzyczasie zero argumentów merytorycznych. I gdzie niby "pozuje na intelektualistkę"? Pierwszy raz słyszysz o erystyce, stąd zarzucasz mi to pozowanie, czy łacina robi na tobie niesamowite wrażenie i uważasz ją za jakieś snobowanie się? :D

Gość gość
jak ktoś nieprzepada za metalem to Nothing Else Matters jest jedynym co może przypaść do gustu, może dlatego

Gość gość
nie dyskutujcie z autorka :) ona i tylko ona ma racje jest znawczynia muzyczna i bardzo zaprzyjazniona z innym roznie genialnym znawca muzyki niejakim coheedem :) stanowia idelane uzupełnienie siebie i swojego egoizmu :P

Gość gość
Podejrzewam ze przesłuchałam w życiu więcej muzyki metalowej niż ty i wszyscy twoi znajomi razem wzięci i pomnożeni przez 40, bo nie sądze, żeby w twoim otoczeniu była jakaś osoba znająca się na tej muzyce, xxxx xxx Taki stek bzdur snobistycznych napisać potrafi tylko kobieta. Ja wiem wszystko, ty nie wiesz nic, ja jestem ważna, ty jesteś imbecylem. Po co mam ci podawać argumenty ? Głupcem nie jestem, aby wchodzić w dyskusję ze snobami, i szargać sobie nerwy i zdrowie psychiczne.

Gość gość
Nie uważam tego za najlepszy utwór, ale i tak jest dobry :) Muzyka ma różne odmiany, co zresztą sama wiesz i chyba kiedyś wspominałaś, że czasem słuchasz także innych gatunków.

"ak ktoś nieprzepada za metalem to Nothing Else Matters jest jedynym co może przypaść do gustu, może dlatego" No to jak ktoś nie przepada za metalem, to jego opinia co do utworów metalowego zespołu się nie liczy :) ale ja widze, że praktycznie każda osoba lubiąca ten zespół uważa ten utwór za jakieś nie wiadomo co. Zobacz zresztą koncerty metallici - gdy zaczynają to grać wszyscy świrują pawiana i zachowują się jakby działa się jakas świętość - zapalniczki w górze, chóralny śpiew itp :D a ja nie wiem, jak można lubieć ten zespół a za największe osiągnięcie uważac taki banał.

Gość gość
Nie może być tak, że jak coś jest masowe to od razu jest be. Podoba się ludziom i tyle, nic nie poradzisz na zapalniczki i chóralny śpiew, a piszesz o tym jakby to było złe albo jakby ludzie powinni mieć taki gust jak ty.

Gość gość
każda opinia się liczy, a ty nie jesteś żadnym autorytetem żeby decydowac czyja opinia powinna się liczyc ;)

Gość gość
Kaska to jest naprawde piekna piosenka. Taka spokojna, czula a z pazurem. Madre słowa. Sentymentalna.

Gość gość
Mnie się podoba Face to black,lubię tekst i cześć utworów z czarnej płyty,So what też,ale nie Lubie tych,które się wszystkim podobają. Na koncert pójdę znowu jak wreszcie wyjdzie nowa płyta i spodoba mi się.

Gość gość
Fade to black,sorry,coś na klawiaturze przeskoczyło:-(

Ja osobiście z ballad Metalliki wole "One" zarówno pod względem tekstu jak i muzyki. :) Nothing Else Matters bardziej od starej dobrej Metallicy przypomina mi "Love Hurts" Nazareth, oczywiście nie pod względem bezpośrednio muzycznym, ale pod względem tej rockowo-radiowo sentymentalnej banalności tak mi się kojarzy :P

Gość gość
Tak w ogóle to już w starożytnym Rzymie dyskusja o gustach była nie na miejscu.Znane łacińskie przysłowie potwierdza.Jak nie ściemniasz,że studiujesz kierunek humanistyczny musisz je znać z podręcznika.Zostawmy takie dyskusje dla plebsu,a ty jako osoba wytworna i wyjątkowa powinnaś wreszcie zrozumieć, że nie wszystkim podoba się to samo:-)

Gość gość
''One,''też mi się podoba,w wykonaniu Korna już nie bardzo

O, ty od nie robienia spacji po przecinku, znowu, już któryś raz z rzędu próbujesz sugerować że jest wątpliwe że ja studiuje, bo to jest tak niesamowicie skrajnie niewyobrażalnie rzadkie, w skali kraju studiuje zaledwie 50 osób, w dodatku humanistyczne kierunki tylko 5 osób :) Wiesz, to dziwnie świadczy o tobie samej i środowisku w którym się obracasz, te twoje wieczne wątpliwości, że jakaś osoba naprawde może studiować. A o tym co jest dobre a co nie dyskutuje się cały czas.Nie dyskutujemy tu o gustach, tylko o tym, czy ten utwór metallicy jest dobry, o muzyce. Dyskusja o gustach byłaby wtedy, gdybym zarzucała ci, że masz słaby gust i narzucała ci konieczność jego zmiany, ulepszenia 🖐️ Pomyśl troche zanim po raz kolejny bezmyślnie użyjesz jakiegoś frazesu.

Gość gość
Sama jesteś bezmyślnym frazesem.Teraz wszyscy studiują,ale ty wydajesz się być gimbazą mentalnie.Najgłupsi ludzie jakich znałam,wszyscy jakieś studia skończyli:-P

Gość gość
no,faktycznie mnie się wydaje,że trzeba nie mieć innych zajęć żeby tak siedzieć cały czas i dyskutować o pierdołach

Gość gość
Nothing else matters jest naprawdę fajnym utworem, tylko trzeba sobie trochę od niego odpocząć. Ja nie słyszałem go dość długo i później znacznie ciekawiej się słuchało, choć ja z metallici wole Oriona lub To live is to die. NO i wspomniane fade to black, nadal mnie "rusza".

Gość gość
jak można cały czas siedzieć przy kompie i wymyślać sobie problemy.Wiecie może gdzie jest Namysłów?Tam Metallica raczej nie zagra.

Gość gość
wszyscy jakieś studia skończyli mnie to sie najbardziej podoba okreslenie, ze ...ktos skonczyl wyzsze studia :classic_cool: kurfa a co jak ktos ma ino tylko nizsze :O :classic_cool: