Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wykańczanie mieszkania z dziewczyną?

Polecane posty

Gość gość

We wrześniu chcę zamieszkać z dziewczyną i mam jeden problem. Mieszkanie kupią mi rodzice, jednak będę musiał w nim przeprowadzić remont. Czy uważacie, że dziewczyna powinna brać udział w wykańczaniu tego mieszkania? Jesteśmy ze sobą 1,5 roku.

Gość gość
Wydaje mi się ze moze cos podpowiedziec,lepiej zeby twoja dziewczyna ci mowila co masz kupic niz mama w koncu jestes juz dorosly i z dziewczyna bedziesz mieszkac

Gość gość
Bierij dziewczyne ze sobą! Będziecie się roochać przy każdej świezo pomalowanej scianie :classic_cool:

Gość gość
No tak tylko rodzice płacą za remont... Dziewczyna ma 19 lat, ja 24. W tym problem, nie chcę żeby żadna ze stron nie czuła się niekomfortowo.

Gość Anka Klamka
To trochę dziwne, my z narzeczonym co prawda dostaliśmy mieszkanie (on) od rodziców, mieszkamy razem ale i sami wykańczamy i remontujemy, na co sami zarabiamy. Teraz też szukam nowe meble tu: http://www.laviko.pl/ :) I tak powinno wg. mnie być,a skoro rodzice fundują wszystko to jednak dziewczyna nie powinna mieć decydującego zdania, warto je jednak poznać - zawsze może być ciekawe.

Gość gość
a z czego 19latka ma dołożyć do remontu? chyba przecież nie pracuje tylko się uczy, prawda? a jak dołoży to co w razie rozstania? oddasz jej?

Gość gość
Skoro dziewczyna chce mieszkać to niech coś włoży, mój facet też miał mieszkanie rodziców w którym zamieszkaliśmy, płaciłam połowe czynszu, rachunki i 250 odstępnego jego mamie, nie rozumiem dlaczego miałabym mieszkać na tak zwany krzywy ryj... teraz akutalnie jestemy małzenstwem i budujemy dom oczywiście kazdy kosztowo się w to wkłada, jeśli dziewcyzna nie ma kasy na remont, to niech chcoiaz pozniej płaci jakieś odstepnne za siebie.

Gość gość
przecież zapłaci! tyłkiem ich synkowi!

Gość gość
a jak nie da d**y to zaczną się schody :D

Gość gość
do autora mamusia z tatusiem kupili ci mieszkanko teraz je remontują ty nie dokładasz grosza a jeszcze od dziewczyny wołasz? weź się do roboty gnoju! wiesz jak nazywa się facet co bierze kasę od kobiety - alfons!

Gość gość
nie. to nie jest jej mieszkanie, nie powinna się dokładać. rachunki, czynsz, gaz, media itd wiadomo, że na pół, ale do remontu nie powinna się dokładać. moi rodzice aktualnie remontują moje mieszkanie, w którym zamieszkam z mężem. on się nie dokłada, bo to MOJE mieszkanie. może kupić 'rzeczy ruchome', to wiadomo.

Gość gość
a z jakiej racji laska ma tam mieszkać bo jego rodzice mu kupili ? jak laska by chciała wynajac tez by płaciła wszędzie są czynsze i odpstępne a to ze jest jego laska znaczy ze chodzzz mieszkaj spij ja bede płacił a Ty tylko lsnij swoją z******tością, bez jaj jego rodzice nie sa JEJ sponsorami

Gość gość
Co to jest odstępne?

Witam serdecznie. Ostanio byłem w salonie meblowym, chciałem kupić meble do mojego pokoju. Panie z obsługi były bardzo miłe ( w sumie o to w sprzedaży chodzi ). A tak na poważnie polecam ten sklep i och stronkę internetową naprawdę mają duży wybór w mebelkach i fachowe doradztwo. Polecam http://brw.com.pl