Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wierzycie w czysta milosc miedzy kobieta a mezczyzna ?

Polecane posty

Gość gość

taka bez erotyki i seksu? pytanie do osob dojrzalych tj 35+ bo wiem ze mlodzi inaczej mysla tj bardziej emocjonalnie. chodzi mi o to czy mozna darzyc sie uczuciami , spotykac ale nie skonsumowac tego np z tego powodu ze oboje w zwiazkach.

Gość gość
to jest najpiekniejsza milosc i istnieje..jednak predzej czy pozniej bedziecie chcieli ja skonsumowac

Gość gość
czy papiez mogl darzyc jakims wyjatkowym uczuciem anne ? czy tv to wyolbrzymila ? czy wierzycie w taki wyzszy wymiar milosci ze az trudno uwierzyc ze taka istnieje?

Gość gość
uczucie to emocje, wiec to juz nie milosc kolezenska a partnerska, wiec bedzie Was ciagnelo do sexu, bo to takie wyrazenie milosci do drugiej osoby..nawet wtedy nie trzeba mowic Kocham Cię ;)

Gość gość
17.46 , tez tak mysle tzn ze istnieje taka forma milosci i jest najpiekniejsza ze wszystkich miedzyludzkich.

Gość gość
Wierze bo miłość się rodzi najpierw a nie dopiero po sexie wg mnie. Z autopsji.

Gość gość
17.48 ale ludzie pozostaja czesto wierni swoim zobowiazaniom i przekonaniom i nie zostawiaja tych ktorym cos obiecali. wtedy gdy pojawia sie kolejna osoba musi to pozostac na poziomie platonicznym nie skonsumowane. tak jak JPII pozostal wierny na zawsze.

Gość gość
jezeli mialoby to jakies zabarwienie erotyczne jakies pieszczoty bez seksu np.masowanie jej stop to nawet by mnie to podniecalo to ze kocha mnie ale nie wyobraza sobie zdrady

Gość gość
17.56 jest wyraznie napisane ze bez erotyki !

Gość gość
podniecaloby mnie to nawet ze ona jest wierna swojemu ze po spotkaniu ze mna pojdzue sie z nim bzykac ale te spotkania nasze jakas seksualna barwe musialyby miec np.te pieszczoty jej stop i zebym nie mial prawa nawet popatrzec na cos wiecej poza stopami

Gość gość
bez zadnej erotyki to ja nie wierze to raczej przyjazn nie milosc

Gość gość
bez erotyki to milosc przyjacielska nic wiecej, z emocjami juz milosc partnerska bo sie pojawi sex predzej czy pozniej

Gość gość
Taka miłość przyjacielska jest przecież możliwa. Można kogoś bardzo kochać ale nie chcieć z nim iść do łóżka. Ciężkie to jest ale możliwe.

Gość gość
dziś w cale nie jest ciezki, jak przyjaciel w ogole cie nie pociaga, bez jaj

Gość gość
nie,pragnienie seksu pojawi sie wcześniej czy później,to naturalne że pragnie się ciała ukochanej osoby

Gość gość
Oczywiście że istnieje ale bardzo ciężko coś taiego osiągnąć z reguły pojawia się jakieś napięcie między osobami które się kochają.

Gość gość
ja wierzę że moze istnieć

Gość gość
A miłość z erotyką to jest brudna? Uważam, że jeśli takie coś istnieje to nie jest to standardowe zachowanie. Miłość to jeden z elementów który ma zwiększyć szanse na przetrwanie gatunku - czyli z założenia wiąże się z płodzeniem potomstwa. Obojętnie co sobie wymyślimy to mechanizmy ewolucji dotycza nas i dotyczyć będą Wiec taka miłośc "czysta" jest podobna do homoseksualizmu czy aseksualizmu. Może być jakąś formą, ale tylko część jednostek może jej doświadczyć i absolutnie nie jest żadnym wzorem dla większości. Gdyby większość do niej dążyła to ludzkość zwyczajnie by wymarła

Gość gość
gość dziś "A miłość z erotyką jest brudna" - jeśli oboje są zajęci to tak. " Może być jakąś formą, ale tylko część jednostek może jej doświadczyć i absolutnie nie jest żadnym wzorem dla większości." - Zgadzam się. Nieliczne jednostki mogą doświadczyć tej najwyższej formy miłości i uwielbienia do drugiej osoby nie patrząc na nią przez pryzmat erotyki. To coś wyjatkowego i wspaniałego jeśli już się zdarzy. Wg mnie jest wzorem dla większośći jak powinniśmy kochać drugiego ale fakt że gdyby ludzie nie kochali "po ludzku" to by wyginęli.