Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalkaa

Co ile czasu rozjaśniać włosy na całości?

Polecane posty

Gość Kalkaa

Po raz pierwszy rozjaśniałam włosy na całości w styczniu zeszłego roku. Za równy miesiąc po raz drugi całość, żeby wyrównać kolorek, bo niestety przy pierwszym rozjaśnianiu nie wyszedł idealny. Użyłam farby Loreal extreme platinum. Właśnie za drugim razem uzyskałam piękny, prawie platynowy kolorek. Od tamtego czasu, czyli lutego rozjaśniałam jedynie odrost, bo włosy były w tragicznym stanie. Dziś już udało mi się je w miarę zregenerować, ale niestety kolor zżółknął, stracił platynowy "błysk". Wszelkiego rodzaju fioletowe odżywki/szampony/domowej roboty płukanki nie dały rady. Znajoma doradziła mi, abym w końcu zdecydowała się na "rozjaśnienie całości, bo już najwyższy czas" - boję się tego kroku, bo włosy znów nie byłyby w najlepszej kondycji... Najbardziej boję się chyba utraty włosów z długości :( Boję się sięgać po coś innego, ale delikatniejszego, jak farby, bo nie wiadomo, czy tak idealnie trafiłabym z kolorem. Zdecydować się więc na rozjaśnienie całości? Co ile mniej więcej powinno się to robić?

Gość gość
Tego sie po protu NIE robi. Znaczy w Polsce owsze niestety tak, apotem jest wielkie zdziwienie, ze wlosy w fatalnym stanie i jakos dziwnie 'nie przyjmuja farby'. Pewnie ze nie, bo to spalone wielokrotnie siano. Farbuje sie jedynie odrosty, a na calosc naklada toner. Oczywiscie wszystko u fryzjera, a nie samodzielnie tania farba z drogerii (tak tak L'Oreal to nic specjalnego). Tu gdzie mieszkam wlasnie tak sie to robi, oczywisice do tego stala pielegnacja wlosow, maski w domu, zabiegi regenerujace w salonie itd. Wtedy wyglada to dobrze. Co tutaj jest normalne. A polskie kolezanki sa pzrekonane ze mam naturalny kolor, bo nie mam zniszczonych wlosow. Przepraszam jesli to zabrzmialo jak przechwalki, ale taka jest prawda. Czy ja zaakceptujesz to twoj wybor. Tez kiedys bylam ofiara polskich fryzjerek farbujacych kilkakrotnie ten sam kawalek wlosa.

Gość gość
Aha, kolor oczywiscie zolknie, po kilku tygodniach. Nawet po wizycie w najlepszym londynskim czy paryskim salonie. Po prostu wyplukuje sie toner, a zostaje odbarwiony wlos. Ktorego jak wyzej mowialam nie odbarwiamy ponownie, tylko robimy odrosty i na calosc nakladamy jedynie toner.