Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sprawdzic czy jestem ubezpieczona

Polecane posty

Gość gość

Ubezpieczona byc powinnam bo pracuje ale umowe podpisywalam na poczatku lutego, dostalam papier z informacja o skladach itp tylko nie wiem czy pracodawca na pewno juz mnie zglosil, podobno tak. A potrzebuje isc do lekarza i teraz pytanie Czy w rejestracji w przychodni moga mi powiedziec czy widnieje w programie jko ubezpieczona czy nie? Po prostu chcialabym uniknac sytuacji gdzie dopiero w gabinecie okarze sie ze nie widnieje jeszcze w systemie i zebym nie musiala latac z papierami.

Gość gość
tak, bo jesli jestes ubezpieczona to swiecisz na zielono w komputerze a jak nie to na czerwono. smialo pytaj, mow jak jest, to nic niekosztuje.

Gość gość
Dzięki. Bo kiedys jak zarejestrowalam sie w UP i kilka dni pozniej poszlam do lekarza to przy rejestracji nie powiedziala mi ze jestem na czerwono. Dopiero w gabinecie lekarz mi powiedzial i musialam leciec doniesc papiery wiec po prostu chcialabym tego uniknac

Gość gość
A mi kiedyś powiedziała w recepcji ta pani ze po urodzeniu dziecka to ubezpieczenie się zmienia. Nie wiem o co jej chodzilo. Ja wtedy urodziłam i faktycznie się zmieniło ale ty masz inna sytuacje. Nie z dzieckiem. Wiec śmiało.