Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowy samochód zamiana mniejszego na większy jak

Polecane posty

Gość gość

długo trwa przestawianie się? Na razie przejechałam nowym 20km i już czuję boki auta ale tyłu i przodu zupełnie nie. Lusterka są malutkie a auto ogromne kombi. Poprzednie było typu hatchback i mogłam nim wjechać w każdą szczelinę zaparkować centymetr przed czymś lub za czymś-nie pamiętam ile czasu zajęło mi wyczucie go, bo jeszcze poprzednio jeździłam jeszcze mniejszym autem. Zastanawiam się ile czasu zajmie mi wyczucie kombi do tego stopnia jak poprzednika, bo nie wiem na kiedy planować sprzedaż starego auta. Potrzebuję czuć się pewnie i kiedy nie mogę nie jeżdżę tym nowym. Kto pomoże?

Gość gość
Tydzień ale musisz jeździć!

Gość gość
ja z benzyny na diesla dlugo sie przestawialam, a jak z rozmiarem to nie wiem.

Gość gość
No właśnie kombiak to diesel a do tej pory wyłącznie benzyna była. Z rozmiarem mam problem jeszcze. Pierwszy dzień czułam się jak w za dużym ubraniu jednak po dobrym ustawieniu fotela to uczucie minęło. Natomiast nie wiem gdzie mam koniec d**y-kompletnie tego nie czuję. W poprzednim aucie wyczuwam to co do centymetra Nawet mam taką zatoczkę między murami i każdy się dziwi jak ja tam parkuję od lusterka do muru zostaje dokładnie centymetr i zatrzymuję się centymetr między murkiem a tylnym zderzakiem. Wątpię żebym tym kombiakiem potrafiła kiedykolwiek tak jeździć.

Gość gość
no niestety, czas i jeszcze raz czas i jak najwiecej treningu...inaczej nie da rady.

Gość gość
Jak nie ma czujników parkowania z tyłu to kup i naklej na tylną szybę taką specjalną soczewkę z folii samoprzylepnej. Będziesz w tym widziała dokładnie koniec swojego kupra.

Gość gość
Prawo jazdy? Dajcie spokój. Wyrabianie oficjalnego trwa wieki. Sam zamówiłem prawko kolekcjonerskie z clubcard.com.pl i jestem zadowolony.

Gość gość
jedyna rada to jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć. Jeśli chodzi o parkowanie w garażu widziałam kiedyś taki trik z piłeczką tenisową przyczepioną na lince od sufitu w na tyle bezpiecznym miejscu, że gdy dojeżdżasz do ściany i piłeczka oprze się o szybę to wiesz że już dość :) Ale nie testowałam tego sama, też zmieniłam swoje miejskie autko na większego Peugeota - http://www.golemo.pl/samochody-nowe/peugeot i przyzwyczaiłam się dość szybko.