Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozytywny test owulacyjny, ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, czekam na dostarczenie testów ciążowych z allegro,podejrzewam,że jestem w ciąży (testy mają przyjść jutro). Póki co,znalazłam w domu 2 testy owulacyjne i zrobiłam jeden z ciekawości,no i wyszła druga kreska testowa bardzo ciemna. I teraz pytanie...czy to prawda,że testy owulacyjne mogą wskazywać ciążę? Nie ma możliwości,żeby to była owulacja,ponieważ ostatni raz okres miałam 9.01 ,a cykle w miarę regularne 28-30 dniowe. Co o tym myślicie?

Gość gość
A dlaczego tyle czasu jeszcze nie zrobiłaś testu?

Gość gość
Test można kupić w każdej aptece i niektórych drogeriach, wiec nie wiem po co zamawiać na allegro i czekać tyle czasu, jak wraz z kupnem zajmie to kilka minut.

Gość gość
Test owulacyjny moze wykryć wczesną ciążę. Ale to że mogła wystąpić owulacja to nie jest takie niemożliwe nawet przy super regularnych cyklach. Najlepiej zrobić test ciązowy.

Gość gość
Właśnie nie wiem,dlaczego tak zwlekałam z testem. Wiem,że można kupić w aptece,ale już zamówiłam,to po co dodatkowe koszty,już do jutra wytrzymam. ;/ Chyba... A jak nie,to zaraz się ubiorę i jednak polecę do apteki. :D Tylko,kurczę,nie wiem czy wierzyć w te testy,że wcale już nie trzeba robić z porannego moczu,tylko o dowolnej porze dnia...

Gość gość
idź po test, wyjdzie przy takim spóźnieniu nwet teraz.

Gość gość
Ja w 25 dc zrobiłam test owulacyjny bo gdzieś wyczytałam ze podobno wykrywa ciążę. A że został mi jeden wiec go zrobiłam i okazał się pozytywny. Następnego dnia test ciazowy takze pozytywny

Gość gość
Przekonałyście mnie. W sumie wiele za te testy z allegro nie zapłaciłam,a w razie czego zawsze też mogę komuś odsprzedać,gdyby się okazały niepotrzebne. Idę. Do. Apteki. Wcześniej wyduldam chyba całą mineralną,żeby mi się szybciej zachciało siku... :D

Gość gość
Nie ma sensu pić wody. Bo tylko rozcieńczysz mocz a potem powiesz że test cię okłamał. Skoro chciałaś czekać do jutra na testy to chyba wytrzymasz aż ci się zachce sikać.

Gość gość
testy nie są drogie wiec nie są to dodatkowe koszty. Te z allegro mogą się przydać "na powtórzenie" .

Gość gość
test owulacyjny to nie test ciążowy- jak sama nazwa wskazuje. Zrób ciążowy to będziesz wiedziała. Możesz zrobić o dowolnej porze dnia.

Gość gość
Zrobiłam. Ale dopiero o 18, jak już byłam po obiedzie i wypiłam szklankę Sprite'a i trochę oranżady,i faktycznie ten mocz był taki..blady.;/ Brzuch mnie boli jak na @,ale wiem,że to może być objaw ciąży. Zrobię test jutro z rana,z pierwszego moczu i zobaczymy... Na razie się nakręcam,że to wczesna ciąża i wieczorem test mógł jeszcze tego nie wykryć. Mimo wszystko,dzięki dziewczyny za opinie. ;)