Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki ten świat i PiS niesprawiedliwe

Polecane posty

Gość gość

Znajoma jest matka samotnie wychowującą dziecko . Mąż ja oszukał i okradł po 8 latach szczęsliwego ? ! małżenstwa . Dzisiaj sama wych córke . zarabia ok 2 tys plus alimenty 500 zł Niestety nie skozrysta z programu 500 + .Zas moi sasiedzi mają pięcioro dzieci w wieku ok 12 lat - pól roku , więc dostaną 2500zł . Ona nigdy nie pracowała a on pracuje u ojca - firma remontowa - budowlana i produkcja okien . Kasy mają naprawde tyle że aż im sie w tyłkach pzrewraca co widac z każdej strony . W czym problem ? nie , nie mam problemu ja osobiscie ale uważam ze ten program jest niesparwiedliwy . Pis nie wział wielu sytuacji pod uwage . Czy naprawde nie mogli zrobic progu dochodowego ??? Te 2500 sasiadów pewnie pójdzie na kolejne zabawki które juz tonami walaja sie po ogrodzie - bez sensu , a znajoma z 1 dzieckiem nadal bedzie zyła bardzo skromnie - niestety.

Gość gość
Ja też nie dostane choć mam 2 dzieci, jedno pełnoletnie drugie nie, którego pis traktuje jako jedynaka. Z progiem dochodowym się nie łapie. A miało być na każde dziecko, a ja mam dwoje i dupa. Ja się z nim rozlicze w następnych wyborach oszuści.

Gość gość
Nie rozumiem tego oburzenia, ze nie dostanie się kasy na osiemnastolatka albo na młodszego dzieciaka jak ma się już dorosłego. No ludzie! może do 25 r.ż. powinni płacić? Albo jeszcze dalej? Co do postu autorki- owszem- tu jest jawna niesprawiedliwość. Ale zawsze ciężko jest tak zrobić, zeby wszystkim dogodzić. Ktoś zawsze będzie poszkodowany. Jak ustalą próg to zawsze będą ludzie z pogranicza- ci u których przysłowiowy grosz sprawi, ze przekroczą maksimum. I też będą oni płakać i czuć się poszkodowani. Bo Pani X z 2 dzieci dostanie a oni mają 5 i nie dostaną bo mają o złotówkę "za duzo".

Gość gość
dobrze że PO dało i było tedy Eldorado, raj na ziemi hehe

Gość gość
Dodam jeszcze, ze staram się nad tym za dużo nie myśleć. Bo niesprawiedliwych sytuacji jest więcej. Ja mam dwójkę dzieci i koleżanka też. Z tym że ja mam męża a ona z ojcem dzieci się rozstała. Dostaje na nie alimenty. MA też faceta- ale bez papierka. W rezultacie wychodzi, ze oni mają sporo więcej kasy niż my a 500 dostaną na dwójkę (bo ona sama zarabia 1600) a my tylko na jedno :D. No ale przykładów można mnożyć na pęczki i człowiek by się tylko denerwował.

Gość gość
Pełnoletnie dziecko kosztuje wiecej niż przedszkolak ! oczywiscie jesli sie uczy . Moja córka studiuje na drugim roku . W wolnym czasie czesto w weekendy pracuje ile moze by mi pomóc , ale to groszowe sprawy z porównianiu z potrzebami . Syn ma 9 lat . Niestety nie otrzymam zasilku wychowawczego .

Gość gość
weszłam tu przypadkiem, możecie mi wyjasnić jak to wkońcu będziez tym 500+, nie sledzę wszystkiego na bieżaco i poprostu nie wiem, mam 3 dzieci, w tym jedno będzie miało 18 lat, czy sa jednak jakieś wymogi co do dochodów, czy jakieś inne jeszcze kryteria

Gość gość
jesli ma 18 lat to tak jakbys miała dwoje dzieci . Jesli twój dochód nie przekracza 800 zł na osobe to dostaniesz na dwoje dzieci po 500 zł . Jesli dochód przekracza 800 zł na osobe dostaniesz 500z ł .

Gość gość
gość dziś Nie, bo PISiory obiecały na KAŻDE dziecko! A teraz robi gorszy sort :O

Gość gość
Kiedy ciemna masa zrozumie że program 500+ nie jest programem socjalnym?? On nie ma na celu podreperować budżetu domowego najbiedniejszych!!!! To program mający zachęcić rodziców do posiadania więcej niż jedno dziecko!!

Gość gość
Nie obiecywali na każde dziecko. Cały czas mówili że na KAŻDE drugie i kolejne.

Gość gość
zgadzam sie, ja też nic nie dostane. Odwdzięczę się w następnych wyborach !!!!!!!!!!

Gość gość
Kiedy ciemna masa zrozumie że program 500+ nie jest programem socjalnym?? On nie ma na celu podreperować budżetu domowego najbiedniejszych!!!! To program mający zachęcić rodziców do posiadania więcej niż jedno dziecko!! x dokładnie

Gość gość
Gdyby wprowadzili próg dochodowy na wszystkie dzieci, to cześć jedynaków jednak załapałaby się. Owszem, zawsze byłoby tak, że ktoś przekroczył o 1 zł dochód i już nie dostanie, ale mimo wszystko to byłoby sprawiedliwsze. W tej chwili bogate dzieci dostaną, a biedne nie, tylko dlatego, że nie mają rodzeństwa. Próg 800 zł przy dwóch czy trzech osobach to bardzo mało, ale dla PiS-u to dużo i takie dzieci na wsparcie nie zasługują. Ale dla tej bandy oszustów sprawiedliwość nie jest ważna, choć nosi w nazwie to słowo. :o

Gość gość
Co ty pieprzysz mówili na początku na Każde dziecko a potem zmienili zdanie. Doucz się

Gość gość
gość dziś Kiedy ciemna masa zrozumie że program 500+ nie jest programem socjalnym?? On nie ma na celu podreperować budżetu domowego najbiedniejszych!!!! To program mający zachęcić rodziców do posiadania więcej niż jedno dziecko!! x ciemna maso ---> bogatym nie trzeba pieniedzy by mieli więcej dzieci :P zbyt trudne tepaku ?

Gość gość
gość dziś co najwyżej rozmnażać jak króliki będą patologiczni ludzie, bo żadna przy zdrowych zmysłach kobieta nie zrobi sobie dzieciaka dla 500zł! In vitro dawało większe korzyści, bo szanse na potomstwo miały rodziny bezpłodne i liczba dzięki temu narodzin była namacalna.

Gość gość
Kiedy ciemna masa zrozumie że program 500+ nie jest programem socjalnym?? On nie ma na celu podreperować budżetu domowego najbiedniejszych!!!! To program mający zachęcić rodziców do posiadania więcej niż jedno dziecko!! xxx Wytłumacz mi, jako ciemnej masie, w jaki sposób zachęci ludzi do rodzenia dzieci dawanie pieniędzy rodzicom, którzy już dzieci mają i mieć więcej nie zamierzają? Bo żeby wierzyć, ze takie bezmyślne rozdawnictwo zwiększy przyrost naturalny, to trzeba być kaczorystą i/lub idiotą.

Gość gość
-------------- to jest chore, mieć 3 dzieci a dostac na jedno, rozumiem tego 18 latka, ale jest dwoje pozostałych, dosłownie niewiele ale dochód mój zostanie przekroczony, niesprawiedliewe, , niby 2 dzieci ma zyc powietrzem,

Gość gość
gość dziś -------------- to jest chore, mieć 3 dzieci a dostac na jedno, rozumiem tego 18 latka, ale jest dwoje pozostałych, dosłownie niewiele ale dochód mój zostanie przekroczony, niesprawiedliewe, , niby 2 dzieci ma zyc powietrzem, x niestety :) podobnie jest z samotnymi matkami

Gość gość
Jaki sens miałby program porawiający dzietnośč Polskich rodzin gdyby dawali na pierwsze?? Troche logiki. Małżeństwa które wahały się nad posiadaniem drugiego dziecka, ale ze względów ekonomicznych nie zdecydowały się, 500 zł na bank zachęci. Może nie pokryje kosztów utrzymania drugiego dziecka, ale na pewno jest lekkim odciążeniem.

Gość gość
jakoś do tej pory te dzieci żyły bez 500+ a teraz nie dość że wpadnie dodatkowa kasa to ciągle źle i ciągle mało

Gość gość
owszem żyły matołku . ale teraz miały lepiej życ nie wegetowac

Gość gość
Szydło obiecywała pieniądze na każde dziecko. Teraz prorządowe media wmawiają wam co innego, ale w necie są dostępne linki z jej wypowiedzią. Prosze bardzo: http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2016-02-04/500-zl-na-kazde-dziecko-minister-byc-moze-premier-powiedziala-to-w-emocjach/ Politycy kłamia, bo to ich zawód, ale wy nie musicie tych kłamstw powtarzać.

Gość gość
Otóż ciemna maso... Do rodzin z klasy, że tak brzydko powiem,średniej na pewno to trafi. 500 zł więcej w budżecie to dla takiej rodziny duży zastrzyk gotówki. Znam małżeństwa które planują 2 dziecko właśnie dlatego że otrzymają wsparcie Państwa. Może dla Ciebie 500 zł to grosze bo wpieprzasz sushi na obiad jak połowa kafeterianek. Dla ludzi normalnych to porządny pieniądz.

Gość gość
Pełnoletnie dziecko kosztuje wiecej niż przedszkolak ! oczywiscie jesli sie uczy . xxx to niech to pełnoletnie "DZIECKO" :o ruszy doope i idzie do pracy!

Gość gość
mam własną firmę, dobrze zarabiam, ale zapie/przam non stop, pracowałam już w 3 dobę po porodzie! kiedy dzieci śpią ja nie odpoczywam tylko pracuje, po nocach też. i nie dostałam nawet becikowego bo mi się nie należy, to jest kara za to że jestem "zaradna" :o teraz dostanę 500zł na drugie dziecko i bez oporów złożę wniosek mimo że zarabiam dużo powyżej dwóch średnich. bo to z moich podatków idzie na ten program kasa.

Gość gość
owszem żyły matołku . ale teraz miały lepiej życ nie wegetowac xx a niby czemu? czyżby teraz ktoś im coś zabierał? i kto tu jest matołkiem?

Gość gość
Dlaczego nikt mi nie wytłumaczył w jaki sposób wpłynie na zwiększenie ilości dzieci dawanie 500 zł ludziom, którzy już dzieci mają i więcej mieć nie zamierzają? A tak swoja droga, to decydowanie sie na drugie czy kolejne dziecko tylko z powodu tych pieniędzy to skrajna nieodpowiedzialność. W budżecie nie ma pieniędzy na te świadczenia, w tym roku zostaną sfinansowane przez wzięcie pieniędzy z NBP i sprzedaż firm. Może sie okazać, że w przyszłym roku nijak nie da sie żadnych pieniędzy zorganizować. Poza tym zmieni sie władza i tez może być różnie. A dziecko juz na świecie będzie.

Gość gość
to niech to pełnoletnie "DZIECKO" pechowiec.gif ruszy doope i idzie do pracy! - mój będzie miał 18 lat we wrześniu, chodzi do 2 techni. może i mógłby gdzieś iść do pracy ale gdzie, dojezdza w domu jest 16 ;10, , jak dasz mi jakies namiary gdzie go przyjmą w wakacje to chętnie skorzysta, - dobrze co mówić niech idzie do pracy