Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co Wam pomagało w zajściu w ciążę? Jakie metody ?

Polecane posty

Gość gość

Jakie metody stosowałyście żeby udało się zajść w ciążę?

Gość gość
uprawiałam sex :)

Gość gość
to logiczne, ale dodatkowo jakiego rodzaju wspomagacze?

Gość gość
1. odpuszczenie 2. wyjazd w gory

Gość gość
Ziolka ojca sroki mieszanka nr 3,wiesiolek i kwas foliowy. Udało sie w 2 cyklu stosowania

Gość gość
Ja bralam kwas foliowy na długo przed zajściem w ciążę. Po roku starań lekarz wdrożył kuracje clo plus zastrzyk z pregnylu, zaszlam w pierwszym cyklu, spodziewam sie bliźniąt:)

Gość gość
To bardziej ten pregnyl w twoim przypadku czy clostilbegyt pomogł? :)

Gość gość
Zdrowe odżywianie i nie picie syfu z katolików i butelek! !! Do tego ŚWIADOMOŚĆ MOJA I MĘŻA . Zawsze mąż jest przy każdym badaniu ginekologiczny pochwy i wspierał porody nie jestem Zcofana by wstydzić się męża! A mamy prawo do obecnośc***artnera przy badaniu i zabiegu nawet w szpitalu!

Gość gość
Niestety u nas wyjazd odpada, zresztą nie umiem tak po prostu wyluzować , ciągle myślę o tym -co dni płodne itp...

Gość gość
Zdecydowanie clo pomogło, bo nie miałam owulacji, gdyby nie ten lek o dzieciach w najbliższym czasie mogłabym tylko pomarzyć...

Gość gość
Mieszanka nr 1 ojca Klimuszki - po czterech latach nieudanych starań i ciągłych problemów sięgnęłam po te zioła - mam teraz już dwoje wspaniałych dzieci

Gość gość
W czasie starań o dziecko nic mnie bardziej nie wkurzalo niż rady przyjaciół pt" Wyluzuj, na pewno wam się uda" Najważniejsze to iść do lekarza na monitoring cyklu, zobaczyć czy mamy owulacje, bo w moim przypadku samo wyluzowanie nic by nie pomogło.

Gość gość
Mnie osobiście dwa razy pomógł sex

Gość gość
kwas foliowy, wit. E, acard, metformax 800 i wyluzowanie totalne, trochę alko. Zaszłam jak odpuściłam po 4 latach starań

Gość gość
gość dziś jak długo brałaś te zioła że się udało?

Gość gość
mi pomogło jak po kilku latach z mężem stwierdziliśmy że nie musimy mieć dzieci i nie będziemy się specjalnie starać. Jakieś 3, 4 miesiące później byłam w ciązy i to totalne zaskoczenie. Najlepsze jest to że przed tym cyklem oboje zaczęliśmy mieć problemy z jakąś infekcja intymną i uprawialiśmy wtedy seks tylko 2 razy w cyklu. Infekcja też przeszła.

Gość gość
O widzicie, każdy przypadek jest jednak inny...Ale dobrze poczytać, wesprzeć się, a nuż.... się uda...

Gość gość
1 dziecko clo i pregnyl, 2 dziecko - odpuszczenie, kochałam się może 2 razy w cyklu

Gość gość
gość dziś Hahahaha oplulam się :D To, że mąż był przy badaniu c**y pomogło zajść w ciążę? A co, wczesniej nie wiedział gdzie włożyć?

Gość gość
My z partnerem staraliśmy się od kwietnia zeszłego roku. Najpierw tylko z luteina - choć na nie których forach dziewczyny piszą, że im owy lek blokuje owulacje. Oczywiście czytałam,czytałam i czytałam. I wyczytałam o oleju z wiesiołka i castagnus-ie. I taka moja terapia trwała od sierpnia do października kiedy już załamana poszłam do p. Ginekolog. Na wizycie dowiedziałam się, że ani nie mam owulacji, a dodatkowo mam PCO - zalamka totalna. Zrobiła mi właśnie badania krwi na tsh, krzywa cukrowa i hormony typu progesteron, prolaktyna. W wynikach wyszło, że podwyższona ( jeśli chodzi o staranie o potomstwo) tarczyca, prolaktyna leci w dół zapewne po castagnus-ie i progesteron wysoki. Reszta b.dobra. Dostałam leki -CLO 2x1 . -Witaminy infolic 1x1 - Euthyrox 25mlg -Metformax 500 3x1 Między czasie oczywiście chodziłam monitorować cykl bez zmian. Przyszedł luty i zaś aa słabe to pani ma ale jest pęcherzyk o 16mm co mnie zdziwiło to był 18dc za dwa dni byłam u niej spowrotem i pęcherzyka nie było. W ciągu tych dwóch dni były walentynki partner się postarał i było naprawdę romantycznie. Totalny luz, zero myśli, czysta przyjemność. 25 miała przyjść miesiączka i jej nie ma. zrobiłam test najpierw jeden, potem drugi i trzeci bo nie wierzyłam :) to był piątek i uwierzcie to był najdłuższy weekend w moim życiu, przyszedł poniedziałek ja poszłam do pani ginekolog a ona no tak są zmiany i jest plamka ale na coś konkretnego za wcześnie badania krwi. Poleciałam jeszcze tego samego popołudnia 2484,08mlg HCG we krwi za 48h powtórka 5058,03mlg HCG we krwi. Pani ginekolog mi już w 100% pogratulowała. Na 24 marca mamy pierwsze USG. Boże jak się cieszę. Wiec moja rada. Nie pytaj się jaki lek bo to i tak dużo zależy od hormonów i twojego organizmu, a po drugie głównie te leki są na receptę. Idź do dobrego ginekologa a na pewno się uda.

Gość gość
Mi pomógł wiesiolek.