Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się czyści nos niemowlaka gruszką?

Polecane posty

Gość gość

Nie udaje mi się nic wyssać, może coś źle robię. Podpowiedzcie jak się za to zabrać żeby wyssać i żeby dziecko nie darło się jakby je ze skóry obdzierali;/

Gość gość
up

Gość gość
Nie używaj gruszki...kup lepiej fride albo,katarek,

Gość gość
Nie czyści się nosa gruszką! Kup sobie aspirator do nosa.

Gość gość
dziecku furczy w nosie a mam pod reka tylko gruszke zatem pytanie brzmi jak to zrobic zeby mu ulzyc teraz? czym to juz nie moja sprawa bo dziecko jest wyjatkowo pod moja opieka

Gość gość
gruszka jest do d**y, ale jak nie masz nic innego to musisz najpierw zakropic nosek najlepiej woda morska a potem odciagnac, kup fride do ust allbo odciagacz do odkurzcza jest z******ty.

Gość gość
Nie bardzo wiem o co chodzi- technicznie, ściskasz mocno, wkładasz do dziurki, puszczasz, gruszka powinna zassać katar, "wydmuchujesz" ją w chusteczkę i powtarzasz do skutku. Polecam wodę morską albo sól fizjologiczną wcześniej przy gęstym katarze. Jak unieruchomić dziecko? Chwyć na ręce, tak że ramieniem dociśniesz sobie główkę do klatki piersiowej a ręką przytrzymasz rączki, drugą obsługujesz gruszkę. Przy aspiratorze mój też się wydzierał jakbyśmy ze skóry go obdzierali, a dodatkowo ciągle przy jego katarze łapałam infekcje gardła, mimo że ciągle aspirator wyparzany a filtry wymieniane.