Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tite

Trombofilia Leiden V choroba zakrzepowa a ciąża

Polecane posty

Potrzebuję waszej pomocy!!!! Szukam hematologa w woj. pomorskim! Planuję ciążę, stwierdzono u mnie trombofilię leiden V. Bardzo się boję, bo wiem, że najważniejsze jest to, by być pod opieką dobrego hematologa, który będzie przepisywał leki w ODPOWIEDNICH dawkach :/ chyba to jest najważniesze.. a ja niestety nie wiem do kogo się zwrócić, pomóżcie!

Gość gość
Hmm... a może genetyk?

Gość gość
Kto i gdzie stwierdził trombofilię? Ja dostałam skierowanie do poradni hematologicznej, tam zrobili mi badania i jestem pod opieką hematologa.

Za granicą. Po pierszym poronieniu genetyk stwierdził u mnie trombofilię. Podczas kolejnej (drugiej) ciąży byłam pod opieką bardzo dobrego hematologa (też nie w Polsce) i urodziłam zdrowego synka. Teraz planuję drugie dziecko, ale bardzo się martwię czy znajdę znowu dobrego hematologa...szukam i szukam...

Gość gość
Ja jestem pod opieką prof. Chojnowskiego z Kliniki Hematologii w Koperniku w Łodzi. Świetny lekarz no ale to nie woj. pomorskie. Tez mam Leiden i jestem heterozygotą. W ciąży brałam clexane 0,4 a w miarę przyrostu wagi 0,6. No i musiałam kontrolować płytki bo mi spadały. Jeśli jesteś w Polsce to może trzeba wziąć skierowanie do por. Hematologicznej i tam sie leczyć ale to trochę potrwa zanim się człowiek dostanie do lekarza:-p