Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biorę tabletki anty i dalej boje sie ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam, dzis wzięłam 8 tabletkę antykoncepcyjna microgynon. Biorę od pierwszego dnia cyklu, rano zależnie od ktorej wstane czasem o 7 czasem o 9. Uprawiałam z facetem petting, obawiam sie ze mogł 5dc 7 i 8 dc miec na palcach preejakulat i włożyć musi pochwy ale napewno jak juz miał wgl rów. Małych małych ilościach. Raz byłam w majtkach koronkowe a on penisa całego w sper*mie i przytulil sie do mnie od tylu ze mogło cos zostać na moim tyłku albo niżej cos.. Panicznie boje sie ciąży. Uspokoi mnie ktos?

Gość gość
Po co ci w takim razie te tabletki? Daj sobie spokój. Skoro cię nie przekonują to po co się faszerować? 100% daje tylko szklanka wody zamiast stosunku.

Gość gość
nie martw sie , jestes zabezpiczona od pierwszej tabletki

Gość gość
Zadna antykoncepcja nie da ci poczucia bezpieczeństwa. Poczucie bezpieczeństwa może dać jedynie pogodzenie się z mysla o tym że seks prowadzi do ciązy i poważne zastanowienie się nad tym co by było gdyby. czy możesz liczyć na faceta? Czy możesz liczyć na kogoś innego? Czy masz stabilna pracę, albo oszczędności na czarna godzinę? Czy zdrowie ci pozwala? I tak dalej. Czasami wystarczy sobie szczerze odpowiedzieć na te wszystkie pytania i pare innych dręczących cię problemów pod tytułem "co by było jakbym zaszła w ciążę? " Omówić to z facetem. Sama antykoncepcja, choćbyś nawet łączyła tabletki z gumkami i środkami plemnikobójczymi i jeszcze facet nie kończyłby w tobie, to nie da ci poczucia bezpieczeństwa. I szczerze, zgadzam się z osoba wyżej. Jak ci nie daja poczucia bezpieczeństwa to tylko bez potrzeby sie faszerujesz. Obojętne dla zdrowia to nie jest. Niektórzy maja większe poczucie bezpieczeństwa jak mają widoczne zabezpieczenie, takie jak prezerwatywa. Tabletki sa czymś takim że albo im ufasz że działają albo nie ufasz. A z gumka jest tak że widzisz czy cos się z nia stało czy nie.

Gość gość
ehh ale nie było mozliwosci ciazy nie ? ogl nie mialam zadnych objawow ale dzis wieczorem boli mnie podbrzusze kłują jajniki.. moze to spowodowane ze owulacja miala sie zblizac a jej nie bedzie