Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arnold schwarzenegger30l

Czy na takiej diecie spalę tłuszcz ???? Cały plan dnia ze szczegółami !!!

Polecane posty

Jestem facetem, mam 30 lat. Wzrost : 175 cm, Waga : 75-77 kg. Tłuszcz ok. 20%, Mięśnie ok. 45%. Tak wychodzi mi na wadze. Normalnie ważyłbym pewnie dobrą dychę więcej ale od kilku lat uważam na to co jem. Jako dzieciak zawsze ważyłem tyle ile miałem wzrostu np : gdy miałem 16 lat miałem 165 i ważyłem 65 kg. Tak więc nigdy nie byłem szczuplakiem i odkąd pamiętam zawsze miałem tłuszczyk na brzuchu i na klatce piersiowej. Ale było też trochę mięsni, tak jakbym cwiczył, miałem sporo siły zawsze. Chciałbym jednak jakoś wyrzeżbic ciało. Ćwiczę na siłowni, robię też cardio ale mam spory apetyt i przez to nie da się spalic tłuszczu. Jem zdrowo i nie najadam się do pełna ( małe ilości po 5-6 razy dziennie ) ale to ciągle nie to ... choc wiem, że bez tego byłbym poprostu gruby :P Oto przeciętny mój dzień : 1.Wstaję o 4:00, jadę do pracy 2. O 5:00 piję wodę z sokiem z całej cytryny ( 0.3-0.5 l ) 3. 5:30 - kefir lub zsiadłe mleko + migdały, orzechy włoskie, słonecznik, pestki dyni, śliwki suszone ( cała mieszanka ze 100 gram ). Ewentualnie banan do tego zjedzony na początku posiłku. 4. 7:00 - zielona herbata 5. 8:00 - płatki górskie na wodzie ( 100 gram ) + jabłko 6. 9:30 - szklanka wody 7. 10:00 - 150 gram makreli + 3 kromki ciemnego chleba + pomidor lub papryka 8. 11:30 - szklanka wody 9. 12:30 - szklanka wody z miodem 10. 13:00 - kasza gryczana + 2 jajka + pomidor 14:30 - sok pomidorowy 0.33 l fortuny w szklanej butelce 15:30 - 2-3 kromki ciemnego chleba + 100 gram białego sera 17:00 - herbatka ziołowa ( pokrzywa, mięta lub skrzyp polny ) 17:30 - soczewica ze szpinakiem + trochę kapusty + 2 jajka 19:00 - szklanka mleka + garśc orzechów + siemię lniane ( łyżka ). 20:30 - śpię. Pracuję fizycznie na magazynie w markecie.

Gość gość
Wystarczy, że wstawisz jeden znak zapytania i jeden wykrzyknik - też zrozumiemy.

up, do góry bo ważne. Zna się ktoś ? Proszę o komentarz, o analizę.

Gość Loonka1
Wszystko pięknie tutaj wypisałeś tylko zastanów się czy będziesz w stanie się tego trzymać. Ja też ustaliłam sobi sztywną dietę, ale poprzez moje straszne łaknienie nie byłam w stanie dotrzymać godzin posiłków Koleżanka wysłała mi info odnośnie tabletek iq green które regulują łaknienie czym samym zmiejszają apetyt. Zastanów się czy dasz radę bo pamiętaj motywacja jest najważniejsza, ale jeśli można czymś dość naturalnym sobie pomóc to czemu nie..

loonka1, ja tak jadę kilka lat już ;) Ciężko ale udaje się. Problem w tym, że chcę jeszcze bardziej dokręcic śrubę bo chcę wyrobic sobie kaloryfer porządny i BF muszę miec bardzo niski.

Gość gość
Jesz duuuzo za mało. Przewaga tłuszczy nad weglowoadnami to dla faceta nie najlepsze wyjście, chodzi o testosteron , mogą wystąpić wahania. Wogole jakie masz źródła białka? Dlaczego jesz płatki na wodzie? :) Nie cykaj dodać mleka, Ty potrzebujesz więcej kcal. Twaróg przenieś na wieczór, dodaj oliwę. W twarogu masz kazeine która w żołądku pecznieje ,daje uczucie sytości, w połączeniu z oliwą aminokwasy uwalnianie są przez kilka godzin co odżywia twoje mięśnie i zapobiega katabolizmowi. To są śladowe ilości które są zbyt małe do budowania jakiejkolwiek masy miesniowej! Jesz za MAŁO. Dobrze ze przynajmniej dbasz o dobre tłuszcze,rroślinne z nasion i orzechów , omega z ryb. Tyle co mogę powiedzieć o 1 dniu żywieniowym. Nie wygląda to dobrze, przelicz swoje ZAPOTRZEBOWANIE kcal , wylicz odpowiedni bilans, zacznij dbać o makro. T B W a zaczniesz wyglądać jak facet.

Gość gość
Aha i zrób dobrze trening siłowy 3 razy w tygodniu, żadnych aerobow raczej nie potrzebujesz. Ogólnie to zacznij jeść! Mięsko przede wszystkim. Jakie masz cele?

Celem jest spalanie tłuszczyku. Ogólnie mam tendencję aby się odkładał. Pisałem o tym na samym początku. Jeśli będę więcej jadł to przytyję a ja chcę utrzymac wagę na tym poziomie, który jest ! Chcę też miec takie trochę zapadające się policzki do środka aby buzia nie była okrągła a taka bardziej kanciasta z tymi kościami policzkowymi wiesz o co chodzi.

Gość Szaraczek82
A może lepiej wybierz się do dietetyka on najlepiej będzie wiedział jak ustalić Twoją dietę jeśli chcesz schudnąć.Twój organizm ma swoje dzienne zapotrzebowanie na kalorie i nie powinieneś mu dostarczać ich za mało bo zaszkodzisz sobie w ten sposób.Fajni by również było jakbyś przed wszystkim wykonał sobie badanie genetic lab u mnie można je wykonać w kilku gabinetach dietetyków oraz na siłowniach.

Gość Roman77
Zbyt rygorystycznie. Zazwyczaj jak musisz sie katować, to nie masz szans na schudnięcie. Najlepiej po prostu odstaw słodycze i zacznij korzystać z Assault AirBike od www.sportsST.pl. W ten sposób schudniesz zdrowo i faktycznie efekty będą trwałe. Pamiętaj, że nie da się szybko schudnąć bez efektu jojo.

Gość gość
ZADNE jedzenie NIE SPALA tluszczu! rozumiem, ze pracujesz fizycznie, ale trening silowy jesli chcesz cokolwiek zmagazynowanego spalic, jest tu konieczny. przez fizyczna prace nie potrzebujesz sie zazynac na silowni, ale chociaz bieg co 2 dzien. twarog zdecydowanie na noc (jak wspomniano, dlugo sie uwalnia) i orzechy przenies tylko na rano, maja nawiecej tluszczy by warto je bylo spozywac po wysilku a co dopiero przed snem. i jedz wiecej miesa, albo zastepuj wysokoprzyswajalnym bialkiem.

Gość gość
a tak w ogole lepiej sie zapytaj na forum sfd, to jest typowe forum sportowe, tam sa dietetycy ukladajacy diete do chudniecia, nabierania masy itp itd w zaleznosci co kto chce i lepiej doradza.

Gość gość
Kolego kiedyś ważyłem 120 kg przy 194 cm wzrostu byłem gruby. ;)Wystarczyła tylko siłownia, bieganie wieczorami i teraz ważę 85 kg.Rok porządnych ćwiczeń + praca fizyczna dała takie rezultaty a nie jakieś diety czy inne d**erele.