Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jeśli niemowlę siedzi przewróci się i uderzy w głowę

Polecane posty

Gość gość

a potem wszystko jest ok trzeba jechać do lekarza? Moja córka zamiast raczkować wstaje i sie przytrzymuje a to kanapy a to łóżeczka. dzisiaj tak własnie stała już szłam jej matę podłożyć jak upadła na pupę a potem na bok na główkę bokiem. był płacz a potem zabawa. Nie wiem, martwię się ale z takim czymś na pogotowie gonić?

nie ale wyrośnie na Muldera! nic na to nie poradzisz

Gość gość
musiałabym co chwilę na IP siedzieć, bo syn nauczył się wstawać i próbuje stać bez trzymania, czego skutkiem jest uderzenie w głowę kilka razy dziennie

Gość gość
21;13 ile ma Twój syn? Moja ma 8 miesięcy i stoi przy meblach nie idzie upilnować po prostu

Gość gość
9 miesięcy, mam to samo, chodzi przy kanapie, za chwilę się puszcza i tyle dobrze, że nauczył się przewracać na pupę, ale jednak kilka razy w ciągu dnia straci równowagę i leci na głowę, no niestety taki etap, trzeba uważać w miarę możliwości i przeczekać

Gość gość
I za każdym razem jak się uderzy w głowę będziesz biegła do lekarza? Trochę rozsądku. Nie znam dziecka,które by chociaż raz nie spadło z łóżka/nie wypadło z wózka/nie rąbnęło porządnie głową o ziemię czy ścianę. Takie są dzieci. Należy oczywiście uważać i pilnować,ale nie da się upilnować całkowicie,niestety,choćby nie wiem co.

Gość gość
Moja dwa razy spadła z łóżka w sypialni nigdzie nie bylam i wszystko jest ok

Gość gość
Bardziej podejrzane jest jak dziecko niezareaguje na upadek. Znam taki przypadek, starsze dziecko bardzo mocno uderzyło się w głowę, po czym reakcja była zerowa. Po pewnym czasie okazało się, że doszło do uszkodzenia UN i dlatego po uderzeniu nie poczuła bólu.