Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skąd ci wszyscy alkoholicy mają za co chlać?

Polecane posty

Gość gość

Ja pracuje, nie pije, jestem samotna ,mam na utrzymaniu siebie ,psa i mieszkanie, często muszę z czegoś zrezygnować,żeby opłacić rachunki, rzadko sobie coś kupuje,rzadko wychodzę gdzieś ze znajomymi bo nie mam na to kasy, jak wyskoczy mi niespodziewany wydatek typu zakup nowego odkurzacza ( bo stary się ostatnio popsuł) to muszę pożyczać od rodziców. Mój sąsiad alkoholik, nie pracuje,ciągle nawalony i tylko mijam go na klatce jak kursuje po kolejne piwka. Zresztą nie on jeden, pod sklepami ciągle widzi się tych samych żuli, wiecznie pijanych, skąd oni mają na to kasę? Obcy ludzie im dają czy jak?

nie kupuja niespodziewanych odkurzaczy rainbow na raty za 12000 to maja :D alkohol nie jest drogi, pijac litra wodki dziennie, taniej oczywiscie to sa koszty rzedu 900zl

Państwo polskie ich dofinansowuje. Uznając alkoholizm za chorobę. Alkoholicy dostają zasiłki. W naszym kraju propaguje się cwaniactwo, alkoholizm i patologię.

Gość gość
W doooooooopy się roooochajcie i w dooooopy się spuszczajcie!

Gość gość
no fakt,bo ten sąsiad ma rente ale podejrzewam,że jest to niewielka kwota może z 600 zł, a też ma mieszkanie i rachunki, prądu nigdy mu nie odcieli a i jeść chyba też coś musi,więc skąd ma na to kasę

Gość gość
sam chyba nie mieszka?

a prawda jest taka ze innacc ma racje, myslisz ze ludzie ktorzy musza liczyc pieniadze sa takimi nafciarzami? najlatwiej sie w uzaleznienia wpada jak lewacy im wszystko daja na tacy, bo juz niczym sie nie musza martwic tylko tym co zrobic z wolnym czasem - czyli chlac. Typowy mieszkaniec doryckiej w warszawie ma 2-4 pokojowe mieszkanie socjalne, za ktore nie placi, ale eksmitowac go nie mozna. 1-3 pokoje wynajmuje bezprawnie z czego ma 600-2400zl, do tego rente za nafciarstwo ewentualnie jakis zasilek. takze sobie policz skad maja hajs na chlanie

Gość gość
Z żebractwa, kiedyś mówili w faktach o takim jednym alkoholiku bezdomnym, który żebrał w Sopocie, sam się wypowiadał w tych wiadomościach,że w "dobrym" dniu potrafi wyżebrać nawet ponad 200 zł!!! To weźcie sobie to przeliczcie ile ma w całym miesiącu. Wiadomo Sopot jest miastem turystów i raczej biedni tam nie jeżdżą więc potrafią się sypnąć.

Gość gość
no właśnie mieszka sam, bo to rozwodnik kiedyś podobno mieszkał tam z matką ( ja jeszcze wtedy nie mieszkałam w tym bloku) i rzadko kiedy pił, później matka zmarła a on odziedziczył mieszkanie i wtedy podobno tak się rozpił.

Gość gość
Mops placi za mieszkanie, dostaje pewnie jakis zasilek dodatkowo bo jak ma niska rente to z pewnoscia tak jest do tego jeszcze jakies produkty zywnosciowe i renta zostaje na przelew. Dzisiaj takim menelom zyje sie lepiej niz rodzinie korzystajacej z pomocy mops mam tego przyklad po sasiedzku.

Gość gość
no to super,a człowiek pracujący ledwo wiąże koniec z końcem i nikogo to nie obchodzi

Gość gość
Bo normalny człowiek chce np jakoś wyglądać niekoniecznie bogato ale zwyczajnie czysto i schludnie, podobnie chce mieć np w mieszkaniu czy domu a pijakowi wystarczą łachmany i rudera a cała kasa idzie na alkohol:P

Gość gość
mam sąsiaadów cwaniaczków mają wszystko darmo mops i gmina robi im opłaty caritas jedzenie srodki czystosci i naprawde niezłe ciuchy a na "przyjemnosci"dorabiają sobie dorywczo na czarno i smieją się ze mnie że tyram za najniższą krajową