Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wrócić do pracy zawodowej po wielu latach przerwy

Polecane posty

Gość gość

I czy jest to w ogóle mozliwe? Komuś się udało? Bardzo było ciężko na początku? Walka sie rozgrywa o moje ja emocjonalne. Zwariuje dłużej w domu.

Gość gość
Bardzo dobre pytanie. Też mnie to czeka we wrześniu..

Gość gość
Juz pomijam fakt, czy ktoś mnie zatrudni, ale chodzi mi o same rozmowy kwalifikacyjne, potem pierwsze dni w pracy, wśród obcych ludzi. Najzwyczajniej w świecie się boję :-O

Gość gość
Ile lat bylas w domu?

Gość gość
Ostatnie zlecenie robiłam 4 lata temu :-O

Gość gość
A czemu tyle siedziałaś w domu? Na to pytanie musisz mieć przygotowaną dobrą odpowiedź bo padnie na każdej rozmowie kwalifikacyjnej.

Gość gość
odpowie, że byla z malymi dziecmi w domu, a teraz poszly do przedszkola -zla odpowiedz wedle was? idealy?

Gość gość
ja jestem w domu ponad 6 lat, troche sie rozgladam i nie jest zle z ofertami pracy. Boje sie rozmowy kwalifikacyjnej, ale nie pytan, tylko ogolnie Jak ktos mnie bedzie pytal co robilam, to odpowiem zgodnie z prawda.Urodzilam dzieci, wychowywalam je i bylam w tym czasie zagranica.

Gość gość
To i tak masz lepiej ode mnie, bo moja ostatnia data w CV to 2009 rok, potem pracowałam na czarno lub na śmieciówkach, których nie mogę wpisać w CV, bo nie mam papierów które mi zaginęły podczas przeprowadzki. A ofert pracy według mojego wykształcenia nie mogę znaleźć nawet w innych województwach. Też czekam do września z wysłaniem synka do przedszkola i jedyne na co mam szanse to staż dla dorosłych z Urzędu Pracy :/

Gość gość
Ja w listopadzie 2009 poszłam na zwolnienie, na pocz.2010 urodziłam pierwsze dziecko, od września 2010 do czerwca 2012 uczyłam się- przekwalifikowywałam właściwie, w 2013 urodziłam drugie dziecko i w maju 2015 poszłam do pracy zgodnie z moim pierwszym wykształceniem. Za chwile minie rok jak pracuję. Wiem, że miałam szczęście. W zasadzie, gdyby nie ta praca, to pracowałabym w firmie męża zgodnie z moim drugim wykształceniem, miałam to wyjście dlatego pozwoliłam sobie na tak długą przerwę w pracy. Cieszę sie jednak, że udało mi się dostać pracę zgodnie ze swoim pierwotnym zawodem. Trzymam za Was kciuki, żeby się Wam udało, tak jak mi.