Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktos ma pojecie o krolikach?

Polecane posty

Gość gość

adoptowalam krolika, baranka, ok 9-10mczny. siedzial w klatce, zalatwial sie w jednym miejscu, bobki nie byly porozrzucane . czy uda mi sie go nauczyc zalatwiac do kuwety? i drugie pytanie--nie jadl siana, nie widzialam przynajmniej. byl na slomie. czym go karmic,jak trafi do mojego domu? tzn jak? czy siano tez dozowac, czy bez ograniczen,mimo to,ze prawdopodobnie nie jadl, a jesli jadl,to nie mial go dostepnego 24 na dobe. bede wdzieczna za odp.

Gość gość
up

Gość gość
siano powinno być podstawą żywienia królika

Gość gość
nie podstawą aczkolwiek królik musi mieć cały czas dostęp do suchego siana. Siano zaspokaja potrzebę gryzienia i dobrze wpływa na układ trawienny zwierzaka. Natomiast podstawą powinny być warzywa: marchew, buraki, sałata itp. Owoce jak jabłka. Zboże w niewielkich ilościach bo jest bardzo kaloryczne i można zatłuścić królika. więcej info znajdziesz tu: http://zapodaj.net/4a491125f9c47.jpg.html

Gość gość
dzieki,ale nadal nie dostalam odp na moje pytania. wiem czym sie zywia,nie wiem jak mam wprowadzic to od nowa, bo nie jadl tego co powinien. i chce karmic go tylko suchym-siano,ziola,gryzaki,galazki,suszki itp. czy ktos zna odp na moje pytania?