Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy skoro pracodawca wypłacał mi 1szego każdego miesiąca, ZUS też będzie?

Polecane posty

Gość gość

czy ZUS się spóźnia? pytanie do przyszłych mam na zwolnieniu lekarskim. Nie do złośnic ktore atakują dla sportu.

Gość gość
nie. zusu nie obchodzi twoja umowa z pracodawcą, bo zus nie płaci c***ensji tylko zasiłek, a zasiłki są przelewane najczęściej po 25 każdego mca

Gość gość
Jaki zasiłek? podaj oficjalną nazwę tego "zasiłku". zasiłek daje się bezrobotnym a nie ludziom na umowie o pracę.

Gość gość
Nie Zwłaszcza na 1 sobie poczekasz

Gość gość
na pierwszy zasiłek poczekasz dłużej , drugi i kolejne przychodzą przynajmniej mi po 20 przeważni jest to ostatni tydzień miesiąca

Gość gość
na pewno nie będzie płacił tak jak pracodawca.

Gość gość
i tak to się nazywa zasiłek... ZASIŁEK CHOROBOWY.

Gość gość
Heh, a sama atakujesz dla sportu? Pensję się wypłaca ludziom pracującym, a nie siedzącym na zwolnieniu.

Gość gość
ZUS wypłaca ZASIŁKI chyba do 3 tygodni od dostarczenia zwolnienia.

Gość gość
18:14 no to zasiłek chorobowy, zadowolona? a będę sobie na zwolnieniu siedzieć, a ty się spal z zawiści. Bo zawiść bije od ciebie na kilometr. Czepianie się nazw, czepianie się mnie - widać, że coś cię boli. Co, jutro na ósmą do pracy? Biedulka... tylko nie wyżywaj się na kimś kto chwilowo twojego stanu nie podziela. Jeśli kochasz swoją pracę, obdziel nas wszystkich swą radością. Powinna bić z Ciebie, a bije z Ciebie coś innego. Znakiem tego nie jest tam cacy w tej pracy. Przyznaj się ze też byś sobie na zwolnionku posiedziała, ale nie, bo 20% pensji ci obetną. To może zejdź ze mnie łaskawie? Amen..

Gość gość
a jeżeli wypowiedź z 17:59 to wg ciebie atak, to współczuję twemu otoczeniu, pewnie nic przy tbie nie można powiedzieć. Przewrażliwiona jakaś.

Gość gość
Autorko, powinnaś być chyba na zwolnieniu od psychiatry. Jeśli od kogoś tutaj jedzie jadem, to tylko od Ciebie. Czepiasz się i nie możesz przeżyć merytorycznych odpowiedzi, w których dotąd NIKT Ciebie nie obraził. Ale to Twoja wypowiedź jest nienormalna i zdrowa psychicznie osoba tak nie odbiera normalnych odpowiedzi i nie pisze takich bredni na te odpowiedzi.

Gość gość
no chyba ty się przebadaj...o moje zdrowie, a zwłaszcza psychiczne, bądź spokojna. A psychiatry się nie boję, byłam kiedyś i powiedział mi że mam depresję (miałam, to było 3 lata temu). Tak że pudło i to wielkie.Chyba że dla ciebie depresja to znaczy że ktoś jest czubem. Nie życzę ci byś poczuła co czuje osoba chora na depresję, która nie może wstać z łózka i chce umrzeć. A to co tutaj piszę to troszeczke co innego. Po prostu podchodzę juz do niektorych jak do jeża, bo naczytałam sie tu na forum jak atakuje się kobiety na zwolnieniu.

Gość gość
j jak mi ktoś wyjeżdża że to nie jest wypłata tylko zasilek to pierwsze skojarzenie każdego człowieka dorosłego z zasiłkiem jest bardzo negatywne. wiec chyba nie dziwne że nie odebrałam tego jako miły komentarz. takie czepianie się o słówka to dla ciebie jest neutralne i miłe> Dla mnie trąci jadem. tak że wiesz...ja jadem odpowiadam za jad, a nie za nic.

Gość gość
Kobieto, wyluzuj!!! Sama prowokujesz.Doszukujesz się jadu, gdzie go nie ma i sama nim obrzucasz. Ja akurat jestem chora i jestem na zwolnieniu, więc co TY do mnie bredzisz? Skoro się nie boisz psychiatry, to idź znowu, bo jesteś rozchwiana emocjonalnie. Obrażasz ludzi, którzy piszą normalne odpowiedzi! Opanuj się.

Gość gość
Autorka to ta co o 15 zalozyla podobny temat. Ze ma pilny wydatek i nie ma kasy a od faceta nie chce.tu dla zmylki podmienila daty

Gość gość
"j jak mi ktoś wyjeżdża że to nie jest wypłata tylko zasilek to pierwsze skojarzenie każdego człowieka dorosłego z zasiłkiem jest bardzo negatywne. wiec chyba nie dziwne że nie odebrałam tego jako miły komentarz." To jest dziwne! Skojarzenie z zasiłkiem negatywne?? To Ty masz kompleksy, że jesteś na zasiłku? Bo przecież jesteś.

Gość gość
Ja miałam zawsze 10 tego tak jak wypłatę ale to dlatego, że pracowałam w zakładzie zatrudniającym więcej niż 20 osób a wtedy zasiłek wypłaca pracodawca a zus mu tylko zwraca kase a na szczęście pracodawca nigdy się z wypłat nie spóźniał.

Gość gość
jak mi ktoś wyjeżdża że to nie jest wypłata tylko zasilek to pierwsze skojarzenie każdego człowieka dorosłego z zasiłkiem jest bardzo negatywne. wiec chyba nie dziwne że nie odebrałam tego jako miły komentarz. xx akurat to ja ci napisałam pierwsza odpowiedź, i wcale to nie był jad tylko normalna informacja, a dorosły człowiek (nie, nie każdy) nie ma negatywnych skojarzeń ze słowem zasiłek. Najpierw sie ogarnij i doucz zanim zadasz jakiekolwiek pytanie.

Gość kosiaraumysłow
Autorko a ty tak serio ? Słowo zasiłek złe ci sie kojarzy ? hehe :)))

Gość gość
Jest obrazona bo dostaje zasilek, a chxe to nazwac wyplata. Ale to pani czeka na kase, ktorej nie dostala dzis i glupio jej prosic partnera, pani och ach przez duze p haha

Gość gość
biedne dziecko, będzie miało matkę-furiatkę plującą jadem na kilometr. Kto tu się nazw czepia, tylko ty!!!! Jakie jeszcze słowa ci się źle kojarzą??? Zrób listę i naklej sobie na plecy :)Bo obawiam się, że na czole ci się nie zmieści. Zanieś ją do wszystkich placówek oświatowych i zdrowotnych, z których będzie korzystać twoje dziecko z adnotacją, że użycie słowa z listy w twojej obecności skutkuje wylaniem hektolitrów jadu.

Gość gość
Hahaha, to już nawet zasiłek chorobowy trzeba nazywać "pensją", bo a nuż się kogoś obrazi, no tego jeszcze nie grali :D Szczerze, to w życiu nie nazwałam chorobowego inaczej niż zasiłek, bo to jest zasiłek i nikomu normalnemu nie kojarzy się z bezrobociem :D Logicznym, że zasiłek z zusu jest dla PRACUJĄCYCH, którzy odprowadzali składki i każdy to wie, a tu widać są wyjątki. Zasiłek dla bezrobotnych wypłaca mops, tak dla twojej informacji, Jakbyś powiedziała, że czekasz na zasiłek z mopsu to wiadomo, że jesteś bezrobotna, ale z zusu?? No litości.

Gość gość
Wypłata zasiłku z ZUS-u nie zależy od tego kiedy płacił Ci pracodawca ale od daty kiedy kończy się L4 wystawione przez lekarza, ja np. chodzę do lekarza zawsze koło 3-5 dnia danego miesiąca i zasiłek otrzymuję mniej wiecej 7-15 dnia nastepnego miesiaca (np zwolnienie mam od 04.02 do 06.03, w kwietniu dostane wypłatę zasiłku za wszystkie dni zwolnienia w lutym plus te 6 dni w marcu, przeważnie dostaję jedną wypłatę, raz tylko podzielili przelew na dwie czesci)

Gość gość
Polecam założyć sobie konto na stronie zusu(trzeba najpierw iść do zusu żeby założyli profil) i tam wszystkie zasiłki są wypisane - kwoty i daty kiedy bedą wypłacać :)