Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niespodziewana ciąża

Złe odżywianie przed ciążą

Polecane posty

Gość Niespodziewana ciąża

Piszę, mając nadzieję na odpowiedzi kobiet, które tak jak ja, nie odżywiały się za dobrze przed ciążą, tzn. brak witamin, kwasu foliowego,zero warzyw i owoców a jednak urodziły zdrowe dziecko. Ciąża spadła na mnie niespodziewanie, byłam pewna, że juz nigdy nie zajdę, lata starań o pierwsze, bez nadziei na drugą ciążą, odpuściliśmy i stało się. Zaszłam w okresie największego stresu, brania augumentinu, zapalenia zatok i po pobycie w szpitalu. Teraz się zastanawiam, a nigdy sobie nie wybaczę, jeśli coś się dziecku stanie. Proszę o opinie.

Gość gość
Ważne, abyś teraz zmieniła nawyki żywieniowe. Zrób badania krwi, zobacz jak u Ciebie morfologia wygląda.

Gość gość
Dokładnie idź do ginekologa...niech da ci skierowane na krew,mocz...ja też nie za dobrze się odżywiałam przed i na początku ciąży.Spokojnie będzie dobrze takie zmartwienia to normalka , po badaniach rozwiejesz swoje wątpliwości to początek pierwszego trymestru :)

Gość gość
dzięki za odpowiedź, powiem Wam, że morfologia nie jest zła, ale nie brałam kwasu foliowego, żadnych witamin a ostatnie stresy na pewno mi nie pomogły. Wczoraj dowiedziałam się ze jestemw ciąży, 4 tydzień i 2 dzień dzisiaj, byłam od razu u lekarza, zapomnialam zapytac o witaminy, dziś zadzwoniłam, kazał brać femibion 1 natal. Dzisiaj zakupię. A propos, robiłam test Amil, najpier nic nie pokazał, po godzinie jedna słaba kreskę, następnie poszłam na krew, jak wrociłam z wynikami po 15:00, to na tescie pojawiła sie druga kreska, dzwinny ten test.

Gość gość
bo moze mialas pozniej owulacje i test jeszcze nie pokazal nic. Beta HCG ma mniejsze stężenie w moczu