Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak kasy na nowe meble wiec przerabiam starocie

Polecane posty

Gość gość

przerabiam stara mebloscianke. i przemalowuje na bialo. mam nowy szary naroznik. a jakie sciany. mi pasuje szary ale na wszystkich scianach? chyba nie. jakis kolor dac mysle ze na tej scianie co lozko. moze ktos cos doradzi?

Zrób normalnie szare ściany a za łóżkiem może jakiś czarny kwiat albo drzewo? Mozna namalować lub kupić takie naklejki

Gość gość
mi chodzi o jakis inny kolor

Może być biała, różowa ale taka ciemna, czerwona, zielona, takie kolory które fajnie kontrastuja ale się nie gryzą albo jasny fiolet wyglada bardzo ładnie w połączeniu z szarościa

Gość gość
Mloda 39- szary naroznik, szare sciany, biale meble? Gustu masz.zero. ja widze jedna sciana mocny kolor, pozostale kontrast pastelowy.

Ja nie wiem jakie sa odcienie szarości u autorki ale ładnie to wygląda jak jest ciemno szare łóżko i jasny popiel na ścianach lub odwrotnie i do tego mocno kontrastuje dodatki np w fiolecie lub czerni

Gość gość
Bylam ostatnio w salonie i robilam aranzacje, bylam zszokowana jak pieknie pasuja kolory, ktore moim zdaniem nie pasowaly...np czerwony z blekitem, fioletz zielonym.

Gość gość
Wpisz w wyszukiwarce np salon kolor, wystroj pokoju i zobacz grafike. Cos cinmoze wpadnie w oko

Nie każdy lubi coś takiego ale miedzy sufitem a ściana mozna zrobić pasek max 10 cm grubości w białym kolorze. Ja nam np białe meble,czarny stół i krzesła w kuchni plus szara ciemna ściana i ten pasek pod sufitem. Fajnie to ozywia wnętrze

Gość gość
Daj nowreski zółty http://cdn8.urzadzamy.smcloud.net/s/user_photos/t/30633/salon-w-skandynawskim-stylu_2303681.jpg Coś tego typu Meble białąeszanry narożnik , zółty ściany, doadtki żólte typu poduszki na narożniki, doniczki, coś w ramce na ścianie, do tego też coś szarego , białego , dywan mix tych wszystkich kolorów .Idż w skandynawskie kilimaty i będzie ok.

Gość gość
Przydałby się jakiś kontrast bo z białym i szarym to trochę nudno będzie. I w tym kontrastowym kolorze mogą być dodatki i bibeloty. Efekt końcowy powinien być fajny.

Gość gość
aco myslicie o malowaniu starych mebli. kupilam biala farbe i pomalowalam jak narazie 1 bok komody jak to ladnie wyglada.

Gość gość
nie chgce bialaych scian bo starsznie sie szybko brudza. wiec stawiam na kolor.

Gość gość
Gość gość
malowanie ok, farby kredowe są super , sama maluję , często wybieram fabry Autentico Paint, ale i akrylami działam, przecieram , woskuję, lubię takie klimaty .Ktoś wyżej ciekawie radzi, dobry kierunek.

Gość gość
Ja ci doradzalam malowanie tych mebli! Maluj pierwsza warstwę cienka żeby pokryć a druga gruba żeby bylo widac pociągnięcia pędzla wtedy wygląda tak drewnianie. A ściany zalezy jaki szary masz.

Gość gość
z starej mebloscianki zostawilam tylko ta dolna czesc.gdzie jest telewizor. i komoda. a i regal na ksiazki. przestawilam tak jak ma stac i calekiej inaczej pokoj wyglada. a jak dojda biale meble i sciany to bedzie super. malym kosztem finansowym. i tylko jeszcze zmienic panele i nowe rolety. a bede zbierac na nowe meble ale juz na spokojnie.

Gość gość
Na białych malowanych meblach tez będą ci lapska brudne zostawać gorzej niż na ścianach takze mam nadzieje ze kupilas farbę zmywalna. Pisalam ci ze ja lóżko tak malowalam i mam od kapci pokopane ciągle z jednej strony i musze myc.

Gość gość
Autorko, to Ty pisałaś ostatnio o braku kasy na remont? :) Bo sama podsuwałam pomysł z rozdzielaniem i malowaniem meblościanki w takim temacie :) Ja bym dała butelkową zieleń, miałam kiedyś do połączenia białego i szarego czerwony, wyglądało fajnie ale szybko miałam tego dość. Teraz mam właśnie zieleń do szarego i białego i jest bardzo fajnie. Jeszcze biała doniczka z zielonym kwiatkiem i wszystko gra :) A białe meble są niezłe, lepsze niż czarne, nie widać tak każdego pyłku kurzu, czarny na wysoki połysk to dopiero masakra.

Gość gość
kupilam pigment kolor seledynowy robie bo taniemy. za materialy dalam dzis 110zl.

Gość gość
Na malowanych tak nie widac ale na białych na wysoki polysk widac każdy kurz. Czarne to porażka każdy paluch zostawia slad.

Gość gość
Na pewno nie rob pigmentem. Idź i to oddaj... Nawet ściany nie przemyjesz jak ci się ubrudzi

Gość gość
Dobra farba to podstawa bo jest bardziej wydajna lepiej kryje niż te tanioszki wcale na nich taniej nie wyjdziesz.

Gość gość
zawsze odlewam troszke farby do sloika i jak cos sie prbrudzi maluje.

Gość gość
kupilam 10l bialej sniezki kosztowala 60zł/ pokoj corki i resztyn mieszkania malowalam duluxem. ale brak kasy. a juz dluzej nie moge patarzec na "salon"

Gość gość
HahAhavi i ladnie wygląda taki zamalowany brud zaciapany farba? To w końcu szary bialy i seledyn? Śnieżki chyba tez sa zmywalne. Ale jak dasz pigmentu to juz nic sobie nie zmyjesz. Wiec odzaluj i na ta jedna ścianę kup mala farbę normalna ktora ci nie pozostawia śladów jak dotkniesz itp. Na jedna ścianę dużo ci nie pojdzie

Gość gość
No i raczej nie starczy co 10l na sufit meble i ściany. Raczej napewno

Gość gość
do mebli kujpilkam scecjalna farbe. mala puszka 32 zł.0,80l

Gość gość
Te do mebli dluzesz schnal i nie dają efektu. Najlepiej meble akrylowa zwykla. Nawet lakieru nie musisz ścierać. Raz komodę malowalam tymi do mebli facet mnie w obi wkrecil żeby kupic i powiem tyle totalna porazka