Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odtawic dziecko 13 miesieczne od piersi jak nie chce nic innego jesc

Polecane posty

Gość gość

jak? cyca nie je juz od 5 h a butelki dalej nie tknie

Gość gość
pomocy. potrzebuje rady

Gość gość
a wcześniej co jadło dziecko? Nie chce butelki to podaj inne posiłek. Obiadek, owoc.

Gość gość
nic. piers tylko. nie chce nic tknac.

Gość gość
dziecko nie placze za cycem, nie mowi ze chce jesc ale tez nic kompletnie nic nie tknie. mam wyrzuty sumienia ze tyle czasu nie je ale musze skonczyc karmienie

Gość gość
Dziecko nie je innych posilkow? Nie rozszerzalas diety? Mi sie wydaje ze nie mozesz dziecka odstawic tak o, musisz nauczyc jesc inne rzeczy, pić wode... nie musi pic mleka z butli, moze jesc kasze na mleku, jogurt, twarożek. Najpierw naucz jesc inne rzeczy, zastepuj piers posilkami, potem odstaw, bo co, zupelnie ma nic nie jesc?

Gość gość
No a do tej pory to co jadło? Przecież od 6 msc. życia powinnaś rozszerzać dietę.

Gość gość
Spokojnie. Pilnuj jedynie żeby się nie odwodnił. Nawet jak dzisiaj mało zje to nic się nie stanie. Możliwe, że głód złapie dziecko przed samym spaniem lub w nocy. A rano na pewno będzie głodny. Wyluzuj.

Gość gość
niestety to dluga historia. nawet bardzo dluga. wlasnie zjadlo 90 ml mleka z butli. malo ale cos... a co do innych posilkow to nic nie zje napewno. probuje codziennie

Gość gość
Prowo 0/10

Gość gość
No to nie wypytuje, to ze dziecko je tylko mleko to poważny problem, ale pewnie zdajesz sobie z tego sprawę. Teraz musisz uzbroić się w cierpliwość, podawać wode i czekac az zglodnieje, jeśli piersi dac nie mozesz. Ja jeszcze nie odstawialam, wiec nie wiem jak dziecko to przejdzie, szczegolnie takie, co nie je nic innego. A 90ml to calkiem niezle na poczatek.