Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy widzicie często ukraińskich imigrantów?

Polecane posty

Ja coraz więcej i coraz częściej. W ogóle coraz więcej widze tych dziwnych ludzi mówiących po rusku w różnych miejscach, np. ukrainka w ciąży robiąca zakupy w sklepie itp :P zarówno studenci jak i pracownicy fizyczni. Kolonizują nasz kraj, polacy emigrują z polski, a ukraińcy przyjeżdżają w zamian :(

Gość gość
bez przerwy :o mieszkam na Pradze. Teraz para ukraińców kupiła mieszkanie za ścianą w mojej klatce :o w tramwaju, w sklepie, na ulicy - słychać ich i widać wszędzie. I przybywa z każdym miesiącem, tygodniem. Myślę, że tak samo muszą się czuć angole czy norwegowie na widok polaków u siebie :o

Gość prawictwo pospolite 152
wiesz dlaczego Polacy nie chca sie zenic z Ukrainkami ? Bo one biorą slub tylko dla obywatelstwa , stałego pobytu a potem i tak są rozwody

Gość gość
codziennie :-o

Gość gość
Tak, wszedzie, bez przerwy. Kiedys , na Pradze (dzielnica Warszawy) bylem w tramwaju jedyna osoba, ktora... mowila po polsku. Niedziela, tramwaj pustawy, a pasazerowie rozmawiali swodobnie miedzy soba. Szok. ///// W ubieglym roku 800tys Ukraincow wystapilo legalnie o pozwolenie na prace w Polsce, przez urzedy - tyle odnotowano. Nie ma sie co dziwic.

Gość gość
Wynajmują za ścianą mieszkanie w Opolu , pracują jako sprzątacze, jest spokojnie, ciężko pracują, też ludzie jak my

Gość gość
Rosjan widzę od 30 lat, pamiętam Żenię ze skośnymi oczami, sprzedawał telewizory w Opolu, sąsiedzi znali ze Lwowa małżeństwo , które sprzedawali prześcieradła

Gość gość
Widzę często ukraińskich dresiarzy:-)

Czytałam, że tam minimalna pensja to równowartość 200 zł,a jak taki Ukrainiec przyjeżdża na studia do Polski to za samo studiowanie dostaje 900 zł stypendium, tyle co średnio zarabia wykładowca uniwersytecki na Ukrainie i 2 razy więcej niż przeciętny robotnik, nic dziwnego, że w ich oczach nasz kraj jest bogaty i tu ich ciągnie :P Wyobraźcie to sobie, że wyjeżdzacie do innego kraju na studia i dostajecie stypendium socjalne będące równowartością sumy, na jakąś wasi rodzice muszą cięzko harować 2 miesiące, niezła masakra :P Czy Polacy studiujący za granicą też wyciągają na zagranicznych uczelniach takie kokosy? :P Jeśli tak, to w sumie załuje, że nie wyjechałam z kraju na studia :D

Gość gość
prawictwo pospolite 152 one nawet zajdą w ciążę z Polakiem aby dostać obywatelstwo , potem się pomęczą chwile a i tak się rozwiodą

no to niezle ze urzedy na to pozwalaja, polacy to sa glupi bo to pakoli brazowoskorych maja problem a ukrainca juz nie tkna, a przyjezdzaja ci ukraincy w takim samym celu jak pakolandia do anglii, czyli by kolonizowac kraj.