Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dle bratanicy na komunie od wujka

Polecane posty

Gość gość

Ile sie daje ewentualnie jakiprezent?

Gość gość
50 zł? doradźcie!

Gość gość
dałbym te 50 zł bez radzenia się Was ale chodzi mi o to , czy to nie zbyt dużo? by rodzice się na mnie nie pogniewali , że dając więcej niż oni podważam ich autorytet

Gość gość
Ten co pisze 50 zl to podszyw ja pytam serjo i wiem ze 50 zl to nic mniej niz zero ale czy 1000 jest w sam raz jak myslicie ?

Gość KingaStefankaFanka
W mojej rodzinie zwykły wujek, nie chrzestny, daje 300 :) no chyba że kasiasty to 500. Nie jesteśmy biedni i generalnie dzieci mają od rodziców wszystko, a kasa z komunii jest dla dziecka żeby mogło coś tam większego sobie kupić, o czym marzy. Gdybym dała 1000 rodzice dziecka pomyśleliby, że specjalnie chcę pokazać, że mam kasę itd...no ale w każdej rodzinie jest inaczej :)

Gość gość
Jak dla mnie to za dużo. To nie ślub tylko komunia. A dziecko pewnie tych pieniędzy po komunii nie zobaczy, jak większość z nas nie widziała. Moim zdaniem kwota sięgająca to 500 zł. wystarczy jeśli to komunia w restauracji lub wynajętej sali.

Gość gość
Możesz się zawsze dogadać co do prezentu z siostrą i dzieckiem. Wtedy zamiast pieniędzy dasz jej wymarzony prezent. My tak bratankowi męża kupiliśmy dobry aparat fotograficzny ze wszystkimi dodatkami jak karta pamięci, etui, baterie zapasowe z ładowarką plus 200 zł.

Gość gość
Jedyne czego chce to byc po srodku srodka ani w jedna ani w druga tak ze 500 zl jest ok tak wywnioskowalem i tez tak mysle :)