Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość codziennośćmniezabija

figura po ciąży,rozstępy,psychiczny ból.

Polecane posty

Witajcie mamy.Mam nadzieję że znajdzie się wśród Was kilka osób które będą mogły mi w jakiś sposób poradzić,pomóc.Jestem mamą dwu miesięcznej Marysi.Mam dwadzieścia lat i bardzo trudną ciążę za sobą.Poprzez branie blisko trzydziestu tabletek dziennie moje ciało nabrało potężną ilość wody.Ze szczupłej dziewczyny zrobiłam się potężnym potworem,w okropnych,wielkich rozstępach na całym ciele.Pod koniec ciąży została zdiagnozowana u mnie cukrzyca dzięki czemu byłam na diecie.Dziś,po dwóch miesiącach od porodu nie mogę na siebie patrzeć.Widzę wszędzie wiszącą skórę,całe ciało w rozstępach które nie chcę się schodzić(pomimo tego że mam całą szufladę kremów,balsamów i innych pierdół których na co dzień używam) a na paskudy dodatek zaczęły na potęgę wypadać mi włosy więc poszłam do fryzjera który skrzywdził mnie tak że siedzę i nie mogę powstrzymać się od płaczu.Nie potrafię cieszyć się z życia.Nie mam ochoty wychodzić z domu,przecież po ulicach chodzi tyle pięknych,szczupłych kobiet z ślicznymi włosami.Mój mąż nie chce już nawet o tym wszystkim słuchać,uważa to za wymysł,a ja nigdy nie czułam się aż tak źle,nie chce mi się żyć.Nawet nie czerpię już takiej satysfakcji ze stosunku jak przed ciążą,zakrywam się przed mężem jak tylko mogę.Błagam,pomóżcie,chcę wiedzieć czy ktoś potrafi coś na to poradzić.Pat

Gość gość
ile przytyłaś w ciaży"?

15 kg.

Gość gość
ja w wyniku zatrzymania wody w organizmie przytyłam w ciązy 20kg ale rozstępy mam tylko na brzuchu. Wychodzi z tego że masz niestety ale skłonność do rozstępów. A te kg jak rozumiem juz spadły. Na takie problemy to trzeba specjalisty, sama nie poradzisz sobie.

Tak,spadły.Czuję się taka niezrozumiana.

Gość gość
15 kg i to jest dużo? Wiesz co, Twój maz ma racje. Kobiety maja poważne problemy zdrowotne w ciązy i tyją po 30 kg, co one mają powiedzieć?!!

Gość codziennośmniezabija
Akurat o problemach zdrowotnych w ciąży mam duże pojęcie,,Gościu''.Chorowałyśmy z córką w ciąży na toxoplazmozę,cukrzycę ciążową,nadciśnienie,dwa razy na długi czas lądowałam w szpitalu,miałam zwapnienia,nie miałam pojęcia czy urodzę ją żywą,więc proszę nie sugerować mi że przejmuję się tylko swoim wyglądem

Gość gość
Ale przejmujesz się tylko swoim wyglądem, Twój wpis jest o Twoim ciele i włosach, więc to wygląd.

Gość gość
Ok w ciąży dużo chorowałaś, a teraz na coś chorujesz? Bo opisujesz tylko problemy z wyglądem wiec się nie dziw ze odbieramy cie jako rozpieszczoną niunie która zawsze byla najpiękniejsza w klasie a teraz ma kilka rozstępów i poniszczone włoski

Obecnie mam problemy z nerkami i sercem(niedomykalność zastawki i kamienie),problemy z kręgosłupem i porozrywane torebki stawowe(za miesiąc operacja)

Gość gość
Ja sugeruję wizytę u dietetyka- natychmiast. I konsultacje z trenerem interpersonalnym, który CI przygotuje zestaw ćwiczeń. No a na rozstępy to tylko kosmetyczka/dermatolog.

Gość gość
wiesz zawsze mogło być gorzej i zamiast kopa w doopę mógłby być kop w ryj :-(

Gość gość eliza
Spokojnie ja jestem 9 mcy po cc 2ciaza po pierwszej bylo idealnie mialam cukrzyce dietę tyle co przytylam chwili urodzena nie bylo a po 2godz po porodzie naturalnym siedzialam po turecku natomiast w drugiej ciąży do 37 tyg przytylam7kg ale do 40tyg dobralam następne 7kg i z nimi rozstępy straszne. Tez nie cierpię siebie swojego brzucha i rany po cc ale te mi wypadaly włosy daj sobie czas rozatey bed blednac i włosy przestana wypadać daj chomonom sie unormować przechodzę przez to tez ciężko zaakceptować ale dopóki sama sie nie zaakceptujesz mąż moze stanąć na gowie i dalej bedziesz wedziec swoje. Wybierz sie do psychologa

Gość gość
a ja psychologa, moze masz depresje. nie lekcewaz tego.

gość eliza,właśnie takie osoby powinny się wypowiadać,które przeszły podobne sytuacje,dziękuję.

Gość gość
2 miesiące to mało za malo zeby skora miała sie zejść ale spokojnie masz 20 lat i twoja skora powinna wrócić do siebie bez większego problemu

Gość gość
Ale masz problemy...ja przytylam w ciąży 30kg albo więcej. Po roku waze tyle co przed ciaza mam tylko roStepy na brzuchu i udach. Chodzę na siłownię. Chodzę na zabiegi w centrum medycyny estetycznej. Mieszczę się we wszystkie ubrania poza koszulami bo piersi mam większe. Na luzie bez spiny. Powoli do przodu.

Gość gość Eliza
Chcesz pogadać zostaw @odpisze

Gość gość
niestety ale rozstepy juz nie znikna..te wszystkie kremy, balsamy nie dzialaja. Za jakis czas beda bledsze, to nie bedzie ich tak widac. A po drugie- wez sie za siebie- zacznij cwiczyc (oczywiscie na poczatku niezbyt intensywnie). Za dwa- trzy miesiace bedzie juz o wiele lepiej. I troche mi sie wydaje, ze masz lekkie zaburzenie... widzenia siebie w lustrze. Wyolbrzymiasz. jedna "znajoma" ma tak samo- ale w druga strone- ma 18 kg nadwagi (wzrost 170)..ale cieszy sie, ze kupuje rozmiar 36 (bo na metce bon prix taki numerek widnieje ;-)) i stwierdza, ze ona jest szczupla. A ty widzisz w lustrze hipopotama, mimo, ze nim nie jestes. kiedys bylas szczupla, a wiadomo, ze po porodzie niektore kobiety potrzebuja czasu by "dojsc" do siebie. Daj sobie czas, Zacznij sie ruszac, masowac cialo dalej mozesz, ale zwyklymi balsamami, to tez ujedrni cialo :)

Gość gość
Spokojnie, tez sie przejmowałam rozstępami. Dopiero teraz- pół roki po porodzie zaczęły blednąć. Prawie ich nie widać. Nawet je polubiłam, taka pamiątka po ciąży ;)

Autorko ... Ja na Twoim miejscu wybrałabym się do psychologa. To, że wyglądasz inaczej niż wcześniej to nie znaczy, że wyglądasz gorzej ... Przeżyłaś ciążę i poród ... To normalne, że tu i tam jest więcej skóry i tłuszczu . Ja też tak miałam, ale rodziłam w listopadzie dlatego już zaczęłam ćwiczyć i wprowadziłam dietę. Skóra powoli sama znika, tłuszczyk i boczki też :) Psycholog dlatego, że możesz cierpieć na depresję poporodową. Kobiety często nawet nie wiedzą, że cierpią na tą chorobę. A później, kiedy już dojdziesz do siebie psychicznie możesz zacząć pracę nad sobą i swoim ciałem. A wtedy polecam poprosić o pomoc dietetyka i trenerkę personalną :)

Gość gość
Znam jeden krem ktory dziala ale rozstepy musza byc swieze czerwone i znikaja bez sladu jedno opakowanie i rozstepow nie ma serio

Gość gość
jedna "znajoma" ma tak samo- ale w druga strone- ma 18 kg nadwagi (wzrost 170)..ale cieszy sie, ze kupuje rozmiar 36 (bo na metce bon prix taki numerek widnieje oczko.gif i stwierdza, ze ona jest szczupla. x Jakoś nie wierzę że laska ma spora nadwagę a kupuje ubrania w rozmiarze 36... Albo ty sciemniasz albo ona.

Gość gość
przeciez napisalam, ze ma zaburzenie jesli chodzi o swoja wage. Ona naprawde mysli, ze ma rozmiar 36 i .bo kupuje spodnie ze streczem...i ledwo co sie w nie dopina. Wyobrazasz sobie jak ona w tym "36" wyglada? ps. rozmiarowki w bon prix sa inne ( 32/34 odpowiada rozmiarowi 36 ..wiec domysl sie co ona nosi- przynajmniej tu w de, nie wiem jak w polsce). Ale do niej to nie dociera. Jedna osoba jej kiedys nawet w autobusie ustapila miejsca bo myslala ze ona jest w ciazy! Ale ona mysli ze jest szcuplutka. Nawet kiedys ktos jej powiedzial, zeby sobie kupila spodnie 40.. to sie wielce oburzyla.

Ja jestem pół roku po cc, przytyłam ponad 25kg, teraz mam tylko 3kg więcej niż przed ciążą. Rozstępy po moja zmora... na brzuchu, udach, miałam ciężkie chwile, nawet bardzo ciężkie. Teraz wzięłam się za siebie, chodzę na zabiegi do laser delux i widzę poprawę, jeszcze kilka zabiegów muszę zrobić. Trochę to niestety kosztuje, ale trzeba robić wszystko póki wcześnie. Na te wszystkie kosmetyki, balsamy nie trać pieniędzy, bo teraz trzeba zacząć działać w głąb skóry. Kremy nic nie pomogą, a stracisz tylko dużo kasy. Zaczęłam chodzić na fitness, skóra robi się jędrniejsza, a ja przez to lepiej się czuje. Nie ma co się użalać nad sobą, to to nic Ci nie da, a nawet może zaszkodzić. Weź się za siebie, bo czasu się nie cofnie, a życie przed nami i trzeba ratować wygląd skóry, póki rozstępy są świeże. Jak masz jakieś pytania co do zabiegu to śmiało pisz. agga2612@wp.pl