Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poszłam na studia i przez to moja "przyjaciółka" uwaza ze mam wysokie mniemanie

Polecane posty

Gość gość

O sobie!! Caly czas mi dogryza, że teraz się ze mnie taka pani zrobiła, że "w tym wieku" (mam 25l.) znowu mi się studiów zachciało, że w ogóle dla niej czasu nie mam, do roboty bym się wzięła itd. Strasznie mnie to wkurza. W ogóle nie mogę jej nic powiedzieć co się dzieje na uczelni bo jak widzę jej wzrok i brak zainteresowania to mnie roznosi, sama uczę sie 2 języków przez neta to tak samo "a ucz się..." i ta ignorancja w oczach... Chciałam zapisać na pewne szkolenie "a zapisz się i tak nic z tego nie będziesz miała" O co jej chodzi? Nie mam chłopaka to korzystam... do tego dogryza mi że non stop spędzam czas z mamą "kiedy ty się w końcu puścisz maminej spódnicy?" Strasznie mnie to w kurza. Ona non stop przesiaduje ze swoim chłopakiem, narzeka że nie mam dla niej czasu, a jak go mam to ona po godz ucieka do chłopaka....

Gość gość
Podpowiem - to nie jest Twoja przyjaciółka. Ona cię ciągnie w dół bylebyś była gorsza od niej. Najlepiej odpuść sobie znajomość z nią bo widać, ze chce dla Ciebie jak najgorzej. Znam to z doświadczenia. Wyjechałam do UK, zaczęłam dobrze zarabiać. Wspomniałam o pracy tylko raz i zostałam zjechana przez "przyjaciółkę" że ciągle gadam tylko o kasie i że pewnie nieuczciwie pracuję na czarno stąd tyle pieniędzy. Teraz nie utrzymuję z nią kontaktu bo szkoda czasu i słów.

Gość gość
przecież polska edukacja to jedno wielkie pośmiewisko

Gość gość
Też byłam w UK, też dobrze zarabiałam, obkupiłam się dość dobrze i też słyszałam różne dziwne komentarze...

Gość gość
A ja głupia z poczucia winy kupowałam jej pierdoły...

Gość gość
Skończ tę znajomość. Ona wbije Ci nóż w plecy przy pierwszej lepszej okazji. Najlepiej się od niej odetnij

Gość gość
Od kiedy to źle mieć o sobie wysokie mniemanie? Najwyraźniej koleżanka jest zwolenniczką niskiego, ale to już jej sprawa. Każdy ma to co lubi.

czyli wniosek z tego taki, że rozmawiacie na tematy które ona zarzuci, tak jak ona chce. daj sobie z nią spokój, bo to nie jest przyjaciółka. ona Ci zazdrości samorealizacji i tego, że dążysz do celu. Ty trwasz w swoich postanowieniach, a ona pewnie już jest oklapła i znudzona życiem. serio, daj spokój z nią, bo ona Cię już teraz nie szanuje, także strata czasu.

Gość gość
dokładnie się zgadzam z odpowiedziami wyżej, koleżanka demotywująca, ewidentny dupościsk i dogryzanie - nie jest to moim zdaniem osoba godna miana przyjaciela, bo przyjaciel wspiera i cieszy się z sukcesów swojego przyjaciela :) To z maminą spódnicą jest trochę chamskie, ale nie znamy szczegółów, zawsze warto się zastanowić czy w czyimś dogryzku nie ma choć ziarenka racji ;) Reasumując, koleżanka nie dotrzymuje Ci kroku i ciągnie w dół, jak to ktoś nade mną ujął.

Gość gość
kolezanka gnebi Cie a nie wspiera, ma Cie gdzieś bo tylko Cie potepia. sama pewnie siedzi i jest na podtrzymaniu finansowym rodziców a udaje wyzwolona i niezależna. takie zawsze najwięcej umoralniaja, a same swojego nie widzą. osiagnij w życiu to co Ty chcesz a z nia się przestań zadawac bo i tak to kiedyś nastąpi.

Gość gość
Bardzo dobrze że się kształcisz jak najwięcej. Jesteś jeszcze młoda, jak nie teraz to kiedy. Nie lubię ludzi którzy myślą stereotypami, np.: studia 19-24 a inny schemat jest dziwny. Na zachodzie ludzie studiują po 30tce i to normalne, nikogo nie dziwi.

Gość gość
Jeśli chodzi o maminą spódnice to sprawa wygląda tak że mama od roku nie pracuje jest po operacji kręgosłupa i siedzi w domu. Więc ja chodzę z nią na zakupy żeby nie dźwigala na spacer z psem też chodzi ze mną bo siedzieć w domu też nie jest fajnie. Ma koleżanki, które pracuja i rzadko kiedy mają czas i siłę żeby z nią spacerować więc wychodzi ze mną albo ja idę z nią. Biegam rano to mama idzie ze mną bierze kijki i też ćwiczy. Więc nie wydaje mi się że mam jakiś chory układ z nią tylko to chyba zwyczajna troska...

Gość gość
a to wiele wyjaśnia. Czyli kawał p***y z tej Twojej koleżanki :) Co myślisz po przeczytaniu komentarzy? Będziesz dalej utrzymywać kontakt z taką "przyjaciółką"?

Gość gość
serio cenzurujecie słowo p i n d y?

Gość gość
Po drugie dziwi się, że spędzam więcej czasu z mamą jak ona sama go dla mnie nie ma a jak ma to ucieka po godz do chłopaka a całe spotkanie ze mną z nim SMSuje :/ znam ją od 16 lat więc ciężko będzie z dnia na dzień urwać kontakt po prostu go ograniczę do absolutnego minimum.