Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seks a ciaza zagrozona, mozna czy nie??

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 22 tc, przez około miesiąc miałam skurcze macicy, brałam kursuje, musiałam leżeć. Teraz mniej więcej od dwóch tygodni jest ok, skurcze już się nie pojawiają... Zastanawiam się czy możemy już wrócić do współżycia, czy nadal może to stwarzać jakieś zagrożenie...

Gość gość
Miało być ze brałam luteine

Gość gość
Jak można uprawiać seks z ciężarną, jak dziecko sie wam urodzi to fagas też będzie mu jeździł k*****m po mordzie? :O

Gość gość
a spytac sie lekarza to nie laska??? na forum chyba lepiej :O

Gość gość
Do lekarza idę dopiero za półtora tygodnia a chciałabym coś wiedzieć wcześniej.. Mogą tu być przypadkiem jakieś mamy które miały podobna sytuacje i mogą się wypowiedzieć w temacie ale jak na razie widzę samo buractwo jak zwykle...

Gość gość
Ja przy skracającej się szyjce miałam zakaz seksu, a nawet zakaz podniecania się - powodowało to skurcze. Najlepiej zaczekaj do wizyty i zapytaj lekarza.

Gość gość
Ja miałam podobnie i ważniejsze było dla mnie życie dziecka, niż mój i męża instynkt, a ty jak chcesz, możesz się bzykać, skoro masz inne priorytety.

Gość gość
Absolutnie nie wolno.

Gość gość
Sorry autorko, ale na logikę pomyśl co będzie jak Ci znowu się skurcze pojawią? A po seksie mogą się pojawić, nawet jeśli nie będzie penetracji (w wyniku orgazmu na przykład). Ja rozumiem popęd, ja rozumiem, że się chce, ale do głowy Ci nie przyszło jakie to zagrożenie? Chyba nie chcesz stracić dziecka? To, że skurcze teraz przeszły nie znaczy, że już do końca ciąży wszystko będzie dobrze, choć życzę Ci aby tak było. Tyle, że na ogół im większe dziecko tym większy nacisk na macicę i większe prawdopodobieństwo wystąpienia skurczy i/lub skracania szyjki. Odpoczywaj, nie męcz się, nie podnoś niczego, bierz magnez. I tak co najmniej do 35 tygodnia.

Gość gość
Wytrzymasz te 1,5 tygodnia, serio, lekarz oceni czy brzuch nie jest napięty i czy szyjka się nie skraca. Nie rozumiem twojego podejścia, jakby ktoś Ci tu teraz napisał "no pewnie że można, ja uprawiałam seks jak skurcze minęły i było ok", to poleciałabyś od razu do łóżka? Każda ciąża jest inna i każde komplikacje to potencjalne zagrożenie.