Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 plus i rodzinne

Polecane posty

Gość gość

chciałabym złozyc ale nei wiem czy nam będzie przyznany i może nie ma sensu zawracać sobie głowy, chodzi o ten na 2 dziecko i rodzinny na oboje + zasiłek przysługujący na urlopie wychowawczym on 400 zł. Podobno chcą az dochody za 2014 rok, nie rozumiem dlaczego przecież obecnie mamy 2016. Rodzina 2+2, ja na bezpłatnym wychowawczym maz ma obecnie 2940 brutto ale do 1.10.2014 miał 4 tys. Podpowiedzcie jak to jest bo zgłupiałam.

Gość gość
Chcesz sie nachapac ?

Gość gość
ja też nie ogarniam ,jestem samotną matką ,jedno dziecko,nie przekraczam progu i nie wiem czy zabiorą mi alimenty z FA i rodzinne a zamiast dadzą 500 zł ,czy jak?

Gość gość
no tak strasznie się nachapie ... czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć jak to z tymi dochodami? bo dokumentacji i papierologii jest mnostwo

gośćdziś ja też nie ogarniam ,jestem samotną matką ,jedno dziecko,nie przekraczam progu i nie wiem czy zabiorą mi alimenty z FA i rodzinne a zamiast dadzą 500 zł ,czy jak? X Jak twoje zarobki nie przekraczają progu, to dostaniesz. Nie ma czegoś takiego jak zabieranie alimentów. To jest przyznane przez Sąd i Alimenty z tego co wiem, nie są brane pod uwagę, tylko twoje dochody.

gośćdziś no tak strasznie się nachapie ... czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć jak to z tymi dochodami? bo dokumentacji i papierologii jest mnostwo X Spróbuj, może te dochody będą przeliczane OD 2014 i jak później były mniejsze zarobki, to razem to wzięte, może nie przekroczyć progu.