Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mozliwe jest kochac poprzedniego partnera bedac juz w nowym zwiazku?

Polecane posty

Gość gość

Jestem z facetem który był w czterech związkach, jeden trwał aż 6 lat (wielka miłość). Ja natomiast byłam tylko z jednym facetem i to w sumie nie była jakąś tam wielka miłość. Dopiero kiedy poznałam obecnego partnera naprawdę się zakochalam. Powiedzcie mi jak to jest z ta miłością? Czy jeśli się było w iluś tam związkach to czy każdy następny jest ważniejszy od poprzedniego? W sensie czy poprzednie miłości bledną czy moze z czasem odżywają? Pytam dlatego bo nie mam doświadczenia w tym zakresie, a wiem ze mój partner był niejednokrotnie w związku, w jednej z która był 6 lat był bardzo zakochany ale przez niedopasowanie seksualne musieli się rozstać. Boję się, ze czasami może ja wspominać i żałować ze tak się potoczyły ich losy ze nie są już razem :( Co o tym myślicie? Będąc w obecnym związku zdarza się Wam tęsknić lub żałować ze z poprzednim partnerem nie wyszło?

Gość gość
dziewczyno, nie da się dać jednego schematu bo każdy inny; dla jednego każda miłość jest inna, nowa, najważniejsza dla innego jest w życiu tylko jedna, wielka miłość, a inne są tylko namiastką i bladym cieniem jeszcze inny nigdy nie przeżyje prawdziwej miłości, a wszystkie będą tylko takie... letnie. Ja Ci powiem na swoim przykładzie: poznałem kogoś, to był grom z jasnego nieba i coś jak z książek; byliśmy ze sobą 13 lat, bywało różnie, kilka razy się rozstaliśmy na czas jakiś, aż wreszcie nie jesteśmy razem od lat 4. I wiem, że to była ta jedna, jedyna miłość, na całe życie, a może na kilka wcieleń. Od tego czasu spotykam się z kimś kolejnym, ale to jest takie... słabe, jak herbata drugi raz zaparzona z jednej torebki. A tamtą wielką miłość... kocham cały czas, mimo że wiem, że nie ma już powrotu. I sądzę, że na łożu śmierci to o niej będę wspominał, a nie wszystkich innych które były i będą potem. Tak mi się wydaje, choć kto wie, wciąż mam nadzieję, ze jeszcze będzie mi dane raz się zakochać... A dobiegam 40-tki ;)

Gość gość
Serdecznie Ci dziękuję za Twoje świadectwo, daje do myślenia. Życzę Ci z całego serca aby Ci się udało przeżyć miłość po raz drugi bo bez niej życie traci sens ;)

Tak jak kolega wyżej napisał. Różnie to bywa. Do tego stopnia różnie, że nawet jeśli się było bardzo zakochanym to później ten związek może nie mieć żadnego znaczenia. A może być tak, że taki sobie związek będzie się idealizować, wspominać, wracać, pojawią się uczucia na nowo. Nie ma reguły. Dlatego nie myśl o tym.

Gość gość
Byłam bardzo zakochana, natomiast obecna miłość przebiła poprzednią. Być może poprzednia nie była miloscia, nie wiem.. Mam jednak nadzieję, ze obecna będzie ostatnią.