Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój patent na wkładki laktacyjne

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, może komuś się przyda taka podpowiedź. Podczas świąt z moich piersi zaczęła obficie wyciekać siara, tak że zabrudzała stanik i bluzkę. Na początku w stanik włożyłam chusteczkę, papier toaletowy, ale nic nie pomogło, przeciekało i się przesuwało. Wtedy wpadlam na pomysł, aby przeciąć na pół wkładki higienicznie i przykleić do stanika. Udało się! Uzyskałam zamierzony efekt ;) Nie twierdzę, że ten pomysł jest genialny, ale może kiedyś którejś pomoże ;) A może Wy macie jakieś fajne patenty? Podzielcie się :)

Gość gość
fajne, ja akurat nie mialam siary :P

Gość gość
A dlaczego nie mialas wkladek laktacyjnyxh?

Gość gość
Pomysł fajny, ale wkładki laktacyjne też przecież można przykleić? :) Ale z Twojego pomysłu skorzystam bo mi się akurat wkładki laktacyjne skończyły

Gość gość
gość dziś Bo to był mój pierwszy tak intensywny wyciek siary, wcześniej to było dosłownie kilka kropel w nocy, więc nic nie stosowałam. A sklepy pozamykane w święta, więc nie mogłam zakupić wkładek. x gość dziś tak wiem, ale właśnie o to chodzi, że nie miałam wkładek laktacyjnych ;) Cieszę się, że mój pomysł się komuś przyda ;)

Gość gość
w sumie fajny pomysł i tańszy niż wkładki laktacyjne :D Ciekawe jak posłużą w trakcie karmienia.

Gość gość
macie jakieś inne fajne patenty? Lubię takie rzeczy, pomysly z głową :)

Gość gość
upo

Gość gość
Ja kupiłam w aptece muszle laktacyjnie. Nie używam w ogóle wkładek, bo nie muszę. Jedynie podczas karmienia leci mi mleko z drugiej piersi - wkładam wtedy muszlę, do której spływa mleko a po karmieniu przelewam do pojemniczka do przechowywania mleka. Wieczorem daję starszakowi do kolacji - ma 3 lata i jest alergikiem. Przez dobę zbiera mi się ok 100 ml mleka.

Gość gość
12:20 dobry pomysl z tymi muszlami. Ja uzywam wkladek ale pomysle nad twoim patentem

Gość gość
A te muszle nie zniekształacaja piersi? nadają się na wyjścia czy raczej tylko na domowy użytek?

Gość gość
Wieczorem daję starszakowi do kolacji - ma 3 lata i jest alergikiem. Przez dobę zbiera mi się ok 100 ml mleka. -----RZYGAM :O :O :O Mężowi też lejesz swoje mleko do kawy? OHYDA :O

Gość gość
gość dziś a ty sobie do kawy nie wyciskalas/

Gość gość
też mam starszaka alergika i w planie dawać mu moje mleko. Tym bardziej że skazy dostał dopiero na mm.. Nie wiem co w tym takiego obrzydliwego. PS jak mąż będzie chciał to może się poczęstować :)

Gość gość
To ja od muszli. O rzyganiu nie skomentuję. Niestety muszle pod bluzką widać, więc na wyjścia się nie nadają chyba że pod jakiś luźny sweter. Ja zarówno w domu jak i poza nim wkładam muszlę tylko na czas karmienia i zaraz wyciągam i przelewam. Tak w ogóle to w komplecie są dwie a ja i tak używam tylko jednej póki co. Nawet to wychodzi bardzo ekonomicznie, bo to jakby wkładka wielokrotnego użytku, myję ją i raz dziennie wyparzam. Żałuję że nie słyszałam o muszlach przy pierwszym dziecku. Usłyszałam o tym dopiero niedawno od koleżanki, która ma jednego maluszka i te "zlewki" z całego dnia mrozi, dzięki czemu ma większy zapas mleka (poza tym odciągniętym laktatorem) jak w weekendy idzie na podyplomówkę. Nic się nie marnuje :)

Gość gość
Wieczorem daję starszakowi do kolacji - ma 3 lata i jest alergikiem. Przez dobę zbiera mi się ok 100 ml mleka. -----RZYGAM Mężowi też lejesz swoje mleko do kawy?OHYDA  Xxx Yyy no wiesz moim zdaniem nie mniej ohydne niż mleko od jakieś śmierdzącej krowy z chlewu. Xx zgłębię temat muszli! ja starszakowi odciągam, to może i z muszli skorzystam. Jakąś konkretną firmę polecasz?

Gość gość
up and down