Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milion333

po kawie senność i zmęczenie

Polecane posty

Gość milion333

nie jest to wyjaśnione, ale kawa działa moczopędnie, wypłukuje trochę wapń, magnez i silnie zakwasza organizm. Niedostateczny efekt kawy(dla niektórych) można zneutralizować przez #wypicie szklanki wody lub wody mineralnej z wapniem i magnezem, #zażywanie magnez + wit. B6(wapń, potas), #zdrową dietę z warzywami(np. brokułami) #wypicie czasem wody z reguły nie więcej niż łyżeczką sody spożywczej,uwaga przy nadciśnieniu. To wymaga społeczmego badania. Zakwasza mięso, cukier, kawa, Cola, słodziki, Odkwaszają warzywa, cytryny, maliny, arbuzy, ksylitol, kadza jaglana i inn., soda oczyszczona*. BTW trzeba się czasem wyspać.

Myślę, że to nie po kawie, ale po stresie. Warto rozpocząć walkę z tymi objawami. Ostatnio tutaj http://mangopress.pl/jak-walczyc-ze-stresem/ znalazłam artykuł, który podpowiedział mi jak skutecznie pozbyć się stresu. Nasz organizm potrzebuje wypoczynku i relaksu, a nie ciągłej pracy (oczywiście dieta tez ma tutaj znaczenie).

Gość gość
kawa wypłukuje wapń, magnez, potas, jest moczopędna, czyli nie wskazana na upał i na serce. Piję dobrą kawę. Kawa powoduje też stres. Ale okazuje się że najważniejszy jest chyba poziom cukru- początkowo go podwyższa jak bułka i słodycze, a później obniża. Wydaje się że wiem co może być na to, Morwa Biała Forte odpowiednik w tabletce 6 Gramów Morwy. Zachęcam do testowania(sic!) i robienia poziomu cukru na czczo i po glukozie. Słabiej podobnie działa czekolada