Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To nieprawda że mama ma większe szanse widzieć dziecko niż teściowa

Polecane posty

Gość gość

Powiem wam na moim przykładzie. Mi sie wcale nie chce spotykać często z teściową, ale moje dziecko się często z nią widzi, nawet o wiele częściej niż z moją mamą. Dlaczego ? Prosta sprawa. Mój mąż często odwiedza swoją mamę i prawie zawsze chętnie też zabiera ze sofbą małego a ja wtedy zostaje w domu i mam czas dla siebie, a więc jeszcze korzystam na tym. A wiec wniosek taki, o ile teściowa jest osobą odpowiedzialną i mąż ma z nią bliski kontakt to dziecko może tak samo albo nawet więcej czasu spędzać z teściową, z kolei ja kiedy mam ochote swoją mame odwiedzić to ja wtedy zgarniam ze sobą dziecko. To wszystko zależy tak naprawdę od chęci męża. Wyjątkiem są tylko sytuacje gdy teściowa wykazuje się nieodpowiedzialnością to wtedy jest to uzasadnione, ale wydaje mi się że mało kto taki jest, większość ludzi jednak ma jakiś elementarny rozum i zalezy im na wnuczku więc krzywdy mu nie zrobią.

Gość gość
To prawda Czytałam badania o tym Zazwyczaj najmniej związany z wnukiem jest dziadek ze strony ojca, a najbardziej babcia ze strony mamy. Prawa biologii. Ten pierwszy może wcale nie być prawdziwym dziadkiem, a ta druga jest pewna, że to jej krew.