Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Figaroo

Tanie podróżowanie. Różne sposoby

Polecane posty

Jakie macie sposoby, aby zmniejszyć koszty podróży? Ja najczęściej szukam tanich noclegów. Na bookingu są fajne hotele, ale Airbnb jest zdecydowanie tańsze i oferuję zniżki na pierwszą rezerwacje - 75zł https://www.airbnb.pl/c/botlowski?s=8 Często też używam porównywarek cen biletów lotniczych jak skyscanner. Macie jakieś inne sposoby?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Niestety,tutaj nie ma z kim porozmawiać.

Gość Manioszka
Ja nie lubię bookingu ani airbnb, bo traktują ludzi jak cyferki w statystykach. Wolę bookapart.com - bo oferta równie spora, ceny dobre, a obsługa klienta niezwykle profesjonalna i miła.

Gość gość
takie sklepy to fajne sa na necie mozna wszystko kupic tam 888 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

Gość gość
Rowerem, spać a namiocie na dziko, jedzenie z marketów gotowac na ognisku. - to najtańsza wersja samowystarczalna. taniej, a własciwie za darmo - to spac u ludzi i u nich jeść.

Gość Paulina789
Ja korzystałam z bookingu, teraz zaczęłam z bookapart. Można negocjować ceny, rezerwacje przebiegają sprawnie i nie miałam jeszcze z tym serwisem problemów.

Gość gość
Wielu z nas wydaje się, że podróżowanie poza granicami kraju jest zarezerwowane tylko dla najbogatszych. Myślenie w ten sposób to błąd! W zeszłym roku spędziłem tydzień w Norwegii wydając na cały wyjazd 153 zł! Dam Ci kilka wskazówek, jak przygotować się do niskobudżetowej podróży, które znajdziesz w niżej podanym linku http://www.turystyka24h.pl/turystyczne_jak-przygotowac-niskobudzetowa-podroz-5-skutecznych-porad-6387.html

Gość gość
tania podróż zaczyna się od taniego przelotu/przejazdu. Warto wiedzieć gdzie szukać tanich biletów. Jeżeli mowa o tanich biletach lotniczych to najlepiej szukać ich na eloty.pl Na głównej stronie jest specjalna wyszukiwarka bardzo prosta w obsłudze :) Wiadomo, że trzeba też szukać takie bilety stosunkowo wcześnie a nie na ostatnią chwilę

Gość TurystaZPolski
Mój sposób na tanie podróżowanie i przeżycie przygody to autostop. Koszty transportu zostają ograniczone do minimum i przy okazji możemy poznać nowych i ciekawych ludzi. Bookowanie biletów odpowiednio wcześniej, gdy są w promocyjnych cenach lub szukanie noclegu, który nie pogrąży budżetu. Fajne ciekawostki i porady znajdziecie również tuta: http://www.alpina.turystyka.pl/

Gość gość Majka
Polecam polskalata.pl znajdziesz tam nie tylko tanie hotele ale także bilety lotnicze i wynajem samochodów :) Ja z polskalata.pl byłam już w Chorwacji, Paryżu i Amsterdamie:) POLECAM!

Gość gość
Jest dużo miejsc które można odwiedzić po taniości ;) wejdź na blogi podróżnicze np ten: http://mojpunktwidzeniablog.com/ gdzie znajdziesz podpowiedzi na to co zwiedzać i jak aby było tanio. Myślę, że warto poczytać :)

Gość lessa
promocje na loty/autobusy/pociągi plus BookApart albo Trivago

Gość gość
Widzę, że ktoś wspomniał już o portalu eloty.pl a miałam właśnie o tym pisać :P Generalnie również uważam, że najlepiej jest oszczędzać na przelocie bo to jednak jedna z najdroższych rzeczy kiedy planujemy wakacje. A na tym portalu tanie bilety to chleb powszedni. Najlepsze jest to, że mają ogromny wybór przewoźników a dla mnie jest to bardzo istotne w obecnych czasach :)

Gość gość
Ja też polecam noclegi u osób prywatnych. Często podróżujemy ze swoim mężem i nocujemy u lokalsów. Oferty noclegów wyszukujemy na portalu airbnb, można dość tanio coś znaleźć. Szczególnie nowi mają rabat 85 zł na start. To zawsze pozwala zaoszczędzić. Można o airbnb poczytać więcej w necie np tu http://www.okazyjny.net/2016/07/zyskaj-znizke-70-z-na-podroz-od-airbnb.html

Eurobus jest fajnym rozwiązaniem. W wiele miejsc, np. za granicę jest się prościej dostać niż samoloetem czy pociągiem. No i jest taniej. Na ich www jest fajna wyszukiwarka połączeń, w kilka sekund można sobie wybrać to, co nas interesuje.

Gość brioshka
promocyjne loty plus bookapart i booking

Gość gość
Pomocny może być Meteor ( www.meteor24.pl ). Dużo ofert publikują, raczej są one dość rzetelnie opisane, nie brakuje fotek i to profesjonalnie zrobionych a nie ośrodka od strony elewacji wyłącznie...:P Mają spory rozrzut cenowy, także jeśli ktoś chce znaleźć coś za mniejsze pieniądze to powinno się tutaj udać, podobnie jak w sytuacji gdy dla kogoś cena może być wyższa.