Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

plamienie podczas tabl.placebo, czy brac nowa paczke?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny mam pytanie, zaczelam brac 1 opakowanie lesiplus od 1 dnia miesiaczki,to moje 1 tabetki anty. przy 3 tabletce placebo (biore rano ok 7) dostalam okres. nie wiedzialam co robic i na drugi dzien wzielam 4 tabletke placebo, na nastepny dzien rozowa z nowego opakowania. . i przy tej 1 rozowej z drugiego opakowania uprawialam seks z chlopakiem :( teraz czytam i patrze ze powinnam przy miesiaczce wziac rozowa, ale jak ja mialam ja wziac w 1 dzien miesiaczki skoro dostalam okres po wzieciu placebo rano,a okres dostalam po poludniu! a teraz wychodzi na to, ze wzielam nowa 1 rozowa podczas 3 dnia okresu. szlag by to trafil. jednak ciazy raczej nie powinno byc, skoro seks w okresie i po braniu regularnym tabletek. czytalam, ze jest sie chronionym od razu, tylko ze jak sie nie wezmie od 1 dnia okresu to potem trzeba sie wstrzymac. kurde.... powiedzcie mi czy zrobilam zle i czy jest opcja bycia w ciazy ;/ jakie to m skutki na moj organizm, chce wiedziec jak najwiecej i jak zachowac sie na przyszlosc..

Gość gość
a jak dzwonilam do ginekolog to nie odebrali ;/ wiec wzielam tabl...

Gość gość
Pierwsze czytanie z rozumem a potem ruchoanie

Gość gość
nic z tego nie rozumiem , strasznie namieszalas , opisz to jeszcze raz , czemu pytasz czy brac nowa paczke ?

Gość gość
Juz mowie. Zaczelam brac swoje pierwsze tabletki anty miesiac temu, rowno z pierwszym dniem miesiaczki. Lesiplus 24+4. Przy 3 tabletce placebo dostalam okres. Nie wiedzialam co robic, dzwonilam do ginekolog ale dziwnym trafem nie odbierala. Wiec na nastepny dzien wzielam 4 tabletke, ostatnia z tej paczki. I wczoraj, czyli dnia kolejnego, wzielam 1 tabletke rozowa z nowej paczki. Okres mam dalej. Boje sie, bo to 3 dzien okresu juz byl... I teraz nie wiem, jakie beda tego skutki no i w dodatku boje sie ze moge byc w ciazy, gdyz mialam stosunek.

Gość gość
A i czytalam bardzo duzo na ten temat! I na ulotce, w internecie. Nigdzie nie jest napisane, ze jesli dostane okres w trakcie placebo to mam przestac brac placebo i zaczac nowa paczke! Do cholery... Szukalam wszedzie informacji i kazda kobieta ma inny problem i kazdy inaczej pisze. Poza tym, trzecia tabletke pacebo mialam wzieta o 7 rano, okres dlstalam po poludniu. Wiec bylto juz 1 dzien okresu, i kiedy mialam wtedy wziac ta rozowa z nowej paczki? Dla mnie to wszystko jest malo zrozumiale... ;/

Gość gość
masz przyjac cale opakowanie tabletek i zaczynasz kolejne i nie ma znaczenia czy krwawienie sie skonczylo czy trwa nadal , czego nie rozumiesz ? jak wzielas placebo to kolejna tabletke bierzesz na drugi dzien , masz nawet dni tyg na tabletkach

Gość gość
czyli zrobilam dobrze? bo wszedzie jest napisane ze z 1 dniem miesiaczki nowe opakowanie... i to mi zawrocilo w glowie totalnie... ;/ zastanawialam sie jak to zrobic, no bo dostajesz okres a wzielas placebo np rano. DZIEKUJE ci naprawde, to moje pierwsze tabletki, ginekolog nie odbierala i nie wiedzialam co robic. dziekuje jeszcze raz

Gość gość
jeszcze raz , jest napisane ze 1 tabletke masz przyjac pierwszego dnia okresu rozpoczynajac 1 opakowanie tabletek , i bierzesz kazdego dnia 1 tabletke , konczysz opakowanie i zaczynasz kolejne , rozumiesz ? wazne jest to ze jak zaczynasz brac tabletki wziasc 1 w 1 dniu okresu .

Gość gość
czyli zawsze biorac te tabletki koncze stare zaczynam nowe nie zwazajac na miesiaczke.dobrze, juz wszystko rozumie, czyli zrobilam dobrze. bardzo sie balam, ze trzeba za kazdym razem z 1 dniem i jestem jakis ufolud ze dostalam w trakcie 1 paczki. cale zycie mialam okres rowno po 31 dniach, zawsze wszystko regularnie co do godziny prawieze. dziekuje naprawde :)

Gość gość
tak konczysz stare opakowanie i zaczynasz nowe i tak co miesiac , 1 tabletka dziennie .

Gość gość
To nie jest miesiączka,lecz tzw.krwawienie z odstawienia. Wynik spadku spadku hormonów (tabletki placebo to tylko cukier, bez hormonów). Gdybyś przyjmowała tabletki typu 21 w tym czasie miałabym po prostu 7 dni bez pigułek. Twoje są łatwiejszą formą, bo łykasz piguły bez żadnych przerw, dzięki temu trudniej o pomyłkę. W ulotce zapewne wszystko masz opisane...