Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety protesują przeciwko całkowitej aborcji ale śmieszy mnie to że

Polecane posty

Gość gość

Zobaczcie dziwną rzecz: teraz tłumnie kobiety wyszły na ulicę protestować przeciwko aborcji (OK dobzre robią, rozumiem je), ale co mnie śmieszy i dziwi to to, że jak podniesli im wiek emerytalny do 67 to jakoś wszystkie siedziały cicho :D Nikt na ulicę nie wychodził protestować, a teraz pieprzą o tym, że są torturowane :D Czyli co, podniesienie im wieku do 67 lat podczas gdy wiekszość 50 latek nie może znaleźć żadnej pracy, ale to nie była tortura, nikt na ulicę nie wyszedł, a jak PIS chce zabronić aborcji to zaraz tłumy wyszły i mordy drą :D

Gość gość
Bo każda rozumna, normalnie myślaca kobieta wie, że podniesienie wieku emerytalnego jest konieczne i że każda kobieta ma prawo decydowac o własnych brzuchu.

Gość gość
ja jestem kobieta, tylko nie rozumiem dlaczego w ogóle wiek emerytalny u kobiet i mezczyzn był rózny? Zawsze byłam za tym, zeby były równe, bo kobiety zyja dłuzej, i im tym bardziej jest potrzebna porzadna emerytura, a zeby ja wypracowac, to trzeb pracowac dosc długo. Co jest mniej skomplikowane u kobiet w póznym wieku, bo one rzadziej pracuja ciezko fizycznie, i mogłyby pracowac równie długo jak faceci, co najmniej. Wiem, chocby z tego forum, ze wiele kobiet ma podobne zdanie

Gość gość
Do 15:27.... Serio? I gdzie masz to rownouprawnienie? Widzialas kobiete ktora jest mezczyzna? Taka co ma tyle samo sily co facet? Faceta ktory rodzi dzieci? I Ty tak serio? Bo ja sobie nie wyobrazam I pracowac I rodzic dziecko.....albo albo...! Nie jestem robotem....podczas gdy facet tylko sobie idzie do pracy I ma wyje/bane na wszystko. Polki maja nature niewolnic.....same sobie robia pod gorke!!!! A tak poza tym ta cala idea rownouprawnienia byla o tym, zeby kobieta miala wybor czy chce pracowac czy tez nie, zeby miala taka mozliwosc.....a nie tak jak teraz PRZYMUS ! A faceci tylko korzystaja. Ladne mi rownouprawnienie!!!!

Gość gość
Kobiety w Polsce nie maja przymusu pracy. Chyba tak jest we wszystkich krajach UE.

Gość gość
Faceci też nie maja przymusu pracy. Jest równouprawnienie.

Gość gość
Chca calkiem zakasac oborcji bo licza na uchodzcow ze beda g****ic Polki I poprawi sie przerost nowych niewolnikow. I pisze to jako kobieta I wcale nie jest mi do smiechu. Podwiazania jajnikow jest w PL nielegalne podczas gdy facet moze sobie zrobic wazektomie. Jakos nie widze, zeby sie do tego garneli, wola zeby kobiety sie truly I rodzily niechciane dzieci. W doopie mam ta wieczna torture kobiet I decydowania o ich doopie, jakby same byly niepelnosprawne umyslowo!!!! Ze tez urodzilam sie kobieta......kara za zycie!!!!

Gość gość
Teoretycznie przymusu nie ma, ale w praktyce wyglada to inaczej. Kobieta niepracujaca jest pietnowana w spoleczenstwie.....no ale przeciez przymusu nie ma!!!

Gość gość
Mężczyzna też jest piętnowany jak nie pracuje.

Gość gość
jest pewna różnica pomiędzy paroma dodatkowymi latami pracy, a wychowywaniem kogoś przez 18 lat, kogo w dodatku nie chcesz wychowywać

Gość gośćKobieta
Od tego jest facet, zeby pracowal.....tak bylo jest I bedzie......I natury nie zmienisz. Kobiety zajmowali sie wszystkim innym.....a teraz jeszcze I'm dolozyli prace zarobkowa. Co wy k**** myslicie ze ja jakims cyborgiem jestem?????

Gość gość
Do 15:27.... Serio? I gdzie masz to rownouprawnienie? Widzialas kobiete ktora jest mezczyzna? Taka co ma tyle samo sily co facet? Faceta ktory rodzi dzieci? I Ty tak serio? Bo ja sobie nie wyobrazam I pracowac I rodzic dziecko.....albo albo. x x ja w ogóle nie rozumiem o czym ty teraz piszesz?? Co maja dzieci do wieku emerytalnego? Jesli wiekszosc kobiet ma w zyciu przerwe na wychowanie dzieci, trwajaca kilka lat, to tym bardziej chyba powinny pracowac do 67 r. ż. jak faceci, bo organizm jest mniej wyeksploatowany, oraz zeby zarobic na konkretna emeryture. Przymusu pracy nikt nie ma, mozna nie pracowac i zyc z zasiłku celowego 400 zł ... lol

Gość gość
Nie musisz pracować. Nie ma przymusu. Nikt nie musi pracowac.

Gość gość
te awantury z przerywaniem ciązy ciągną się już od 1989 roku, co jakiś czas wybucha wielkie darcie mordy na ulicach i to nie ma końca. oczywiście te całe protesty nic nie zmieniają bo każda może usunąć za pieniądze.To już trwa 27 lat , juz teraz kolejne pokolenie kobiet protestuje, niektóre nawet się jeszcze nie urodziły jak były pierwsze protesty. Mnie to trochę bawi przyznam szczerze, czytam te kłótnie na twiterze, tam ludzie gorączki dostają od kłótni, jakieś aktywistki zaangażowane tak że świat im to przysłoniło, drudzy dają foty porozrywanych płodów i piszą mordercy, normalnie jatka , awantura, bitwa i wojna.

Gość gość
Najwiecej o zakazie aborcji krzycza faceci I stare babcie, ktorzy z ciaza maja najmniej wspolnego. Najwyzszy czas skonczyc z tym, zeby nam samce mowili co mamy ze swoim cialem robic. Proponuje od uciecia sexu....

Gość gość
Ludzie protestują przeciwko ograniczaniu ich wolności, wolności które maja obywatele innych krajów. Tuż obok.

Gość gość
To są idiotki z lemingogradu. Ciąża i aborcja nie dotyczy każdej kobiety natomiast wiek emerytalny to ważną sprawa. Ale te idiotki sa manipulpwane przez zachsnie media,które by chciały aby Polki usuwaly ciążę,pracowały za 5 zł za godzinę do 80 roku,życia albo do śmierci.

Gość gość
w normalnych krajach aborcja jest refundowana, nie trzeba za to płacić 2 tysięcy złotych plus koszty dojazdu do kliniki na Słowacji :O

Gość Michał121212
Aborcja nie powinna byc zakazywana, bo jak ktos jest tak glupi ze chce popelniac genetyczne samobojstwo i mordowac wlasne dzieci to ich sprawa. :)

Gość gość
Znowu złe są zachodnie media. Jak za komuny. Naprawde się tego nie wstydzicie, tzn takich okresleń rodem z komuny?

Gość gość
Aborcja to usunięcie zygoty/płodu a nie dziecka.Komu to przeszkadza nie powinien tego robić. Ale dlaczego zakazywać reszcie?

Gość gość
To są idiotki z lemingogradu. Ciąża i aborcja nie dotyczy każdej kobiety natomiast wiek emerytalny to ważną sprawa x x sama jestes idiotka, reforma była konieczna, to ja moge napisac, ze ty bys chciała pracowac 0 lat i miec emeryturę 3 tys. Ludzie w Polsce zawszse myslą, ze kasa leci jak manna z nieba, a rzad ma im DAC! Jak nie wyproacujesz emerytury, to na starosc nawet 5 zł na dzien mozesz nie miec, a nie tylko za godzine. Za 30 lat co trzecia osoba w Polsce będzie emerytem

A i dodam jeszcze ze jak jakas chce sobie abortowac swoje durne geny to tylko z wlasnej kieszeni bo ja do morderstwa nie mam zamiaru sie dokladac. :)

Gość gość
Masz rację. Ale my tu nie o morderstwach a o aborcji. To nie ten temat.

Gość gość
Boshe jak ja kocham Polske hahaha. Nikt mnie nie zmusi do rodzenia dziecka ktorego bym nie chciala. Ja zdecyduje o tym, nie jacys krzykacze.....wiekszosc faceci. Won od mojego brzucha. Co do emerytury,.......brzydze sie praca, to zwykly system niewolniczy. Niedlugo juz wracam do tego kochanego polskiego k***idola I nie zamierzam pracowac w ogole. Na szczescie zrobilam sporo kasy za tzw granica a I rodzice zadbali o to, zebym miala dobra przyszlosc.....ziemia, nieruchomosci itd..... Poza tym mam zamiar moze nawet wyjsc za maz I niech mnie maz utrzymuje, jak chce miec rodzine....jak nie, to ok....dzieci sa moje I niech szuka darmowego inkubatora. Tak sie to drogie panie zalatwia.....a nie jak wy. Bierzecie sobie nieudacznikow, ktorzy nie potrafia zarobic na rodzine, same zapier***** w pracy, bo nie starcza, potem bezplatnie na kilku etatach w domu, a na koniec facet was zostawia dla mlodszej, bo sie zuzylyscie.....dobrze ktos tu pisze, same sobie pod gorke robicie, a faceci sie tylko ciesza, ze juz nic nie musza

Gość gość
mniej więcej do drugiego miesiąca płód nie ma jeszcze wykształtowanego mózgu. taka powinna być granica dla aborcji. usuwa się w ten sposób lata cierpień, wyrzeczeń i zapewne biedy kobiety, bo przecież tatuś nie wychowa...

Gość gość
widocznie wolą być dymane przez państwo i tyrać do 67 roku życia jak nie dłużej, przecież ZUS jest już bankrutem

Gość gość
mózg funkcjonalny to ok 5 miesiąc. dlatego dla bezpieczeństwa aborcja jest dozwolona w normalnych krajach do końca trzeciego miesiąca.

Gość gość
zus nie jest bankrutem. doucz sie.

Gość gość
Jestem za prawem do aborcji dla kobiet......choc sama bym sie temu nie poddala. Jak uwazacie ze nie macie sumienia, to tego nie zrobicie, ale po co zakazywac innym kobietom o decydowaniu o sobie? Porabalo was????