Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o rade moja 2,5 letnia corka mowi przez nos.

Polecane posty

Gość gość

Byla przeziębiona ze 3 razy w zyciu nigdy antybiotyku. Od tygodnia cos jej jest. Mówi przez nos ale katarkiem nic nie ściągam-dodatkowo jakby miała tam spuchnięte w środku bo slabiej ciągnie. Zaczela od tygodnia(pokrylo się to z mowieniem przez nos) chrapać. Od 3 dni daje zyrtec 2x10 kropli dziennie. Nic nie pomaga. Idziemy do laryngologa pod koniec kwietnia. Od czego to może być? Mala na nic innego sie nie skarży nie chorowala nigdy poważnie nie miała zapaleń ucha czy oskrzeli. To może być alergia?? W tamtym roku latem nic nie bylo- tylko ze przeprowadziliśmy się za miasto jesienią a tamto lato bylo jeszcze w bloku. Czy to może być od pyłków??

Gość gość
do laryngologa

Gość gość
Ide. Zapisalam sie wizytę mamy za 3 tygodnie-pod koniec kwietnia. AL martwię się to pytam. Boje sie ze to migdal. U laryngologa bylysmy ostatnio jesienia(chodziłam czyścić uszy) i wszystko bylo ok.

Gość gość
zapalenie błony śluzowej nosa, moja miała to samo ,jest alergikiem

Gość gość
na migdał za wcześnie, musiałaby przechodzić anginy może ma katar, ale spływa po gardle a nie wychodzi na zewnątrz mój syn ma takie katary często

Gość gość
Moze mysli ze jest Miranda Sings?

Gość gość
Polipy w nosie

Gość gość
Miranda Sings!!! :D

Gość gość
A jak jej pomoc? Dotrwam do wizyty. Ale moglan cos dawac. Na razie spronowalam zyrtec od kilki dni ale niewiele daje. Krople poduszke olbasem widac ze lepiej oddycha. Raz wpuscilam nasivin na noc ale nie pomoglo na dlugo bo rano znow zatkane. Psikam tylko sterimarem.

Gość gość
"na migdał za wcześnie, musiałaby przechodzić anginy" nie wiem czemu "za wcześnie", u mojego przerośnięty trzeci migdał objawił się jak synek miał 4 lata wprawdzie więc nie wiem kiedy najwcześniej, ale anginy? Synek nigdy nie miał anginy, problemy z gardłem w ogóle rzadziej niż my, tak samo jak nigdy nie miał problemów z uszami, ze słuchem. A przerośnięty trzeci migdał ma. Objawy to właśnie mowa nosowa, chrapanie- bywał też bezdech, do tego w czasie snu, a bardzo często również w dzień, siedzenie z otwartą buzią. Objawy alergii owszem, ma, chociaż żadnej alergii nie zdiagnozowano, ale objawy przerośniętego migdałka ma cały okrągły rok. Leki zapisane przez laryngologa nie pomagają, wycinać nie chcą bo właściwie powikłań zdrowotnych nie ma, uszy ok i w ogóle mimo że przedszkolach, choruje minimalnie. Za to pomógł wyjazd na wakacje, po 5 tyg. dziecko wróciło zdrowe, mówiące pięknie i wyraźnie, bez chrapania i gapowatej, otwartej wiecznie buzi, co z tego jak kolejne kilka tygodni w naszym mieście smogu wszystko to zepsuło.

Gość gość
nie doczytalam wieku.

Gość gość
Przeciez jest Zyrtec dla dzieci, a nawet niemowlat (w plynie). Co wy pitolicie? Ale po co od razu podejrzewac alergie. Moze zwykla infekcje ma. U mnie cala rodzina ma teraz katar, a nikt nie ma alergii. Wszyscy sie pozarazali od malej, ktora przywlokla syfa z placu zabaw. Kobieto nie diagnozuj sie na forum!

Gość gość
owszem jest, ale to sie podaje tylko po konsultacji z lekarzem, ktory ustala dawke.

Gość medicusDCL
Dzień dobry, katar, mówienie przez nos, bezdech senny, czy chrapanie wszystkie te dolegliwości mogą mieć różne przyczyny. Leczenia na własną rękę zazwyczaj przynosi ulgę na jakiś czas, natomiast choroba może się rozwijać dalej. Rekomendujemy konsultację ze specjalistą, który przeprowadzi odpowiednie badania i zaleci skuteczną metodę leczenia. Kontakt do naszej Kliniki znajdą Państwo na stronie www.medicusdcl.pl .