Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja4523

Wiszenie i zasypianie na piersi

Polecane posty

Gość Kaja4523

Mam pytanie. Moja corka ma 4 miesiace. Nadal przy kazdym karmieniu zasypia, dlugo pije do godziny, nieraz 1,5. Kiedy to sie unormuje? Corka kolezanki jest 3 miesiace starsza i najada sie w 10 minut. Czy to norma czy moze tylko u nas tak jest, poradzcie prosze.

Gość gość
Takie masz dziecko. Pewnie będzie już cały czas tak jadło. Może po prostu mająca się w 10 min a potem pierś traktuje jak smoczek. Ot tak bywa przy karmieniu piersią

Gość gość
Ja miałam odwrotną sytuację. Moje dziecko od urodzenia jadło max 5 min i też się bardzo martwiłam... Co do zasypiania przy piersi, to teraz ma 7 miesięcy i nadal czasem zasypia. Dziecku pierś kojarzy się z bliskością, błogością więc nic dziwnego, że zasypia. Nie ma co porównywać dzieci. Mojej koleżanki dziecko do 18 miesiąca wisiało ciągle przy piersi, ona z tym walczyła ale nie dało się, bo był ryk.

Gość gość
Najada się w 10 min ma być powyżej ;)

Gość Kaja4523
No to mnie nie pocieszylyscie. Pewnie tak jest ze piers to dla niej smoczek bo ona ich w ogole nie chce, od malego wypluwala i krztusila sie jak dostala. Trudno, do 6 mca sie przemecze a potem odstawie bo tak funkcjonowac na dluzsza mete sie nie da.

Gość gość
Mala ma dobre przyrosty? Moze zamast odstawiac sprobuj unormowac jakos kp. Jakby to byl noworodek to inaczej ale u 4m kp nie powinno trwac ponad h. Chyba, ze dziecko pije krotko, przysypia, znowu popije i przysypia. W takim wypadku budz ja na kp i odkladaj lub daj smoczka jak jest najedzona.

Gość gość
O ile Ci się uda szybko odstawić... ja odstawiam już 2 miesiące i dziecko się nie daje tak łatwo

Gość gość
U mnie jest to samo ma 3 miesiace, nie chce smoczka. Jak narazie wazy ponad 6 kg a ur sie 2900 =p wiec chyba pokarm jest ok

Gość gość
Chcialam odstawic ale nie wiem czemu woli cyca od butli...

Gość Kaja4523
Przyrosty ma b.dobre. waga urodzeniowa 3,990kg, obecna okolo 8 kg. Wlasnie nie budzi sie, je powiedzmy z 20 minut i zasypia ale podczas tego snu trzyma sutek i ssie jakby pila dalej. Jak ja obudze to placze i trzeba znowu przystawiac. Aj...

Gość gość
Moja klusia to w ogóle usypiała z cycem w buzi. Ale przez dzień to nie pozwalałam jej długo jak usunęła to do wózka. Zato wieczorem spala z nami wiec pierwsze pojadła potem się poprzytulala aż biedna cała mokra usypiała przy tym cycku ale budziła się tylko 2 razy w nocy. Wiec wolałam z nią poleżeć dłużej niż potem budzić się co 1-2 godziny.