Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Uważam że mamy obecnie dobrą ustawe dot. aborcji

Polecane posty

Uważam że aborcja jest zabijaniem i złem, chociaż nie równa się zabiciu urodzonego człowieka i nie powinna być karana tak samo surowo, no i oczywiście powinny być wyjątki, w których powinna być dozwolona. Najbardziej oczywistym wyjątkiem jest zagrożenie życia i zdrowia marki. Pozostałe wyjątki przewidziane przez nasze prawo jak gwałt czy sytuacje gdy płód jest genetycznie zniekształcony, chory też uważam za w zasadzie niezbędne, mysle że mimo mojego negatywnego stosunku do aborcji moglabym z niej skorzystać w takiej sytuacji, bo są to sytuacje bardzo trudne. Podoba mi się tez że za przeprowadzenie nielegalnej aborcji karany jest tylko lekarz który ją przeprowadził, natomiast matka nie jest - Polska jest jedynym krajem na świecie gdzie przyjęto takie rozwiązanie. Zawód lekarza istnieje po to by ratować ludzkie życie a nie je zabijać, natomiast dla matki aborcja jest trudną decyzją, i cóż, argument "jej ciało, jej sprawa" też nie jest pozbawiony racji, do pewnego stopnia. Oczywiście płód jest już innym czlowiekiem ale nierozerwalnie związanym z matką, której cięzko jest sie uwolnić, a sytuacje życiowe bywają rózne. Co nie zmienia faktu że państwo nie powinno tego ułatwiać, bo mamy tu mimo wszystko do czynienia z zabiciem żywego człowieka, pewne tabu, że nie wolno zabijac bez żadnych wyjątków, zostaje przełamane. A jakie wy macie zdanie na ten temat?

Gość gość
Jestem za calkiwitym zezwoleniem na aborcje bo nie kazdy nadaje sie zeby miec dziecko. Czasem sytuacja materialna czy nawet charakter danej osoby uniemozliwia bycie dobrym rodzicem.

Gość kondom
Po raz pierwszy zgadzam się z tobą czarnuchu w pełnej rozciągłości.

Gość gość
Ja sobie nie wyobrazam byc w ciazy z dzieckiem ktorego nie chce. To nie jest dobre dla zdrowia psychicznego matki. Udanego dziecinstwa tez z tego nie bedzie

Gość gość
Chcecie decydować o czyimś życiu lub śmierci.

Gość gość
To może ludzi, którzy wam się nie spodobają też zechcecie zabić. :)

Gość gość
Chce decydowac o wlasnym zyciu. Zachodzac w ciaze nie skonczylabym doktoratu (albo po lebkach), nie moglabym pracowac w pelnym wymiarze godzin, a dziecko dodaloby wydadkow. To bardzo samolubne myslenie, owszem, ale skoro pieniadze i wyksztalcenie sa dla mnie najwazniejsze to jaka bylabym matka?

Gość gość
Ciekawe czy jakby ktoś decydował o waszym życiu że lepiej byłoby was usunąć czy ta osoba budziłaby waszą sympatię.

Gość gość
gość dziś Gdyby ktoś zdecydował, to by nas nie było, proste.

Gość gość
Gdyby ktoś zdecydował, to by nas nie było, proste. xxxxx Otóż to. Więc się lepiej jeszcze raz zastanówcie czy na pewno macie rację i prawo decydować kto ma prawo żyć. :)

Gość gość
gość dziś Nie zrozumiałaś. Jakby nas nie było, to by nas nie było, nie wiedziałybyśmy nawet, że nas nie ma. I tak, wiemy, że decydowanie o życiu ma odniesienie tylko do płodów, nie dotyczy kobiet. :)

Gość gość
Nie zrozumiałaś. Jakby nas nie było, to by nas nie było, nie wiedziałybyśmy nawet, że nas nie ma. xxxx Czyli usunięcie płodu to zabicie człowieka. Proste.

Gość gość
gość dziś No, a martwa kobieta w wyniku ciąży pozamacicznej to tylko wada inkubatora, wiemy. :)

Gość gość
Dużo hałasu o nic, jak zawsze. Jestem przeciwna karaniu lekarzy. Ta ustawa to prezent dla służby zdrowia z Czech, Słowacji, Niemiec. Nie popieram aborcji, ale powinno się karać nieodpowiedzialne kobiety za głupotę, niektóre chyba nie słyszały o antykoncepcji. Państwo powinno płacić tylko rodzinom z felernymi dziećmi i pomagać, a nie jakiejś patologii. Niech matka decyduje czy chce upośledzone dziecko lub po gwałcicielu, a nie jakaś ustawa. Tak, jak jest jest dobrze, turystyka aborcyjna w razie potrzeby, niech każda decyduje za siebie. To jest podłe karać lekarza, że pomógł jakiejś prostej kobiecie, która ma stadko dzieci i nie chce kolejnego

Gość gość
Nie popieram aborcji, ale powinno się karać nieodpowiedzialne kobiety za głupotę, niektóre chyba nie słyszały o antykoncepcji. xxx Może i słyszały, ale ksiądz dobrodziej powiedział z ambony, że kondony to grzech. No to rodzą siódme dziecko a potem chowają do beczki po kapuście. Od uświadamiania ludzi na temat planowania rodziny trzeba zacząć. Dać wybór i tanią antykoncepcję, a wierzące nauczyć choćby prowadzenia tego nieszczęsnego kalendarzyka. Tyle że i tak wszystko na nic, bo baba ma mężowi dawać, kiedy tylko on sobie tego zażyczy. W tym jebanym katotalibanie kobieta zawsze jest na straconej pozycji. Oczywiście ta biedna i niedouczona, a takich jest niestety sporo.

Gość gość
Może i słyszały, ale ksiądz dobrodziej powiedział z ambony, że kondony to grzech. No to rodzą siódme dziecko a potem chowają do beczki po kapuście. Od uświadamiania ludzi na temat planowania rodziny trzeba zacząć. Dać wybór i tanią antykoncepcję, a wierzące nauczyć choćby prowadzenia tego nieszczęsnego kalendarzyka. Tyle że i tak wszystko na nic, bo baba ma mężowi dawać, kiedy tylko on sobie tego zażyczy. W tym j**anym katotalibanie kobieta zawsze jest na straconej pozycji. Oczywiście ta biedna i niedouczona, a takich jest niestety sporo. xxxxx I tylko dlatego popierasz zabijanie. Żeby można było się bzykać do woli. Poza tym grzech antykoncepcja, a aborcja nie jest sobie raczej równy. Niestety życie to nie bajka.

Gość gość
nie ma niezawodnej metody antykoncepcji. Sama zabiezpieczam się jak mogę, ale gdyby wszystko zawiodło to aborcja byłaby dla mnie oczywistą decyzją.

Szukasz prezentu ręcznie wykonanego, aby był jedyny w swoim rodzaju dla wybranki serca? Trafiłeś w dziesiątkę! Polecam model, który jest dostępny w sklepie internetowym CoZaCena - www.cozacena.pl . Piękne bransoletki w ciemnej tonacji i niskiej cenie! Polecam