Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból wszystkich zębów :( pomóżcie:((

Polecane posty

Gość gość

cześć wszystkim. Od dwóch lat mam problem i nie mogę sobie z nim poradzić:( Odkąd zaczęłam leczyć zęby , zaczęła mnie stopniowo, po bilka zębów, boleć prawie cała górna szczęka. Od czwórek, do siodemek, po obu stronach:( ból jest bardzo ciężki do zlokalizowania, bo boli mnie np raz czwórka po jednej stronie, raz szóstka po drugiej, raz znowu siódemka. Do tego czuję dziwny ucisk na dziąsła, jakby wypychanie dziąseł:( prześwietałam zatoki - żadnego stanu zapalnego. Bez sensu przeleczylam kila zębów kanalowo, ktore wydawalo mi się, że bolą- jak bolaly tak bolą dalej" Zasugerowano mi nerwobóle i leczenie u neurologa- przepisał mi Karbagen brałam miesiąc wydawalo mi się że jest mała poprawa... może bralam go za krótko- nie wiem. Zauważyłam, że mój stan znacznie pogarsza się w okresie letnim i wiosennym, na jesień i zimę objawy są troche lżejsze. Czy ktoś miał kiedyś cos podobnego? błagam o pomoc bo ciężko mi żyć z tym bólem :(((((

Gość Gothic
Wydaje mi się, że problemem nie są same zęby, ale stan zapalny tkanek miękkich otaczających zęby. Trzeba wymienić podskórne tkanki miękkie w obrębie twojej czaszki. Staraj się jak najwięcej podnosić w rękach ciężarki. Unoś je do góry, ponad głowę.