Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do ludzi prowadzących hotel lub restaurację

Polecane posty

Gość gość

Gdyby ktoś mógłby udostępnić mi miesięczny wydatek prowadzenia biznesu, np. jeśli to restauracja, to ile i jakie składniki trzeba kupić, żeby mieć na miesiąc. Tak orientacyjnie chociaż. A jeśli hotel, to jaki jest koszt jego utrzymania przez miesiąc (koszty stałe i zmienne) - właściciele lum menadżerowie będą wiedzieć o co chodzi. Bardzo proszę o pomoc! Z góry dzięki.

Gość gość
nie da sie tak jednozacznie odpowiedziec w kazdym przypadku jest inaczej, zalezy o wielkośći, lokalizacji, ilości klientów

Gość gość
Wiem, ale potrzebuje w jakimkolwiek przypadku. Mam zrobić taki projekt na zaliczenie, a nie mam pojęcia ile czego się zużywa i jakie to są koszty.

Gość gość
wujek google ci pomoze

Gość gość
Zupełnie nie pomógł, w całym internecie nie ma takiej listy kosztów.

Gość Rudolfikks
To zależy od wielkości lokalu i tego gdzie się znajduję, wątpie, że ktokolwiek udoostępni Ci takie dane, w końcu to jest biznes. Na pewno moga być to koszta minimalne - wynajem plus zaopatrzenie i podatki, a mogą być to koszta ogromne, związane z dodatkowymi atrakcjami, czy nawet własnymi stacjami transformatorowymi typu http://zpue.pl/slupowe-stacje-transformatorowe/stn-stsp , to wszystko zależy od skali biznesu.